Kümes zemini

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KapıCülüğü
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre AVCI
Meslek
--
İlgi Alanı
Kuşlar
Hayırlı akşamlar yeni kümes yapiyorum zemini hakkında bir sorum olucaktır, tuğla kümes olucak ama zemini beton yapmak istemiyorum zemin kısmını tahta ile yapsam yersen 5 10 cmde yüksek yapsam alttan hava alması için tahtaların üzerinde tuğla örebilirmiyim?

Canım kardeşim yeni kümes yapıyorum diyorsun o zaman hayırlı uğurlu olsun insan bunu bahçeye mi terasamı bir açıklasan da ona göre yorum yapabiliriz selamlar.

KapıCülüğü' Alıntı:
Hayırlı akşamlar yeni kümes yapiyorum zemini hakkında bir sorum olucaktır, tuğla kümes olucak ama zemini beton yapmak istemiyorum zemin kısmını tahta ile yapsam yersen 5 10 cmde yüksek yapsam alttan hava alması için tahtaların üzerinde tuğla örebilirmiyim?

Kümes tabanını bence beton yap. Hatta beton atmadan altına sıva telleri var onlardan döşemeni tavsiye ederim. Bunları her nalburdan bulabilirsin ve pahalı da değil. Fare ve sansar gibi zararlıların kümese girmesini engellersin. Betonu kümes kapısına doğru eşimli yap ve su çıkış deliği bırak ki gerektiğinde kolayca yıkayabilirsin. Daha sonra beton zemine mukava veya gazete kağıdı serer üzerini plastik ızgara ile kaplarsın. Bu şekilde ideal olur. Düşündüğün tahta üzerine tuğla örmek bence çok kullanışlı olmaz. Zamanla zeminin bozulacağını düşünüyorum.

Havalandırma için alt kısımdan hava girişi ve çıkış için bir baca ve yapmayı unutmamanı tavsiye ediyorum.

Kolay gelsin..

teşekkür ederim uğraşıp zaman ayırıp yazmışsınız evin terasına olacağı için zemin sağlam sadece kuşların ayakları üşümesin diye böyle bir sistem düşünmüştüm hayırlı akşamlar.

tahtadan zemini en son yap içeriye laminant parke döşer gibi tahta döse daha sonra eskıyınce yenısıyle degıstırmek ıstedıgınde sokmen ve degıstırmen kolay olsun.

Geri