Kümesi Açık Bırakma Süresi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenerlimami
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
muammer taşdelen
Meslek
fotoğrafçı
İlgi Alanı
Köpekler
Merhabalar;
Ben kuşlarımı işyerimin çatısında besliyorum , sabah gelir gelmez kümesi açıp akşam giderken kapatıyorum .
Sizce kuşların açık kalma süreleri ne olmalıdır ? Yanlış mı yapıyorum ? Yoksa kapatıp belirli zamanlarda mı açmalıyım ?
Yerim konusunda tereddütleri olan varsa herhangi bir hayvanın cıkma durumu yok ( kedi , sansar , köpek v.s. ) Sürekli açık kalmalarından dolayı sanırım istediğim zaman kümese sokmada problemler yaşıyorum . Tavsiyelerinizi bekliyorum , değerlendirmeye alacağım .
Şimdiden Teşekkürler
Saygılarımla

muammer bey bence kendine göre bir saat belirleyip o saatlerde acsan daha sağlıklı ve verimli olur diye düşünüyorum devamlı acık kaldık ları için kümese girmek istemiyorlar sanırım . ayrıca atmaca şahin .vs gibi yırtıcı hayvanlarda ala bilir kuşları ... benim düşüncem .. saygılar

S A EVET MUAMMER BEY YANLIS YAPIYORSUNUZ YAPMANIZ GEREKEN KUŞLARIN UÇMASI DA İÇERİ GİRMESİDE SİZİN ELİNİZDE OLMALI KUŞLAR ÖZGÜR OLMAMALI KAPATILMALIKİ UÇMA HEVESLERİ ARTSIN

EN ÖNEMLİSİDE YABANİLERDEN GELEN HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN KUŞLARINIZ UÇURMADIGINIZ SÜRECE KAPALI KALMALIDIR İSTEDİGİNİZ SÜREDE KÜMESE SOKAMAMANIZIN SEBEBİDE KUŞLARINIZI ÖZGÜR ALIŞTIRMISSINIZ NE TÜR KUŞ BESLEDİGİNİZİ BELİRMEMİŞSİNİZ AMA HANGİ CİNS OLURSA OLSUN UÇUM VE KÜMESE KOYMAK SİZİN ELİNİZDE OLMALI ÇATIYA HER HANGİ BİR HAYVANIN ÇIKIP ÇIKMAMASI ÖNEMLİ DEGİL

ÇÜNKÜ YABANİLER DEN VE ONLARIN TASIDIKLARI HASTALIKLARDAN DAHA TEHLİKELİSİ YOK ÖNERİM KUŞLARINIZI UÇURACAGINIZ ZAMAN UÇURUN İNDİKLERİ ZAMAN KÜMESLERİNE KOYUN ÖZGÜR ALIŞTIKLARI İÇİN BİRAZ ZOR OLACAK AMA BU UGRAS ZATEN ZOR TADI DA BURADA
SAYGILAR

Merhaba Muammer.
Bende senin yaptığın gibi yapıyordum aynı problemleri yaşadım. bunlardan farklı olarak da çok ilginç bir olay yaşadım burdan paylaşmak isterim.
kuşlar açıktı zaten genelde senin gibi sabahtan açıyordum, akşama kapatıyordum gün içinde uçurmak zorlaşıyor ve kuşları küse sokma problemi yaşıyordum bunun haricinde bir gün baktım bütün yavruların kafaları gözleri çıkmış vaziyette bütün yavrular telef olmuşlar. bunun nedenide kargalar. yavrular kaybetme riskin var.
kuşları uçuracağınzaman ve yemlerken salmanda fayda var.
selamlar
Seçkin

kümesin kapısını kapalı tutup kümese ufak bir delik açmakta fayda var bir karış olsa yeter hem kümese tehlikeli hayvanlar giremez hemde kuşlar için daha verimli olur bana göre kuşların bütün gün boyunca dışarda kalmasında bir zarar yok karınları fazla tok olmamalı kümesin önünde gezsinler yani bu kuştur uçmalıdır esir alınmamalıdır özgürlüğünü yaşamalıdır fakat bu ymlarım oyunlu kuşlar için değildir şahsen ben bütün kuşlar için uyguluyorum ama herkese göre değişebilir sizlere göre oyunlu kuşları zamana göre uçurulmalıdır tabiki her halikarda kuş uçmalıdır adı üstünde kuştur:)))

bence de kuşlar kapalı olmalı ki kuşların uçma hevesleri artsın vakit darlığından bende sabah uçuruyorum işe giderken kuşlar uçuyor ama kendimce bir çözüm buldum içeriye giriş var ama içeriden çıkış yok içeriye girdi mi kuşlar dışarı çıkamıyor yani akşam gitti mi gene kuşları salabiliyorum aksi takdirde sürekli açık oldu mu kuş hem oyun bozuyor hemde uçmuyor bana göre

Söylediklerinizi göz önüne alıp uçma ve dışarda durma konusunda egitim vermeye başlayacagım bundan sonra .

Oyun kuşu besliyor isen oyun kuşları açık dolaşmamalıdır, oyun kuşu saatinde uçar, saatinde iner, saatinde yemlenir, saatinde istirahate çekilir.. Yani kısacası memur kuşlarıdır.

Ahmet SAYIN'ınında dediği gibi memur kuşları bunlar saati saatine

benım tavsıyem kusları yazları aksam 6 dan sonra ucurman kısları ıse erken saatte kendıne uygun duzenlı bı saat belırlerlersen hersey yoluna gırer mesela 6 da ucurdun ortalama 2 saat ucuyolar desek 8 de kusların iner yemlerını verırsın kapatırsın zaten bı sure böle sekılde yaptıktan sonra duzene gırıcekler kuslar kendılerı kumese gırıcekler dısarda kalma riskleri olmucak ben bunu uzun zmandır yapıyorum cokta memnunum saygılar ıyı ucurmalar .

enteresan bir konu. bende sabah açıyorumaksam kapatıyorum sonrada elimde sopa çatı çatı dolaşıyorum kimi yuvaya gelmiyor kimi uçmuyor kimi kaçıyor ne bilim demekki saatine göre yapmak gerekir.

Geri