kümese alıştırma ve ishal...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buraqq17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

buraqq17

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak_
Meslek
Özkan_
İlgi Alanı
slm arkadaşlar...
1 çift sabunim var yeni aldım bunları kümese nasıl alıştırabilirim ve dişi kuş ishal ne yapmamı önerirsiniz...
SAYGILAR...

Selamlar Burak,

Güvercinlerin hayırlı olsun, aldığınız yeni bir çift güvercinlerinizi başka kuşlarınız var ise arasına hemen katmayın, önce karantida tutarak güvercinlerin seyrini takip edin, ishal konusunda bize biraz açıklama yapabilirseniz, rengi ve kıvamı, kokusu konusunda size doğru ve yardımcı olabilecek bilgiler aktarmaya çalışırız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

saolun...başka kuşlarım yok nasıl alıştırabilirim?yaptığı dışkı ise cıvık ama kokmuyo...yardım edermisiniz?

pirinç ver ishale iyi gelir

saolun geçti ishali...peki alıştıklarını nasıl anlayabilirim
SAYGILAR...

Kusu alıştırma konusunda Nacızane bırkac fıkır verebılırım
Kumesınde Ayar,alışmış sadık KUşların olsaydı Daha rahat alıstırabılırdın onları takıp ederlerdi ama sende Olmadıgı ıcın Sunları yaparbılirsin : Oncelıkle kusun ucmamasını saglamalısın cunku saldıgın zaman ıstedıgın yerde durmaz ucar gıder:) Kusun ucmamasını nasıl sağlayabılırsın soyleki Bır kac kaba seyler var Kusların kanatlarını BAnlatma,Kanatlarını cekme cengelleme
Kusun kanadını cekersen daha cabuk alısmasını saglarsın ama ben bunu yapmıorum cunku oda bır can tasıo ve canı yanıo Bunun yerıne KAnatlarını bantla Ve bırak kumesın etrafında dolaşsınlar etrafı tanısınlar kumesın onunde yemle 2 haftada ayar olur ama sen bır ay hıc ucurma bekle 1 ayda kesın alısır He 1 ay beklıyemem ben ucmalarını ızlemek ıstıyorum dıosan 2 hafta sonra erkegın kanatlarını ac fazla urkutmeden ucur ve disiyi goster O dısının oldugu yere iner.

kuşların kanatları çekik...1 hafta sonra yumurlucak dedi ama yuvalarını yapmıyolar attım saman vb. şeyler ama nezaman yapabilirler.

Kumesi sahiplenmeden yumurta bırakmazlar 2-3 hafta geçsin ondan sonra bekle banada aynı olay oldu kuşun kıçında yumurta var diye aldım ve 1 ay sonra yumurtladılar.bence hemen yumurta bekleme kuşlar kanatlarını aşagıya indirdigi vakit anla ki yumurtlayacaklar o zaman hazırlarlar sen orasını fazla düşünme

alıştırma konusundada kuşlara yem verirken etraflarını görmesi alısmada cok önemli yere sahip
yerinin nasıl oldugunu belirtirsen veya resim koyarsan sana alıştırmanda kolaylık sağlayacak bilgiler verebilirim her kuşçunun kendi alıştırma taktikleri vardır.tabi zamanla kuş kaçıra kaçıra öğreniyorsun kendine özel taktiklerin oluyor tabi burada senin avantajın var kuşcular.org sayesinde tecrübeleri olan kuşçulardan rahat bir şekilde öğrenebilirsin.

saolasın kardeş dişi kuşumun kanatı aşağıya doğru inik zaten....
alıştırmak içinde haftada 2-3 kez dışarı çıkarıyorum zaten....

hayırlı olsun.güle güle besleyin.

Geri