Kümesi kapladım kuşlar yuvada durmuyor???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar yaklaşık 15 gündür internetim yoktu giremiyordum siteye...
Bu arada kuşlarımın kümesinin içini ve dışını binaların dışını kaplayan ısı yalıtım kartonlarıyla kapladım (rengi beyaz, hani köpük gibi olan). Şimdi kuşlar özellikle dip taraflardaki yuvalara girmiyor. Biraz kapının önündeki folluklara giriyolar o kadar. Genelde yerde durmayı tercih ediyolar. Acaba köpüklerin rengi beyaz olduğu için korkuyolar mı? Boyasam düzelirler mi? Sizce ne yapmalıyım??

ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

.................SİNAN ÖZTEKİN........................

bende öyle düşünüyorum aslında ama 5 gün oldu kümese girmeye alıştılar ama follukların çoğuna girmeye çekiniyolar..

.............SİNAN ÖZTEKİN..............

Ben koyu gri renkte köpükle kaplıdım kümesi hiç sorun olmadı..boyasan sorun düzelir umarım

Tr-ance' Alıntı:
Ben koyu gri renkte köpükle kaplıdım kümesi hiç sorun olmadı..boyasan sorun düzelir umarım

Bende artık mecburen sıprey boyayla boyamayı düşünüyorum...AMA bu seferde içerisi karanlık olur da ondan korkarlarsa???

.........SİNAN ÖZTEKİN............

Neden korsunlarki sorun olmaz kümese sineklik koyarsın güneş alan tarafına...

Tr-ance' Alıntı:
Neden korsunlarki sorun olmaz kümese sineklik koyarsın güneş alan tarafına...

Sineklik vardı ama kapattım artık havalar soğudu küçük bi hava almaları için yer kaldı...

........SİNAN ÖZTEKİN.............

ARKADASLAR YANLIS BİLİOSUNUZ HAVALANDIRMA EKSİK GELİYOO OLABİLİR KUSLAR BUNALIYORDUR YUVALLIKLARA GİRMİODUR ...STRES YAPIOLAR KUSLAR...

kuşlar alışır merak etme ama boyayailiyorsan boya çunkü yontar kuşla straforu stres filan hikaye

slm.sakıjn spreyle felan boyim deme cok etkiliyor kuşları veya boya ama en az bir hafta kokusunu atmaı için beklet.ama bana sorarsan gerek yok ben kümesimi kireçliyorum kümes bembeyaz oluyor yani sorun olmaz

Staforu kumesin içine döşeme, kuşlar staforu yakında yemeye başlar.kümesi dışardan naylonla sar yeter, havalandırmanı kontrol et.

Ekli dosyalar

• adsız.webp
    adsız.webp
    8.2 KB · Görüntüleme: 838
arkadaşım birinci yanlış kümesteki sinekligi sökmen kuşları havasız bırakman kuşun altı kuru oldukça kuş üşümez fazlaysa havalandırma biraz azalt ama üşürler diye komle kapatmaa bütün kuşçuların bilmesi gereken tek şeş güvercin bir insanın alması gereken oksijenden 20 kat fazla oksijene gerek duyarr yazık hayvanlar hava alamıyor kapının dibinden atrılmıyor kendin diyosun dip yuvada ne yapsınlarr ölmediklerine şükret sevgiler

Arkadaşım bence kuşların havalandırması çok küçük kaldı. Bu yüzden de kuşların kapı önü ya da yakın yerlerde durmaya başladılar. Eğer sağlıklı kışlık tüylerini tamamladılarsa kuşların üşümezler. Sen havalandırmanı eski haline getir.

Arkadaşım bence sen hiç elleme kuşları , elbet alışırlar

Geri