kümese kedi girmemesi için...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mehmet Emin...
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet Emin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
öncelikle herkese selamunaleyküm ben güvercinciliğe yeni başladım bn güvercinlerimi yerde beslemek zorundayım am korkuyorum yumurtlayınca falan kedi girip yerse diye kedi vb şeylerin girmemesi için ne yapılabilir saygılar...

as hayırlı olsn kedı gırmemesı ıcın kopek beslemen baska yolu yk

Korunaklı bir kümese kedi giremez. Delik, kırık yerler olmasın yeter.

kedinin , senin boş bulunduğun bir anda güvercinleri kapıp kaçmasını engellemenin yolunu soruyorsan , eğer mümkünse ufak da olsa çit çekmek olabilir.

ben güvercinlerin kedi tarafından kapılma ihtimali olan yerlere 50 cm yüksekliğinde tavuk telinden çevirdim , önemli olan kedinin ilk hamlede güvercini alamaması.

artı dışarıda kümes çevresinde kedi gördüğüm zaman mutlaka taş atıp kediyi korkutup kaçırıyorum , burda da amaç kedinin beyninde sizi ve o ortamı düşman olarak kodlaması ve sizden korkması , dolayısıyla siz varken yaklaşmaz.

denememe gerek kalmadı ama bir yol daha var , kümesin yanına büyükçe oyuncak köpeklerden koymak , arada oyuncak köpeğin yeri değiştirilirse hayvanın canlı olduğu havası verilir. :p

Bunlardan lazım abi bende 2 taneler aslan gibiler mahallede kedi barınmıyor :) Ama yok imkanım diyorsan bir iki kere taşla bidaha gelmezler.
Saygılarımla........................(Reis)

Ekli dosyalar

• 20140119_201554.webp
    20140119_201554.webp
    526.2 KB · Görüntüleme: 919
  • 20140119_202101.webp
    20140119_202101.webp
    756.4 KB · Görüntüleme: 900
Geri