Kümesi yerden asma kata kaldırdım alıştırma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Arkadaşlar selamlar

Kuşlarım yerde olan kümesteydi ve ben yeni bir asma teras yaparak aynı yerde kuşları 3 metre yükseğe yeni bir kümese taşıdım....haliyle eski kümesi yıktım. Kuşları 1 hafta yeni kümeste tuttuktan sonra bugün yavaş yavaş açıyım alışmaya başlasınlar kümesi nede olsa benimsemişlerdir diyerek kapıyı açtım....ve kuşlar bir hışımla gökyüzüne yapıştılar....ortalama 1 saat uçtuktan sonra aynı yerde aynı bölgede olduklarını farkederek alışmış oldukları dama indiler ve sonra aşağı dama....ama bir türlü kuşlar terastaki kümese gelmedi ve devamlı yere inmeye çalıştılar...hatta susuzluktan açlıktan kırılmalarına rağmen onlara su ve yem gösterdiğim halde yinede gelmediler...akşam olunca çoğunu kendim damdan ve yerden topladım..ve 10 yada 11 tanesi dışarda kaldı onlarıda herhangi bir ihtimae karşı yüksek dama kışladım.... Daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım...yani aynı mahallede bir arkadaş 6 senelik kuşlarını bana vermişti ama yan sokakta oldukları için ilk uçurmamda basıp gittiler ve yerlerine bakıp 1 saat sonra geri dönmüşlerdi...Şimdide öyle olur diye düşünmüştüm ama öyle olmadı.....Tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

Saygılarımla

dişileri bantlayın erkek kuşları aç bir şekilde uçurun yavaş yavaş alışırlar, kuşların yaptıkları normal sadece yuvanın içini görerek oraya alışmazlar zaten dışarısınıda görmeleri girip çıkmaları gerek.

kardesım benımde evımın ustu komple celık catı alıstırmada zorlanıyorum cok kus kacırdım..zamanla olucak arkadasın dedıgı gıbı eslıkuslarının erkeklerını sal ılk etapta ac ucur yavas yavas gerısı gelır

Kuşlar bir gece dışarda yatıp akılları aç susuz başlarına geldikten sonra nihayet yeri benimsediler...teşekkürler

Geri