Kümese Kedi Dadanması ve Çözümü - Güncel!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OzanAgaoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
31 Ağu 2012
Mesajlar
53
Tepkime puanı
0
Yaş
29
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ozan Ağaoğlu
Meslek
Öğrenci
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Sa. Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır sürekli kedi saldırısına maruz kalıyor hayvanlarım. Bir iki üç derken 5 eke 2 yavru kuşumu kedilere yem ettim önlem almaya çalıştım. ama çok müsait değil damdan dama atlaya atlaya geliyor hayvanlar. köpek almayı düşünüyorum fakat malum köpekte sıkıntı yemeğiydi aşısıydı derken astarı yüzünden pahalıya mal oluyor bu sorunu çözebilmek için ne yapmalıyım?
Piyasada kedi köpek kovucu altında 50-60 liraya satılan cihazlar var bunlar etkili olurmu?
Ve bu cihazlar kuşlarda bir etkiye sebep olurmu?

Şimdiden Çok Teşekkürler

Saygılarımla...

--- message by moderator ---
Not!
Daha önce bu konu altında yer alan uygunsuz teşviklerde bulunan kişilerin yorumlarına gereği yapılmıştır. Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal edenlerin mesajlarına gereği yapılmıştır. Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---
 
şimdi kedinin nasıl geldigini bilmiyoruz kedi çatıdan çatıya geliyor diyorsun
senin ozaman kümes saglam degil yada kuşları salmaya bırakıncamı geliyor kedi...

BENCE KÜMES VE MEKAN FOTO KOYARSAN YARDIMCI OLABİLRİZ

AMA YİDE ÜSTE GOOGLE YAZAN YERDEN ARAMA YAPABİLİRSİN.....
 
yerinde olsam salacağım kuşarın yavru olmamasına dikkat ederdim kümesin kapısını akşam üzeri açardım uçurudum yemlerdim içeri koyardım
 
Kuşlarını salarken uçuyor veya yerde geziniyor olsada başlarında beklemeni tavsiye ederim.Bu şekilde bir nebze olsun önlem alabilirsin.
Köpek hakkında düşüncelerine katılmıyorum.Köpeği sadece insanların kendi çıkarları için kullanması ve işleri bitince sokağa atıp eziyet çektiriyor olmaları beni çok fazla üzüyor ve sinirlendiriyor.Köpekler çoğu insanlardan daha insancıl ve dostlardır çünkü karşılıksız olarak bağlanırlar sahiplerine aç bırakılsa bile ne evi terk ederler nede insanlar gibi isyan ederler.Köpek beslemek için önce köpeğe sevgi saygı duymak lazım.Eğer insanlar beslediği HER TÜRLÜ hayvana saygı ve sevgi duysalar astarının yüzünden fazla olmasına takılmazlar... :tamam:
 
Bahçe katı, giriş katı, bahçe temalı yerleşik düzen hayat süren kişilerin en büyük sıkıntılarından biri zamanla bahçelerine dadanan istenmeyen ziyaretçilerdir. Bu ziyaretçilerin başında da kediler gelir. Her ne kadar hayvan sever bir yapıda olunursa olunsun bahçeye dadanan bu zamansız ziyaretçiler bir yerden sonra evin asıl sahiplerine sıkıntı vermeye başlarlar. Mart aylarında farklılaşan hormon yapısı ile erkek kedilerin bıraktıkları kokulardan, bahçe eşyalarının zarar görmesine kadar pek çok sıkıntılı durum bahçeli evler ya da bahçe katı dairelerde kendini göstermektedir. Ayrıca hayvan sever yapıdaki kişilerin bir iki kedi ile başladıkları besleme serüveni zamanla onlu rakamlara ulaşınca bu diğer apartman sakinlerince de protesto edilir durumlara sebebiyet verir.

Bahçe, balkon ya da evinize dadanan kedileri uzaklaştırmanın en kolay yolu kedilerce sevilmeyen kokuların kullanımı ile mümkün olur. Kediler limon, portakal gibi narenciye içerikli kokulara duyarlıdırlar. Sirke, limon kolonyası da kedilerce sevilmeyen kokulardandır. Kedileri bahçenizden uzak tutmanın bir yolu da bahçenin dört bir yanına naftalin topları yerleştirmektir. Naftalin kokusu kedilerin sevmediği kokulardandır. Kediler üzerinde işe yarasa da diğer canlılara zarar verebileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Karabiber kokusu kedilerce sevilmeyen bir diğer kokudur. Karabiber tanelerinin bahçeye serpilmesi ve karabiber spreyinin kullanılması etkili sonuç verebilir.

Sabun ve deodorantlarda etkin olarak kullanılan, böcek, sinek kovucu etkidi de bulunan Citronella Yağı kedileri bahçe, balkon ya da giriş katlarından uzak tutmaya yarayan çözümlerden biridir. Citnonella yağının %25’ini su ile karıştırarak spreyinizi hazırlayabilir ve kedilerin kullandığı alanlara sıkarak kedilerin tekrar bu bölgeleri kullanmaması ya da o bölgeden uzaklaşması sağlanabilir.

Kedileri Bahçenizden Uzak Tutmaya Yarayacak Bitkiler Vardır:
Bahçenizin kedilerce sık ziyaretinden şikayetçiyseniz bahçenize ekeceğiniz bir takım bitkilerle bu ziyaretleri sonlandırabilirsiniz. Karabiber, sarımsak, lavanta en iyi sonuç veren bitkilerdir. Bunları bahçenizin özellikle duvar diplerine ve/veya köşelerine ekmek etkin sonuç verir.

Bahçeye Dadanan Kediler İçin:

Bahçe ve balkonlara kedi girişini önlemenin bir diğer yolu ise bahçe duvar, parmaklık, pervaz ve çitlerin güvenliğini arttırmaktır. Çitlerin sık, altından ve üstünden kolay geçişe olanak tanımaması kedilerin bahçenizi ziyaret sıklığını azaltacaktır.

Ayrıca pet-shoplarda kolayca bulunabilen bir takım spreyler de (stay away) bu noktada işe yarayabilir. Bir diğer çözüm de kedilerin bulunulan mevkiiye dışkılamasını önleyecek spreyleri kullanmak. Çünkü kediler bulundukları mevkiinin sahibi olduklarını belirtmek amacı ile koku bırakır ya da tuvaletlerini o bölgelere yaparlar. Eğer önceden bahçe, balkon ya da evinizin etrafına bu spreyden sıkarsanız kedilerin kendi kokularını bu bölgelere bırakmalarına mani olabilirsiniz. Yurt dışında satışa sunulan repulsif spreyler de kedi ve köpeklerin istenmeyen kokulara neden olan dışkılama problemine karşı kullanılabilir. Kedi ya da köpeğin dışkıladığı alana bu spreyin sıkılmasının ardından tekrar aynı bölgeye dışkılama yapmadıkları söyleniyor. Eğer doğal yöntemlerle sonuç alamazsanız bu seçenekleri de deneyebilirsiniz…

Kedilerin balkon, bahçe ya da giriş katınızı yolgeçen hanına çevirmesini önlemek için bir diğer yöntem de sonik ses cihazları… Ultrasonik ses çıkaran cihazlar sadece kedi-köpek hatta fare tarafından algılanabilen ses dalgalarıdır. Bu ses dalgası istenmeyen canlıların evinizden uzak durmasını sağlarlar ancak civarda evcil hayvan besleyen var ise o canlıları da rahatsız edeceği unutulmamalıdır.

Kediler amonyak kokusu, çamaşır suyu gibi dezenfektanların kokularını cazip bulurlar. Bu nedenle bu tür malzemelerin kullanılmaması kedileri uzak tutmak için önemlidir.

Hayvansever yapıdaki kişilerin sokakta yaşayan canlıları evlerine yakın alanlarda beslememeleri de önemlidir. Zira evler ve adresler değişkendirler ve bir canlıyı belirli bir adres üzerinde beslemeye başladığınızda o canlının size ve dolayısıyla da bulunduğunuz adrese bağlanmasını sağlarsınız. Günü gelip de adres değişikliği olduğunda sizin tarafınızdan beslenmeye alışmış kedi, köpek ya da diğer canlıların aynı adresten yemek bulamamaları o canlıya yarardan çok zarar vermenize neden olacaktır. Bu duruma mahal vermemek için; sokak canlılarını hane yakınlarından ziyade, bahçenizin belirli bir bölgesinde ya da sokakta uygun olabilecek mutlaka trafikten uzak bir alana çekerek beslemek önemlidir. Böylece paylaştığınız besin birden çok sokak hayvanına da ulaşacaktır.
 
Öncelikle Hepinize Çok teşekkürler konuyla ilgilendiğiniz için

@POSTACI:noexpression:

Kümesim sağlam. En yakın zamanda fotoğraf yayınlayıcam. Evet salmadayken geliyor malum filo kuşları bir karışmaya gidince en az 1 saat dönmüyorlar 1 saat boyunca başında duramıyorum :D ne zaman inicekleri belli olmuyor bazen 1 saat bazen yarım saat bazen 3 saat :) zaten hep bu sırada oluyor Teşekkürler...

@ @rambo@

yavru kuşları uçurmuyorum zaten kümese girip alıp götürüyo :) Teşekkürler...

@turkish_00

köpek hakkında düşüncelerim aslında aynen senin gibi abi şimdi üniverste falan olur başka bir şehir olur yazık hayvana nereye bırakıcam gideceğim yerde yerim olucakmı köpek için :) Teşekkürler...

@FeLix_

Çok Teşekkürler.. sarımsak falan deniyelim bir görelim sonuçları burdan yayınlarım :)

@@
aç kaldımı geliyo heralde, Kedilerede zarar vermek istemiyorum zarar vermeden uzaklaştırmak lazım yazık belki annedir yavruları vardır .. Benim gidenler hep kanatlıydı ama götürdü :) Teşekkürler...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst