kümese kuşları nasıl alıştırabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba;
iki adet güvercinim var,20 gun oldu kümese koyalı fakat şöyle bır sıkıntı var,kümesin kapısı yani odanın kapısı apartman içine acılıyo,yani kuşların bahçeye acılan kucuk pencereden girip cıkması lazım.o yuzden kanatlarını baglayamıyorum,nasıl alıştırcam bılmıyorum,cama tel çektım sureklı dısarıyı goruyorlar.erkeği ucursam dıyorum ama dişiyi nasıl erkeğe göstercem,pencerenın yerden yukseklığı 2 metre kadar? ben bi çare bulamadım,kuşlarıda ucurmak istiyorum ama napcam bılmıyorum? yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler...
saygılarımla cnytclr...

Cüneyt kardeşim,bence ilk olarak girip çıkacakları cama içten ve dıştan çıtalı merdiven yap.

Daha sonra kuşlarının kanatlarını bantla bantlı bir şekilde dışarıda gezdir dışarıya salarken aç olmalarına dikkat et,

Cama alıştırmak için dişiyi camın önüne koy erkeğide merdiven çıtaya doğru yönlendir.Bir kaç kez bu işlemi yaptıktan sonra erkek çıtayı iyice benimsemiş olacak dişiyi görmese bile merdivenden cama yönlenecektir.

Hatta camın önüne bir kaç tane yem koyup yemin tadını orda alsın daha sonra kümesin içinde yemle.

Bu işlemi 1 hafta falan devam ettir dişi ve erkek bahçeden çıtayı benimseyip cama çıkıyorsa alışmışlar demektir.

İçeridende yaptığın basamaklı çıtaya alışırlarsa,camı açıp arkaladığın zaman dışarı çıkacaklardır,aynı şekildede dışarıdan içeri girecektir.

Daha sonra erkeğin kanadını çöz dişi yerdeyken fazla zorlamadan ufak ufak havalandır,bir kaç kez uçup indimi zaten yerine alışacaktır.

Aynı işlemi dişidede tekrarlarsan kuşlarını alıştırmış olursun.

Selamlar,hayırlı uçurmalar.

abi çok saol vala iyi fikir yarın ilk işim dediğini yapmak olacak,çok tesekkür ederım zaman ayırdığın için,saygılarımla...

Yardımcı olabildiysem ne mutlu sende sağol.

Re: kümese ve dama kuşları nasıl alıştırabilirim

arkadaşlar yardım edin

Geri