kumes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yakup5891t
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yakup5891t

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
YAKUP BAL
Meslek
İŞÇİ
İlgi Alanı
Kediler
Güvercin yuvasına hastalık gelmemesi için hangi aşıları Yapmam Lazım

salmonella, veba ve çiçek aşılarını zamanında yaptırırsan pek bir sorun yaşamazsın...

O kadar çok hastalık varki çeşke üç aşıyla bunlara karşı koyabilsek.Aşılamanın yanında, kümes ortamı (taban ızgarası,paslanmaz yemlik,suluk ,havalandırma için mümkünse baca, kaliteli yemleme) iç ve dış parazit takibi ,dışardan karantinasız kümese kuş sokma, bunlarda aşı kadar önemli.

Canım kardeşim güvercin yuvasına hastalık gelmez sen davet edersen hemde kümesin baş köşesine oturur sitemize hoş geldin eran kardeşim ve modortörümüz sana yazmışlar sen ilk önce kümesin ve kuşların varmı kümesin kaç kuşluk ve kuşlarının yasam alanı kaç m2 havalandırma ve güneş alıyormu kümesin hangi yöne bakıyor görsel destekli yazsa idin daha iyi yorum yapabilir ilaça ve aşıya çok yüklenmeden az miktarlarla ve belli kriterlere uyarak kuş ta besliyen kardeşlerimiz mevcut olardan biri olabilirdin yakaladığın komşunun kuşu veya kuşlarını göstermek için gelen arkadaşın bile hastalığı hiç anlamadan senin yuva dediğin bizim küme dediğimiz yere taşır selamlarımla.

arkadaşlar tabii ki %100 çözüm sağlamak zor. bir çok etken var, kuşların sağlığını bozan. ama arkadaş sormuş, hangi aşıları kullanayım diye. kuş ölümlerinin büyük bölümü salmonella, veba, çiçek hastalığı sebebiyle oluyor. ben de öncelikle bunlara önlem almasını söyledim. bunları yapınca zayiat verilmez mi, tabii ki de verilir. ama düşük oranda...

Aşı konusuda apayrı bir konu, güvercin aşıları ülkemizde yasal olarak satılmıyor dolasıyla dışardan kaçak geliyor bu aşıların belli bir soğuklukta saklanması gerekiyor, bir sürü para veripte sonuç fiyasko cıkmasın.Ha bu işi camiada en iyi yapan posta dernekleri .Şahsen ben son iki senedir aşı kullanmıyorum, kullandığım zamanlar durum daha kötüydü, aşının güvenirliği sorusu akla geliyor.İllada aşı yapacağım derseniz tek şişede karma aşılar var ,nerden bulunur bunu bende bilmiyorum.Hastalıksız kümsler.

Geri