kümese kireç sürmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezai_855
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

sezai_855

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezai
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
herkez diyor kümese kireç yap bunun ne yararı var sölermisiniz ??????????

kümese kireç sürmek bit,pire, gibi parazitlerden temizler kümesini iyi bişey yani sürebilirsin :heyo:

yha bunu nasıl yapmak gerekiyo yani kümese kireç sürünce hemen kuşlar içeri girebilir mi, yada yavrulara bi zararı olur mu bilgi verirseniz sevinirim...

Kümesinizi hiç çekinmeden kireçleye bilirsiniz .
Kireç hem pisliği temizler, hem mikrobu kırar, hemde temiz bir görümüm verir ayrıca hiç bir zararı yoktur.
Artanını da köşelere falan dökün kuşlar yer, yumurta kabuğu için iyidir .
Yanlız toz kireci serpmeyin, kuşların gözüne burnuna kaçar nezle yapar ıslak kireç kullanın imkan varsa kaya kireci suda söndürüp kullanın çok çok faydalıdır. selamlar .ŞEREF

Kümese kireç badana yapmak, (piyasada tatlı kireç diye bilinir) bazı parazitlerin yerleşmesini engellemek, nem dengesini sağlamak ve eğer başka şekilde temin edemiyorsa dişi kuşların yumurta kabuğu için ihtiyacını karşılamak bakımından son derece faydalıdır. Abartmamak kaydıyla sürekli yapılabilir....

slm benim kümesim tahtadan yapmışım nasıl kireşliyecem badana olmuyor serpmemi lazım acil yartım

keremkurt' Alıntı:
slm benim kümesim tahtadan yapmışım nasıl kireşliyecem badana olmuyor serpmemi lazım acil yartım

Selamlar

Önemli olan kireci sürmek, yani kümes ortamının tahta, metal, yada beton olmasının kirecin etkisini engellemesi gibi bir durum söz konusu değil... bende geçmişteki kümeslerime uygulamıştım konuyu görünce yine aklıma geldi şimdilik kümesim yeni ilerde mutlaka yapıcam

Saygılarımla

O. Uğur KORKMAZ

Merhaba,

Kuşlarımızın en büyük hastalıklarından olan Salmonella mikronunun en iyi üreyebildiği yerlerden biri SULU BADANA KİRECİDİR!!! Kümeslerinizdeki mikrobu yok etmek için DEZENFEKTE kullanmanız yeterlidir.Bunun dışında her hangi bir boya,kireç vb bir uygulama yapmanıza gerek yoktur... Kuru toz halinde atılan kireç kuşlarınız solunum yolu rahatsızlıklarına yakalanmasından başka hiç bir işe yaramayacaktır.Sulu boya gibi kireç ise güvercin dışkısyla bir araya geldiğinde salmonella hastalığı çeşitlerini tetikleyecektir.

Mikrop,bakteriyel,akar çeşitleri bit,pire farklı böcek örümcek kuş sineği gibi kümeslerimizi tehlikeye sokan zaralı canlılar için ayda bir defa ECzanelerde satılan DEZENFEKTELER kullanmak yeterlidir.

Halk arasında bilinen ve yıllarca yanlış biçimde uyguladığımız kireç hiç bir işe yaramadığı gibi hastalıkların meydana gelmesine yol açmaktadır.

Hastalıksız kümesler.

Bu zamana kadar ; KİRECİN hiç bir faydasını görmedim. Fakat kümesin tabanını çamaşır suyu ile haftada bir yıkıyorum.Memnunum.

[No message]

Ekli dosyalar

• PICT0063.webp
    PICT0063.webp
    820.4 KB · Görüntüleme: 4,032
H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Merhaba,

Kuşlarımızın en büyük hastalıklarından olan Salmonella mikronunun en iyi üreyebildiği yerlerden biri SULU BADANA KİRECİDİR!!! Kümeslerinizdeki mikrobu yok etmek için DEZENFEKTE kullanmanız yeterlidir.Bunun dışında her hangi bir boya,kireç vb bir uygulama yapmanıza gerek yoktur... Kuru toz halinde atılan kireç kuşlarınız solunum yolu rahatsızlıklarına yakalanmasından başka hiç bir işe yaramayacaktır.Sulu boya gibi kireç ise güvercin dışkısyla bir araya geldiğinde salmonella hastalığı çeşitlerini tetikleyecektir.

Mikrop,bakteriyel,akar çeşitleri bit,pire farklı böcek örümcek kuş sineği gibi kümeslerimizi tehlikeye sokan zaralı canlılar için ayda bir defa ECzanelerde satılan DEZENFEKTELER kullanmak yeterlidir.

Halk arasında bilinen ve yıllarca yanlış biçimde uyguladığımız kireç hiç bir işe yaramadığı gibi hastalıkların meydana gelmesine yol açmaktadır.

Hastalıksız kümesler.

Hüseyin verdiğin bilgiler için teşekkürler yanlız olaya kesin sonuç getirmişsin, ben burda salmonellayı tetiklemesini pek anlayamadım açıkcası.. ve kendi dalımda bazı bilgileri aktarmak istiyorum..

Kireç bir çok sektörde olduğu gibi benim branşım olan ziraattede önemli bir maddedir. İnorganik esaslı olan bir bağlayıcıdır. Yapısında kalsiyum ve magnezyum vardır. Kümeslerimde ben eskiden kullanırken bilinçsiz kullanmıştım ama şimdi tabanda plastik ızgara altında biriken dışkıların üzerine serpiştirilirse pek bir zararının olmayacağı gibi faydasının olacağınıda düşünüyorum! biriken dışkı tabakasının haliyle nemli veya kuru olması tabakada kimyasal olarak oluşan zehirli etkisi olan Aleminyum ve Monganın etkisini azaltacağı bir kesin ve tabandaki PH dengesini sağlayarak asitliği gidermeside bir okadar doğru...ayrıca bu tabakada oluşan amonyak etkili ve kokulu bir çok kimyasal oluşumu durduracağı ve dengeleyeceğide kesin... Halk arasında bunu bilinçsizce kullanıyor olabilirler ama bazı gerçeklerde kaçınılmaz doğru... tabiki bu dediklerim hastalıkların önüne geçermi bilmem yakın zamanda uygulamadım...kireç kullanmaktan ziyade tabanı periyodik olarak temizlemekte en geçerli yol bence...

Saygılar

O.Uğur KORKMAZ

Geri