Kümesi demirdenmi tuğladanmı yapmak ucuz olur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k4dirb4sk4n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
sevgili abilerim arkadaşlarım hem güvenli olması için hemde ucuz uygun bi fiyata kümes yapmayı planlıyorum demirden yapılan kümesi olanlar kullanılan malzemeyı ve fıyatını söylerlerse bana yardımcı olurlarsa sevinirim ebatları 200x250x150 yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

Valla ben olsam yerim müsaitse ne olursa olsun tuğladan yapardım kümesimi. Nasıl olsa 1 kere yapacaksın 10 kere değil ya..

........SİNAN ÖZTEKİN...........

bencede demir yapacağına tuğla yap daha ucuz daha temiz
demir soğuk olur soğuğu çabuk alır bir demir kapı tak asmalı değil göbekli kilit koy sağlamolur.dışını betonla sıva içini toprak ile sıva rutubette yapma koy dibine ızgarasını yap havalandırmasını bacasını en çok güneş alan yere cam koy buykçene.
demirin maliyetini sormuşsun 8 profil 100 ytl sac 250 ytl tutar içine osb ile kapla 100 ytl de o gider etermit çatısına 100 tl toplam 550 ytl topluyor

zahirbaba' Alıntı:
bencede demir yapacağına tuğla yap daha ucuz daha temiz
demir soğuk olur soğuğu çabuk alır bir demir kapı tak asmalı değil göbekli kilit koy sağlamolur.dışını betonla sıva içini toprak ile sıva rutubette yapma koy dibine ızgarasını yap havalandırmasını bacasını en çok güneş alan yere cam koy buykçene.
demirin maliyetini sormuşsun 8 profil 100 ytl sac 250 ytl tutar içine osb ile kapla 100 ytl de o gider etermit çatısına 100 tl toplam 550 ytl topluyor

ben profilden değil osb yapmayı bende bılırım benım kumesım zaten 5x10 dan yapılmada bıraz çarpık oldu acemılıge geldı tuğladan yaparsam nekadara mal olur bu konuda aydınlatırsan

Hem Güvenli ,Hemde Ucuz kümesi yapmak birazda el becerisine sahip olmak gerekiyor. Ben kendi kümesimi nasıl yaptığımı anlatayım,sen yapmasanda bir fkir olur..
Hurdacılarda satılan pencere demirleri vardır.Yıkılan gecekondulardan çıkma demirlerden. bunlardan 6 yada 8 adet alacaksın (tanesi 5-10 tl arası)
sonra ardiyelerden yada herhangi bir inşaatdan 14 cm genişliğinde tahtalardan alacaksın.( Önce beton atmak için kalıp olarak kullanacksın,kalıp işi bitince yuva yapacaksın) 10-12 adet bu tahtadan alacaksın. (tanesi 5-10 tl arası)
Çimento ,Kum ve yumruk büyüklüğünde taşlara ihtiyacın olacak (beton atmak için)
Yapılımı ise;
Tamanı 40 cm genişliğinde 50 derinliğinde 4 tarafını kazacaksın. Tahtadan yapmış olduğun kalıbı 1 mt yüksekliğinde,40 cm lik tünelin arka ve önüne yerleştirip,tam ortaya pencere demirini koyacaksın.
Daha sonra normal kıvamında harcını karıp,betonu kalıba dökeceksin. Fazla çimento gitmemesi için,aralara yumruk büyüklüğünde ,(biraz daha büyük olabilir) taşları yerleştireceksin.
Bu şekilde 4 tarafı yaptıktan sonra,tavanını aynı şekilde kapatacaksın.

Bu kümesi kolay kolay alamazalar,kapısınıda demirden,ve içeriden sürgülü demir ,asma kilit ile takviye edceksin..
Benim kümesim bu şekilde yapıldı ve çok memmunum.

Sormak istediğin birşey olursa,cevaplayabilirim.
sevgiler

Tuğladan yapılmış olan bir kümesi2 balyoz darbesi ile 120 saniyede alırlar. Şimdiki hırsızlar oksijen kaynaklı ve tam tecizatlı geliyorlar.Benim tarif ettiğim kümesi ne balyozla nede oksijen kaynağı ile alamzlar..

Kapının pirofilleri kümesin iç tarafında kalacak şekilde ayarlayacksın,arkada kalan profili saç ile kapatıp,araya kum dolduracaksın.(bu şekilde oksijen kaynağıda işlemez)
biraz zahmetli ama,diğer kümeslerden daha ucuza mal edeceğini söyleyebilirim.

Not: yukarıda "Tamanı 40 cm genişliğinde" yazdığım yer;
"Tabanı 30 cm genişliğinde" olacaktı. düzeltmiş olayım.
tekrar sevgiler

tuğladan maliyeti
tuğla kum çimento 120 tl sıvasıda dahil
çatı kapatmak lazım iki şekil kapata bilirsin osb üzerine branda yada etermit etermit daha sağlam olur ama soğuk tahta üzerine branda daha sıcak oluyor.100 ytl etermit tutar tahta yapsan 50 ytl ancak tutar
bide çıma bir kapı lazım demir oda burada 20 liraya bulurum ama orada ne utar bilemem
malzeme almadan önce hurdacıları gez uygun bir kaplama malzemesi çatı için bak kapı için uygun bişi bak çok güzel çıkma malzemeler oluyor buzdolabı arkalarındaki ızgaralıklar var onları kümesin dibine ızgara yapabilirsin buzdolabı raflarınıda kümeslerin önunu kapata bilirsin

dogan18' Alıntı:
Hem Güvenli ,Hemde Ucuz kümesi yapmak birazda el becerisine sahip olmak gerekiyor. Ben kendi kümesimi nasıl yaptığımı anlatayım,sen yapmasanda bir fkir olur..
Hurdacılarda satılan pencere demirleri vardır.Yıkılan gecekondulardan çıkma demirlerden. bunlardan 6 yada 8 adet alacaksın (tanesi 5-10 tl arası)
sonra ardiyelerden yada herhangi bir inşaatdan 14 cm genişliğinde tahtalardan alacaksın.( Önce beton atmak için kalıp olarak kullanacksın,kalıp işi bitince yuva yapacaksın) 10-12 adet bu tahtadan alacaksın. (tanesi 5-10 tl arası)
Çimento ,Kum ve yumruk büyüklüğünde taşlara ihtiyacın olacak (beton atmak için)
Yapılımı ise;
Tamanı 40 cm genişliğinde 50 derinliğinde 4 tarafını kazacaksın. Tahtadan yapmış olduğun kalıbı 1 mt yüksekliğinde,40 cm lik tünelin arka ve önüne yerleştirip,tam ortaya pencere demirini koyacaksın.
Daha sonra normal kıvamında harcını karıp,betonu kalıba dökeceksin. Fazla çimento gitmemesi için,aralara yumruk büyüklüğünde ,(biraz daha büyük olabilir) taşları yerleştireceksin.
Bu şekilde 4 tarafı yaptıktan sonra,tavanını aynı şekilde kapatacaksın.

Bu kümesi kolay kolay alamazalar,kapısınıda demirden,ve içeriden sürgülü demir ,asma kilit ile takviye edceksin..
Benim kümesim bu şekilde yapıldı ve çok memmunum.

Sormak istediğin birşey olursa,cevaplayabilirim.
sevgiler

teşekkür ederim usta eyw çimento harçdan yapabilirim ustalık sorun değil evelallah üstesinden gelirizde.Yaza doğru yapacağım inş. kuşlarımı tamamlayımda Saygılarımla Kümesimin fotosu İl il türkiye bölümünde ankara kısmında mevcut işte kısmetse adam akıllı bişeyler yapacağım saygılarımla...

abiler bana da yardımcı olurmusunuz bende catı panelinden yapmak istiyorum bır sakıncası olurmu acaba

s.a ilk öncelikle demirden kümese karşıyım kışın soğuk yazın ise sıcak kuşlar için rahat bir şey olmuyo saygılarımla

Tuğla hem ekonomik hemde sağlam bir çözüm, tavsiye ederim. Tuğlanın tanesi 0,5o kuruş. Saygılar başarılar

demir kümes daha uzun ömürlü olur kardesim hem hırsızlara karşı iyi önlem olur

Geri