kumesde asırı ölümler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ozgur06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özgürr
Meslek
kahveci
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadarlar ustatlar.
Bu sene gecen sene oldugu kadar kuslar ile ilgilenemedim malum beslediğim yere ev vs yani 0 dan düzen kurulmaya baslandı ben baslamadan kumesi kondurmustum ( demir kumes ) ve subat ayından beri bir hengamedir gidiyor iş köy yerinde meyve bahcesinde iş hiç bitmiyor bitecek gibide degil aslında su anda bile fırsatım yok ama yinede yazayım dedim. hazıran ayına kadar sıkıntı yoktu bu arada 2. kumesde oldu. bir anda 15-20 civarı olan kuş sayısı 50-55 belkide dahada fazlaya cıktı hediye gelenler emanetler yavrular vs ile.hazıran ayına kadar kuslar sabah 7-8 gibi acılıyor kumesin kapısı aksan kendileri girene kadar bahcede solasıyorlar ucanlar ucuyor vs. hazıranda yılan olayı yuzunden biraz zaaiyat verdim 2 ay içinde 3 yılan olayında yaklasık 10 yavrum telef oldu. sonra kapı kapanıp ucus deliği acarak yılan sorununu cözdüm ( yada ucus deligi acıldıktan sonra yılan yuzunden kuş kaybetmedim ). malum tuy donemi ve yavru donemi ucus deligi acık olmasına ragmen 4 adette fotokopi kagıdı boyutunda izgaralı havalandırma var ama son 2 ayda yanı ucus deligi acıldıktan sonra hiçbir yavruyu buyutemedim. yumurtadan kalkıyorlar 2-3 gun yatıp. yavru cıkıyor yeme dusmeden bakmayı kesiyorlar, yavru yuvadan asagıya iniyor diğer kuşlar tarafından tartaklanıyor kimi öldürülüyor, ve bas belesı olan hırıltı ve cıkan yavrular yem e duşme seviyesine gelmeden gözlerde kapanma intihaplanma basladı bir sürü ilac kullandım antibiyotik vitamin göz damlası farkli yemler yeşillikler vs. hasta kuşları farklı yerde karantinaya aldım pompa le besledim ama hiçbiri fayda etmedi yabanı kuşlar bölgemde hiç yok denecek kadar az son yavrumda biraz önce olmus 1 aylık yavru bunda hastalık belirtisi yoktu buda yuvadan inmiş diğer kuşlar öldürmüş sırtı kafası gagalama sonucunda delik delik. 10 dan fazla yavru gözdeki sarı intihap ve diğer kuşların saldırısı sonucu telef olmuştur.....
resimler kumesin bulundugu ortam ve cevresi ve bahcenim diğer sakini ordek ve birkac tavuk ( tavukdan once kumes i ucum kumesi olacak diye düşünüyordum ama tavuklar beklediğimden 2 ay önce geldigi için tavuklar kullanmaya basladı)
ve sera calışmamız amatör fideler lavanta fidesi birkac tane erişkin resimleri var mor ciçekli zamanı gecti ama hala ciçekleri mevcut anaçlarda

[email protected]' Alıntı:
ÖZGÜR MUHTEMELEN HAVALANDIRMA BU SICAKLARDA YETERSİZ GELDİ .

SULUKLARIN DAİMA TEMİZ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ.

ust-solunum-yollari-hastaliklari/guvecinlerin-gozlerinde-capak-ve-sulanma-t1143.html

VETERİNER İLACI HIPRADOX-S YA DA ECZANEDEN '' MONODOKS KAPSUL '' 14 GÜN KULLANMAN FAYDA SAĞLAYABİLİR..
değerli ÖZGÜR
aşamaları , kullandığın ilaçları ,dozajlarını ...bizlerle paylaşırsan herkese bu konuda bilgi ve katkı sağlamış olacağız .

rica ederim.sevgilerimle..

sonucun havada kalmamasını dilerim. :slm:

havada kalmış galiba..şimdi hakkaten forumu okuyodum merakla sonucuda okurum diye ümit ediyodum ama finali kötü bitmiş:) bu filmin sonunu anlayamadık ki.okadar bakıyoduk final berbat olmuş.şaka bi yana ama bu tarz arkadaşlara herkes bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalışıyo ama arkadaşlar ya denileni yapmıyor yada işini gören çözen yada kuşları ölen geri dönüşü umursamıyor :) ki bencede umursamıyor.şimdi türker arkadaşın verdiği reçetenin sağlamlığıda havada kaldı.işe yaradımı yaramadımı denedimi denemedimi bilmiyoruz.kuşların son durumu hakkında bi malumatımız olmadığı için ben türker by kardeşime geçmiş olsun diliyorum.. :)

-BEYAZADAM-' Alıntı:
havada kalmış galiba..şimdi hakkaten forumu okuyodum merakla sonucuda okurum diye ümit ediyodum ama finali kötü bitmiş:) bu filmin sonunu anlayamadık ki.okadar bakıyoduk final berbat olmuş.şaka bi yana ama bu tarz arkadaşlara herkes bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalışıyo ama arkadaşlar ya denileni yapmıyor yada işini gören çözen yada kuşları ölen geri dönüşü umursamıyor :) ki bencede umursamıyor.şimdi türker arkadaşın verdiği reçetenin sağlamlığıda havada kaldı.işe yaradımı yaramadımı denedimi denemedimi bilmiyoruz.kuşların son durumu hakkında bi malumatımız olmadığı için ben türker by kardeşime geçmiş olsun diliyorum.. :)

ben bulundugum bölgedeki veterinerlerden HIPRADOX-S tenim edemedim dun aksam itibari ile ilçeden monodos 100 mg 14 tablet aldım ev ankaraya dondum.yarın kuşların yanında olacagım.

ozgur06' Alıntı:
-BEYAZADAM-' Alıntı:

ben bulundugum bölgedeki veterinerlerden HIPRADOX-S tenim edemedim dun aksam itibari ile ilçeden monodos 100 mg 14 tablet aldım ev ankaraya dondum.yarın kuşların yanında olacagım.
TABLET DEĞİL **KAPSUL ** ALMAN GEREKLİ İDİ ..TABLET SUDA DİBE ÇÖKÜYOR İŞE YARAMIYOR..OLMADI

prd kapsul alınmıstır hasta olan 2 adet kus a 5 cc ıle sulandırılıp tek kapsul verildi ayrıca salgın ihtimaline karsı kumeste tedbir amacı ile 5 lt suluga 3 adet kapsul eklenerek sulandırılıp konulmustur

ozgur06' Alıntı:
prd kapsul alınmıstır hasta olan 2 adet kus a 5 cc ıle sulandırılıp tek kapsul verildi ayrıca salgın ihtimaline karsı kumeste tedbir amacı ile 5 lt suluga 3 adet kapsul eklenerek sulandırılıp konulmustur
:heyo: :tamam: :slm:

ilac kullanımı basladıktan sonra

resimdeki bozbenekli yavru ölümlerden geriye kalan son yavrulardan biri bu yavrunun sol gözü yeni kapanmaya yeni baslamıstı altdaki ilaçları kullandım gecirmedi kapanmayı enfekte olmasını kısmen önledi aksam dalmayı yapıyordum kapalı göz acılıyor sabah kumesi actıgımda tekrar kapanıyordu 2-3 cesit damla ve su ile verilen veteriner tavsıyesi ilaclar kullandım. monodox kullanımının 2 günü . 1 kapsulu 5 mg ile sulandırıp 2 kusa paylastırıyorum

bu yavrunun sol gözü hastalık nedeni ile kapanmıştı

hastalık nedeni ile kullanılan ilaçlar

kullanılan yem

ve kumesteki kuşlar videodan görülebildigi kadarı ile sizce rahatsız olan kuş görebiliyormusunuz tekrarlamadan karantinaya alayım rahatsız olan varsa

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DUYD1ulSXXU[/youtube]

çok keyifsiz durgun bi hayvan görmedim.ama büyük bi hata gördüm.umarım bunu sürekli böyle yapmıyorsundur.hatan şu.yemlemeyi dışkıladıkları yerde elle yere atarak yapman.yemin dışkıyla temasını kesebileceğin temiz kapalı bi yemlikle versen daha hijyenik olur.kümesinde 1 tane kuş hasta olsa salgın hastalık riskiyle karşı karşıya kalırsın böyle yapmaya devam edersen.bazı mikroplara yetişkin kuşlar dirençli ama yavrular o kadar dirençli olmaz illaki farkeder.özellikle yavru ölümlerine sebep arıyosan anne babayı yerde yemlediğin için yavrulara ve yuvaya mikrop taşımaları yüksek bi ihtimaldir.kümesini güzelce kireçleyip yemlik ve sulukları temiz tertipli tutmanı ben şiddetle tavsiye ediyorum.ilaç olayını ben arkadaşlarım kadar bilmem benim bildiğim kümesi temiz tutup havalandırmasına ve hijyenine özen gösterirsen yemide mümkün mertebe çeşitlilik sağlıyarak kesinlikle yemlikte verebilirsen randıman alırsın..hastalıktan uzak sağlıklı yavrular alman dileğiyle kal sağlıcakla güle güle besle kuşlarını..

MUHTEMELEN KESİLMEYEN İSHAL VAR...geçen sene bende bu hastalıkla karşılaştım,bence en iyi ilacı SARMISAK (BEN SARMISAĞI PERİYODİK ZAMANLARDA VERİRİM;VE ELMA SİRKESİ)...İlk önce 4,5 gün vitamin vermelisin,peşinden 3 gün iç parazit ilacı ve ardından 5 gün yine değişik bir vitamin vermelisin...Daha sonra monodoks uygularsın... ve en son dış parazit,kümes temizliği,kümes ilaçlaması yaparsan kurtulabilirsin...

Üstteki mesajı tamamlıyorum;iç parazit ilacı,ben vermazol kullanıyorum(Bayburt'ta bulamadığım için)araştırmalarıma göre Levamin 10 çok iyi bir ilaç...Vermazolu 5 litre suya 3 adet atarak 3 gün veriyosun ve 10 gün sonra sadece 1 gün verdinmi tamam...iç parazit olayını 4 ayda bir uygularsan iyi olur...

-BEYAZADAM-' Alıntı:
çok keyifsiz durgun bi hayvan görmedim.ama büyük bi hata gördüm.umarım bunu sürekli böyle yapmıyorsundur.hatan şu.yemlemeyi dışkıladıkları yerde elle yere atarak yapman.yemin dışkıyla temasını kesebileceğin temiz kapalı bi yemlikle versen daha hijyenik olur.kümesinde 1 tane kuş hasta olsa salgın hastalık riskiyle karşı karşıya kalırsın böyle yapmaya devam edersen.bazı mikroplara yetişkin kuşlar dirençli ama yavrular o kadar dirençli olmaz illaki farkeder.özellikle yavru ölümlerine sebep arıyosan anne babayı yerde yemlediğin için yavrulara ve yuvaya mikrop taşımaları yüksek bi ihtimaldir.kümesini güzelce kireçleyip yemlik ve sulukları temiz tertipli tutmanı ben şiddetle tavsiye ediyorum.ilaç olayını ben arkadaşlarım kadar bilmem benim bildiğim kümesi temiz tutup havalandırmasına ve hijyenine özen gösterirsen yemide mümkün mertebe çeşitlilik sağlıyarak kesinlikle yemlikte verebilirsen randıman alırsın..hastalıktan uzak sağlıklı yavrular alman dileğiyle kal sağlıcakla güle güle besle kuşlarını..

aslında normal zamanda yem i yere mümkün oldugu kadar atmıyorum kumesin içindeki kuşlar bir arada videoda cıkması için yere kısmen yem attım ve türkerabi de sizin söylediğiniz gibi yemi yere atmamın buyuk bir hata oldugunu söyledi ve kulak arkası kesinlikle edilmeyecekbir uygulama yemlik kullanımı ve dikkatiniz içinde ayrıca tesekkur ederim.

zelkif karaaslan' Alıntı:
MUHTEMELEN KESİLMEYEN İSHAL VAR...geçen sene bende bu hastalıkla karşılaştım,bence en iyi ilacı SARMISAK (BEN SARMISAĞI PERİYODİK ZAMANLARDA VERİRİM;VE ELMA SİRKESİ)...İlk önce 4,5 gün vitamin vermelisin,peşinden 3 gün iç parazit ilacı ve ardından 5 gün yine değişik bir vitamin vermelisin...Daha sonra monodoks uygularsın... ve en son dış parazit,kümes temizliği,kümes ilaçlaması yaparsan kurtulabilirsin...

su anda kuslarda göz ile görünür hastalık belirtisi olan yok .10 gundur birkac ilac kullandım son 3 gundur monodox kapsul tedavisi yapıyorum ve su anda iyi görünüyorlar birazcık durgun gibi olanlar var ama oldukca tuy e girmiş kuşlar ekeler yanıonlarda. ölümler son eklenen bozbenekli yavru buyuklugundeki ve daha kücük yavrularda ölüm oldu ekelerde sıkıntı yoktu durgunlugunu tuy dokmeye devam edenlerde var ona baglıyorum

özgür kardeşim konu konuyu açacak ama kuş beslediğin yer çok güzel hava limanı gibi bi yer.herkese kolay nasip olmaz.kuş uçursan uçmayan sökülmeyen kuş olmaz öncelikle bu konuda çok şanslısın. atmaca v.s durumunu bilmem.ama bana göre özelliklede oyun kuşu besliyene on numara şahane bi yer.burası bi çiftlik galiba..böyle bi yerde kuşlar sağlıklı olamıyosa ne diyim bilmiyorum..tüydeki kuşların durgun olmasının sebebinide size şöyle izah etmeye çalışayım.nasip olurda bi gün tanışırsak bize güzel bi mangal yaktığını düşün orda..kuşların yemini suyunu ihmal etmiyosun ya hani güzel bakıyosun ya onun gibi düşün..kuşları bilmem ama ben acayip sağlıklı olurum kesin :) tamamen tedavi maksatlı ve bilgilendirme amaçlı bu konuyu daha detaylı konuşabilcemiz mantarların domateslerin biberlerin vede kuzu pirzolaların olduğu geniş bi mangal olsun ama.etleri alması bizden pişirmesi hazırlaması senden olsun.olurmu abi etleride ben alırım ayıp ediyon falan derde cengaverlik edersende bana hakkaten sağlam bi kuzu pirzola sözün olsun... (105 kiloyum ve bizde zayıf sıska adam pek olmaz.pehlivanada ne yediği sorulmaz.o yüzden sakın etleri ben alim moduna girme.illada ısrar eder alırsanda biz gittikten sonra şimdi sorduğun kümesteki tüy döken kuşların düşünceli ruh halini biz gittikten sonra kesinlikle çözersin.:) ..ilaç konusundaki sorularına gelince...hastalık konusunda türker beyi takip et onun tavsiyelerinden faydalan derim.ilaç ve hastalık onun uzmanlık alanı gibi.bu konulardaki bilgisinin burdaki arkadaşlar için büyük kazanç olduğunu düşünüyorum.msjlarına denk geldikçe boş zamanlarında kuş kadavrası deşelediğinden şüpheleniyorum.. sağolsun bilgilerini tecrübelerini anlaşılır olarak yazıp paylaşıyor..benim bu konularda bilgim yok burda ahkam kessem şu ilacı ver bu ilacı ver desem kesin kuşları zehirler telef edersin...kendini hasta hissettiğinde doğal tedavi olarak işkembeciye gidip bol sarımsaklı sirkeli limonlu bol taneli tuzlama,bol taneli ayak paça içenlerdenim.kuşlarada bu tür şeylerin yarıyabileceği düşüncesindeyim :) mecbur kalıp doktora gitsem verdiği ilaçlar ne işe yarıyo diye bakmam bilmem aklıma geldikçe içerim.kuşlarda bi sıkıntı olduğunda ihtiyarlar heyetine baş vuruyorum.. sağolsunlar bizim kocamanlar ilgileniyolar.ilgilenen olunca bize hasta bakıcılık düşmedi.abilerimin hepsine allah uzun ömür versin allah başımdan eksik etmesin diyorum ve tahtaya vuruyorum... ..özetle ilaç konusu benim boyumu aşan bilmediğim bi konudur..bu konuda bana hiç itibar etmeden kal sağlıcakla ve türker by den şaşma.......

10.10.2013 GÜNÜ *MONODOX* KAPSUL 5 GÜN HEPSİNE VERMENİ ÖNERİRİM.

tekrarlamaması adına.

-BEYAZADAM-' Alıntı:
özgür kardeşim konu konuyu açacak ama kuş beslediğin yer çok güzel hava limanı gibi bi yer.herkese kolay nasip olmaz.kuş uçursan uçmayan sökülmeyen kuş olmaz öncelikle bu konuda çok şanslısın. atmaca v.s durumunu bilmem.ama bana göre özelliklede oyun kuşu besliyene on numara şahane bi yer.burası bi çiftlik galiba..böyle bi yerde kuşlar sağlıklı olamıyosa ne diyim bilmiyorum..tüydeki kuşların durgun olmasının sebebinide size şöyle izah etmeye çalışayım.nasip olurda bi gün tanışırsak bize güzel bi mangal yaktığını düşün orda..kuşların yemini suyunu ihmal etmiyosun ya hani güzel bakıyosun ya onun gibi düşün..kuşları bilmem ama ben acayip sağlıklı olurum kesin :) tamamen tedavi maksatlı ve bilgilendirme amaçlı bu konuyu daha detaylı konuşabilcemiz mantarların domateslerin biberlerin vede kuzu pirzolaların olduğu geniş bi mangal olsun ama.etleri alması bizden pişirmesi hazırlaması senden olsun.olurmu abi etleride ben alırım ayıp ediyon falan derde cengaverlik edersende bana hakkaten sağlam bi kuzu pirzola sözün olsun... (105 kiloyum ve bizde zayıf sıska adam pek olmaz.pehlivanada ne yediği sorulmaz.o yüzden sakın etleri ben alim moduna girme.illada ısrar eder alırsanda biz gittikten sonra şimdi sorduğun kümesteki tüy döken kuşların düşünceli ruh halini biz gittikten sonra kesinlikle çözersin.:) ..ilaç konusundaki sorularına gelince...hastalık konusunda türker beyi takip et onun tavsiyelerinden faydalan derim.ilaç ve hastalık onun uzmanlık alanı gibi.bu konulardaki bilgisinin burdaki arkadaşlar için büyük kazanç olduğunu düşünüyorum.msjlarına denk geldikçe boş zamanlarında kuş kadavrası deşelediğinden şüpheleniyorum.. sağolsun bilgilerini tecrübelerini anlaşılır olarak yazıp paylaşıyor..benim bu konularda bilgim yok burda ahkam kessem şu ilacı ver bu ilacı ver desem kesin kuşları zehirler telef edersin...kendini hasta hissettiğinde doğal tedavi olarak işkembeciye gidip bol sarımsaklı sirkeli limonlu bol taneli tuzlama,bol taneli ayak paça içenlerdenim.kuşlarada bu tür şeylerin yarıyabileceği düşüncesindeyim :) mecbur kalıp doktora gitsem verdiği ilaçlar ne işe yarıyo diye bakmam bilmem aklıma geldikçe içerim.kuşlarda bi sıkıntı olduğunda ihtiyarlar heyetine baş vuruyorum.. sağolsunlar bizim kocamanlar ilgileniyolar.ilgilenen olunca bize hasta bakıcılık düşmedi.abilerimin hepsine allah uzun ömür versin allah başımdan eksik etmesin diyorum ve tahtaya vuruyorum... ..özetle ilaç konusu benim boyumu aşan bilmediğim bi konudur..bu konuda bana hiç itibar etmeden kal sağlıcakla ve türker by den şaşma.......

abicim yer fırsat olsa bende oynayacagım inan o derece ucurmak için gercekten ideal. atmacaya 1 senede 1 kus verdim surungene 10 katı işallah bir daha olmaz. bir önce ki msj ayın 24 bugun 29 u olmuş bilgisayarı acamıyorum fırsat olmuyor kıpırdamaya halim kalmıyor baharda bostan zamanı vs dedik yaz oldu meyve toplama vs dedim kısın rahat ederim diye düşünüyordum ki yarım saat oldu evin içine gireli saat 22.20 sera kuruldu kısın bile dusunuyorum bu sera işini nasıl atlatırım 1500 adet fide yapıldı son 2 gun içinde yer yap vs cocukdan farksız ve patron ( amcam ) cok titiz emin olun fırsat bulamıyorum kendime vakit ayırmaya allahtan kümesin önüne tel bölüm yaptımda biraz rahatlar yoksa tamanen hapis olacaklar . mangal konusuna gelirsek eger patron olmadıgı zaman kendisi memur aynı zamanda, resmi tatiller hafta sonu ( cuma 19.00 dan pazar 22.00 e) ve izinli olmadıgı zamanlar dısında yanınıza hakan ı( alger gerci 1 senedir ben getiremedim ama ) turker abiyi marik abiyide gelirse cok sevinirim da almak üzere buyurun misarifim olun buyuk keyf duyarım basımın ustunde yeriniz var

10.10.2013 GÜNÜ *MONODOX* KAPSUL 5 GÜN HEPSİNE VERMENİ ÖNERİRİM.

tekrarlamaması adına.
tamam abi :)
kumeste hastalıktan bir belirti yok su anda kumes i kapatmaya gittigimde 1 ciftim yavruları cıkmış . hastalıgı ilk gördüğüm ölen yavrular dan sonra o cift im yumurtlamış. dun tuy mevsımi diye kasla göz arası kanat biti vs için hava sıcak diye banyo suyuna bit ilacı koydum yıkandılar 2 gundur ayakları ile bir cok kus darbuka calıyor sanki tepinip duruyor yarın tekrar banyo yaptırayım rahatlasın hayvanlar. birde kuşun birinde boynunda yara gördüm gibi kumes karanlıktı yarın yem verirken dikkatlice bakacagim

KÜMESLERİN TABANI * IZGARALI * OLMALI .

HER ZAMAN * DEZENFEKTAN * KULLANMALIYIZ.. ( BU KENDİ SAĞLIĞIMIZ İÇİN DE ÖNEMLİDİR.! )

SALMONELLA VE VEBA AŞISI GEREKMEKTE.(MAALESEF )

ÜÇ AYDA BİR GÜN SABAH BİRER KEZ İÇİMLİK * KURT İLACI *VERMELİ.

KUŞLARDA BİT, KÜMESDE BÖCEK ,SİNEK ..OLMAMALI.

KÜMESLER * HAVALANDIRMA * yaparken CEREYAN OLMAMASI DÜŞÜNÜLMELİDİR.

SULUKLAR * TABANDAN MİN ; 40 cm YÜKSEKTE OLMALIDIR.

TAVA ,TENCERE,TEPSİ ,HAVUZLARA ** KUM VEYA TOPRAK ** KONMAZ .
ÜZERİNE BASAR .KAKA YAPAR .HASTALIĞI KAPAR HEPSİ .ÜSTÜ KAPALI * MAMALIKLARLA TOPRAK VERİLMESİ UYGUNDUR.

YERLERE **YEM ASLA ATILMAMALIDIR..**
.
.
.sitemizde birçok değerli bilgi mevcuttur.OKUYALIM .

KÜMESLERİN TABANI * IZGARALI * OLMALI .

HER ZAMAN * DEZENFEKTAN * KULLANMALIYIZ.. ( BU KENDİ SAĞLIĞIMIZ İÇİN DE ÖNEMLİDİR.! )

SALMONELLA VE VEBA AŞISI GEREKMEKTE.(MAALESEF )

ÜÇ AYDA BİR GÜN SABAH BİRER KEZ İÇİMLİK * KURT İLACI *VERMELİ.

KUŞLARDA BİT, KÜMESDE BÖCEK ,SİNEK ..OLMAMALI.

KÜMESLER * HAVALANDIRMA * yaparken CEREYAN OLMAMASI DÜŞÜNÜLMELİDİR.

SULUKLAR * TABANDAN MİN ; 40 cm YÜKSEKTE OLMALIDIR.

TAVA ,TENCERE,TEPSİ ,HAVUZLARA ** KUM VEYA TOPRAK ** KONMAZ .
ÜZERİNE BASAR .KAKA YAPAR .HASTALIĞI KAPAR HEPSİ .ÜSTÜ KAPALI * MAMALIKLARLA TOPRAK VERİLMESİ UYGUNDUR.

YERLERE **YEM ASLA ATILMAMALIDIR..**
.
.
.sitemizde birçok değerli bilgi mevcuttur.OKUYALIM .
türker abim hepsi tamamda suluk olayını biraz açarmısın niçin tabandan yüksekte plastik ızgaraların üzerinde durmasının zararı olurmu

ozgulgokhan' Alıntı:
türker abim hepsi tamamda suluk olayını biraz açarmısın niçin tabandan yüksekte plastik ızgaraların üzerinde durmasının zararı olurmu
SULUK YÜKSEKTE OLURSA , ZEMİN ,YER,TABANDAKİ MİNİK TOZLAR MİKROPLARLA BİRLİKTE UÇUŞARAK SULUK İÇERİSİNE GİRME OLASILIĞI AZALIR.
KUŞLAR KANAT ÇIRPINCA TOZ HAREKETLENİR.TOZ ZERRECİKLERİ SULUĞA DÜŞMEMELİDİR.KÖŞELER SULUK KOYMAK İÇİN KÖTÜ SEÇİMDİR.
SULUK ORTA YERDE OLMALI .TOZLAR KÖŞELERE ,KENARLARA .. HAREKETLİDİR.

ileti189768.html#p189768

öncelikle bütün kuşçu arkadaşlara selam olsun tüy döküm zamanı yetişkin kuşlarda hırıltı oluyor ve bu ilaç kullanmazsan ölüme kadar gidiyor yavrularda ise önce göz kapanması ve ilaç kullanmadın mı ölüm oluyor ben kullandığım ve sonucunu gördüğüm ilacı sizlerle paylaşmak isterim HİPRADOXİ-S diye bir ilaç kullanın sonucunu göreceksiniz

ggvnlk' Alıntı:
öncelikle bütün kuşçu arkadaşlara selam olsun tüy döküm zamanı yetişkin kuşlarda hırıltı oluyor ve bu ilaç kullanmazsan ölüme kadar gidiyor yavrularda ise önce göz kapanması ve ilaç kullanmadın mı ölüm oluyor ben kullandığım ve sonucunu gördüğüm ilacı sizlerle paylaşmak isterim HİPRADOXİ-S diye bir ilaç kullanın sonucunu göreceksiniz

ÜST SAYFALARDA DA YAZDIM ..TEKRARLIYORUM..
MONODOX KAPSUL DE ( DOKSİSİKLİN İÇERİR.)
HIPRADOXI-S DE ( DOKSİSİKLİN İÇERİR.) AYNI BOKUN ,LACİVERTİDİR.İSTER O NU ,İSTER O NU KULLANIN..AYNI .

ÖZGÜR KAHVECİ VETERİNERE DE GİTMİŞ OLUP KULLANDIĞI İLAÇLARI FOTO İLE BİZLERLE PAYLAŞMIŞ OLUP ..İYİ NETİCE DE ALMIŞ OLDUĞUNU BELİRTMEKTEDİR...BU BAŞLIK AMACINA LAYIKI İLE ULAŞMIŞTIR.DEĞERLİ PAYLAŞIMLAR İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Bu aşırı ölümler sık duyulur oldu.Önlemenin 2 ana yolu var
1-Koruma 2-Tedavi
1-KORUMA:
a)Aşılama;
Aşı 2 çeşit uygulanır 1-Yavru aşılaması (kazık tüydeyken)
2-Periyodik aşılama(6 ay veya yılda birdefa)
b)Kümes şartları
Zemin ızgara olacak,havalandırma iyi olacak.fakat cerayan yani aşırı hava sirkülasyonu olmayacak.kümes güneye yada doğuya bakacak.Güneş alacak.
c)Temizlik
Tüy zamanı geçince yuvalıklar ve zemin temizlenecek fakat cıkan tozun yavrulara ve kendimize tenefüs etmesi engellenecek.temizlendikten sonra DEZEN (BULUNAMAZSA SİRKE KLORAK LI SU) ile dezenfekte edilecek.dezenfekte yapılmazsa her temizlikten sonra özellikle yavru ölümleri yaşanır.
d)Yabancı kuş
Kümese gelen yeni bir kuş yeni mikrop ve virüsleri de beraberinde getirir.Aynı zamanda kendisi de bizim kümesteki mikroplara karşı savunmasız olabilir hem yeni kuş hem bizim kuşlarımız için risk vardır.Eğer buna mecbursak yeni kuşa ferdi diğerlerine toplu koruyucu tedavi uygulanmalıdır.

2-TEDAVİ-
a)Hastalıkla mücadele:hastalık iyi tesbit edilmeli üst solunum yolu hırıltı göz sulanması için ayrı sindirim sistemi bağırsak hastalıkları için ayrı,çiçek mantar vb. için ayrı tedavi uygulanmalıdır.
b)Koruyucu tedavi:Özellikle yeni kuş alımları,tüy zamanı, yavruların yeme düşümlerinde,tülüze girmelerinde hastalıklara karşı hassas olunacağından uygun ilaçlarla tedavi yapılmalıdır.Ayrıca elma sirkeli sarımsak,pekmez bal, haftada 10 günde verilmelidir.Yıkanma sularına klorak (10 litreye yarım cay bardağı) ve sirke konularak dış parazit ve mantarları önlenir.
BUNLAR BİR YERDEN ALINTI DEĞİLDİR KENDİ UYGULADIĞIM ŞEYLERDİR

LEVENT MERT' Alıntı:
1-Koruma 2-Tedavi
1-KORUMA:
a)Aşılama;
b)Kümes şartları
Zemin ızgara olacak,havalandırma iyi olacak.fakat cerayan yani aşırı hava sirkülasyonu olmayacak.kümes güneye yada doğuya bakacak.Güneş alacak.
c)Temizlik
Tüy zamanı geçince yuvalıklar ve zemin temizlenecek fakat cıkan tozun yavrulara ve kendimize tenefüs etmesi engellenecek.temizlendikten sonra DEZEN (BULUNAMAZSA SİRKE KLORAK LI SU) ile dezenfekte edilecek.dezenfekte yapılmazsa her temizlikten sonra özellikle yavru ölümleri yaşanır.
d)Yabancı kuş
Kümese gelen yeni bir kuş yeni mikrop ve virüsleri de beraberinde getirir.Aynı zamanda kendisi de bizim kümesteki mikroplara karşı savunmasız olabilir hem yeni kuş hem bizim kuşlarımız için risk vardır.Eğer buna mecbursak yeni kuşa ferdi diğerlerine toplu koruyucu tedavi uygulanmalıdır.

2-TEDAVİ-
a)Hastalıkla mücadele:hastalık iyi tesbit edilmeli üst solunum yolu hırıltı göz sulanması için ayrı sindirim sistemi bağırsak hastalıkları için ayrı,çiçek mantar vb. için ayrı tedavi uygulanmalıdır.
b)Koruyucu tedavi:Özellikle yeni kuş alımları,tüy zamanı, yavruların yeme düşümlerinde,tülüze girmelerinde hastalıklara karşı hassas olunacağından uygun ilaçlarla tedavi yapılmalıdır.Ayrıca elma sirkeli sarımsak,pekmez bal, haftada 10 günde verilmelidir.Yıkanma sularına klorak (10 litreye yarım cay bardağı) ve sirke konularak dış parazit ve mantarları önlenir.

LEVENT ' İM HARİKULADE HER ŞEKLİ İLE MÜKEMMEL .. SONSUZ TEBRİKLER..ANLATIMIN DA AKICI VE ÖĞRETİCİ OLDU..ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR . ALLAH KABUL ETSİN..SAĞLIKLA , UZUN ÖMÜRLER..HEP BİRLİKTE...

Özgür durumun varsa
1 tane daha kümes yap damizlik ları yavruları felan oraya al bide öyle takip et eğer kümeste fazla güvercin varsa diger güvercin ler rahatsız oluyor olabilir bu yüzdende fazla olan sayıyı azaltmaya çalışıyor olabilirler.

S.a arkadaslar .
fırsat buldukca nete giriyorum ara ara.
kümeste allaha sükür o hastalık emareleri kalmadı . hırıltısı olan kuşlarımda hırıltı tamamen kalktı .hasta olan yavrunun gözü tamamen iyilesti ( sol göz kapanmıstı enfekte olmustu ) ama sağ göz ile gaga arasında bir şişlik oldu ama diğer gözü gibi enfekte intihaplanma gözde sulanma filan birsey yok ur a benziyor . hafta sonu ilac kullanımı kesildi. 2 gun sonra bir doz daha sularına eklenerek verilecek.

Not : bu baslalık altında bilgi , birikim, tecrube ve emeğini harcayan butun akradaslarıma ve abilerime yardımları için çok teşekkur ederim . işallah kimsenin kümesinde hiçbir hastalık olmaz bu hastalık olan olursada bende su ana kadar iyi sonuç verdi kayıplarım oldu ama son soktada forum dan edindiğim bilgiler doğrultusunda yapılan tedevi sonuç verdi.( kayıp vermemin sebebi benden kaynaklanmakta olup site ile alakası yoktur yeterince bilgi sahibi degildim tecrubesizlik ve zaman sıkıntısı nedeni ile kayıplar meydana gelmiştir sonuç olarak benim hatam nedeni ile ). benden sonra bu rahatsızlık olan kuşlar a da umarım yardımcı olur bu baslık altında paylasılan bilgiler.

elele' Alıntı:
Özgür durumun varsa
1 tane daha kümes yap damizlik ları yavruları felan oraya al bide öyle takip et eğer kümeste fazla güvercin varsa diger güvercin ler rahatsız oluyor olabilir bu yüzdende fazla olan sayıyı azaltmaya çalışıyor olabilirler.

su anda 2 adet kumes mevcut diğer kumes bundan ufak ve içinde 4 cift damızlık ve 2 adet yeme düşmüş yavru mevcut o kumeste hiç hastalık yasamadım . ufak kumes 2cm lik osb den birkaç kat boyalı kar yağmur su vs gecirmiyor hastalık olan kumes demirden . kuş sayısını tuy dönemi gectikten sonra yarıdan fazlasını elden cıkaracagım damızlıklar ve 1 tk yavruları dısında geri kalan satılık olacak

GÖNLÜNCE OLSUN KAHVECİ ÖZGÜR.. ARKADAŞIM ..SEVGİ İLE KAL ..BİZLER DE TEŞEKKÜR EDİYORUZ SANA ..PAYLAŞIMLARIN İÇİN. :slm: :slm:

LEVENT MERT' Alıntı:
1-Koruma 2-Tedavi
1-KORUMA:
a)Aşılama;
b)Kümes şartları
c)Temizlik
d)Yabancı kuş

2-TEDAVİ-

LEVENT ' İM HARİKULADE HER ŞEKLİ İLE MÜKEMMEL .. SONSUZ TEBRİKLER..ANLATIMIN DA AKICI VE ÖĞRETİCİ OLDU..ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR . ALLAH KABUL ETSİN..SAĞLIKLA , UZUN ÖMÜRLER..HEP BİRLİKTE...
Sağol Türker.
Ben çok sık siteye giremiyorum.Ama girince hasta ve ölen kuşları okuyunca üzülüyorum.Orta okul dayken başladığımız bu kuşçulukla ilgili edinimlerimizi paylaşıp arkadaşlara faydalı olursak ne mutlu.Yeni başlayan arkadaşların değim yerindeyse ilaç simsarlarınca sömürülmesine gönlümüz razı olmuyor.Ne olduğu menbaıı belli olmayan sözüm ona ilaçları çaresiz arkadaşların zaafından faydalanıp satıyorlar.35 -40 hatta 50 liraya ilaç satıyorlar.aynı etken madde içeren ilaçlardan dozunu ve miktarını bilinçli olarak kullansalar 2-5 liraya halledilebilecek şeyler.

Üstteki mesajı tamamlıyorum;iç parazit ilacı,ben vermazol kullanıyorum(Bayburt'ta bulamadığım için)araştırmalarıma göre Levamin 10 çok iyi bir ilaç...Vermazolu 5 litre suya 2
adet atarak 3 gün veriyosun ve 10 gün sonra sadece 1 gün verdinmi tamam...iç parazit olayını 4 ayda bir uygularsan iyi olur...

Üstteki mesajı tamamlıyorum;iç parazit ilacı,ben vermazol kullanıyorum(Bayburt'ta bulamadığım için)araştırmalarıma göre Levamin 10 çok iyi bir ilaç...Vermazolu 5 litre suya 2
adet atarak 3 gün veriyosun ve 10 gün sonra sadece 1 gün verdinmi tamam...iç parazit olayını 4 ayda bir uygularsan iyi olur...
ZELKİF İN DE DEDİĞİ GİBİ ; 3-4 AYDA BİR KURT İLACI KULLANMALIYIZ.. :evet: :tamam:

Geri