KÜMES YAPTIRIYORUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşlarısewiyorum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barkın KÜÇÜKSÜRÜCÜ
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
İlgi Alanı
Seçiniz
Arkadaşlar yeni bit kümes yaptırıyorum.Kümesin yüksekliği 2 m eni 1.5 metre boyuna karar vermedim muhtemele
2.10 cm olur.Şimdi bazı sorularım var.
1-Folulukların boyunu 35h*70boy*25en düşünüyorum 35 cm yükseklikte ve 25 cm ende kesin karar verdim ama 70 cm boy bana biraz büyük geliyor kuşlarımın rahat etmesini istiyorum o yüzden 70 yapıcam ama büyük olması sorun yaratır mı?
2-Kümesin altı tahta olacak en alta foluk koyabilir miyim bir sorun olur mu?

Önce beslediğiz ırkı söylerseniz bence daha detaylı konuşabiliriz sadece şimdiki fikrim en 24 cm dar en altları boş bırakın yerde güzel yavru olmuyor alınmıyor

yuvalıklar 30 cm derinlikde 40 cm yandan genişlik 30 cm de yükseklik olursa he türlü kuş rahat eder.

bence yuksekligini 2 metre yapma zorluk cekersin ben 180 yaptim yinede icerde kusu tutarken ister istemez kus yipraniyor

boyun 70 cm olmasının şöyle bir kolaylığı oluyor; kuş bir tarafta yavru bakarken diğer tarafa yumurtlayabiliyor. Böyle olmasını isterseniz boyu 75-80 cm'de yapabilirsiniz. Ben denedim önünede çıta çaktım verimli olmuştu. Ama 40+40 iki tane folluk veya 2 limon kasasıda olsa aynı işlevi görür.Kasaların altında boşluk bırakırsanız daha iyi olur diyeceğim ama bazı kuşlarda gidip gidip o boşluğa yuva yaparlar ve oradaki yavru-yumurtalar diğer kuşların saldırılarına maruz kalıyor.

80 cm lık o acıdan güzel ama birde söyle birşey var yavrular yuvadna çıkmadan dişi yumurtluyor yavru hep anasından yem isterken yumurtalara basıyor yumurtalar sag soll gezınıyor durmadan buda yumurtaların bozuk olma ıhtımalını yuksek tutuyor. 2 tane ayrı farklı raf olursa yumurtalara dokunan olmuyor dıger yavrularada anca cok kızgı nerkekler salça oluyor e tabı kumeste çok sayıda kuş olursa yere düşen yavruyu eşliyerek öldürürler.

30 cm yükseklik 30 cm en 50 cm boyda karar verdim.Birde bir sorum daha olacak dişi kuş kuluçkaya yattığında nasıl yem yiyecek.

kuşlarısewiyorum' Alıntı:
30 cm yükseklik 30 cm en 50 cm boyda karar verdim.Birde bir sorum daha olacak dişi kuş kuluçkaya yattığında nasıl yem yiyecek.
kalkıp 2 dk da yemlerini yer sularını içerler sonra tekrar yatarlar

brtysl' Alıntı:
kuşlarısewiyorum' Alıntı:
kalkıp 2 dk da yemlerini yer sularını içerler sonra tekrar yatarlar

Aynen seri bir şekilde yiyip diyer kuslar bitirmeden geri donup yatıyorlar yumurtalara tekrar.

rahat eder

Geri