Kümesim biraz küçük. Büyültmek için ne yapabilirim?[Resimli]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-Pasha61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Tr-Pasha61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan ÇAKICI
Meslek
Otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
Başlıktaki gibi kümesim biraz küçük.Ben 25-30 kus beslemek ıstıyorum ama sanırım yetersiz.İç dizaynınıda yapamıyorum kucuk oldugundan dolayı.Büyütmek için neler yapabilirim ? İç dizaynını nasıl yapmalıyım ? (malzeme olarak ne kllanmalıyım vesaire....)

Teras ın alanını ve kümesi aşağıdagı fotolarda gorebılırsınız.

dsc00903s.jpg

1
dsc00904on.jpg

2 Halılar normalde yok tabii.
dsc00905gy.jpg

3 Burası dar oldugu ıcın kuslar ıcın pek kullanmıyorum.Yani oraya geçmiyorlar.
dsc00906x.jpg

4 1.5 m2 felan
dsc00907kj.jpg

5 Şuanda 11 kuş var...

Teşekkürler simdiden

Dipnot: Civardada kus besleyenler var ama en yüksek bina bizimki

uzun bir koridor var resimde görünen oraya tugladan güzel bir kumes yapa bilirsin hem fazla tuglada gitmez oraya

esesli26' Alıntı:
uzun bir koridor var resimde görünen oraya tugladan güzel bir kumes yapa bilirsin hem fazla tuglada gitmez oraya

Yeni kümes değilde, mevcut kumesi büyütlebilirim.Bunu ıcın ne yapabilirim ?

boyunu uzatacaksan palet ler var onlardan alıp boyunu yükselte bilirsin yada sunta yerin gayet güzel ben senin yerinde olsam tugladan büyük geniş bir kumes yaparim oda olmadi suntadan yapa bilirsin büyük bir salma

bencede yeni bir kumes yapsan daha iyi olur cunku bu kumese ne yaparsan yap randiman alamazsin gun gectikce problem olur... biraz sIkIntI olur ama rahatlarsin keyifli olur yeni bir kumes...

Saglı sollu 4 derli 4 derli limon kasalarını üst üste koymak sartıyla o uzun terasın köşe korıdorunu kullanabılırsıniz..sonra kasaların üzerine büyükce bir sunta koyabılırsıniz ıdarelık. aynı sekılde böyle büyük bir suntayı kapı olarakta kullanabılırsıniz..Hiç olmazsa yazi elinizde imkanlar yoksa böyle basit bir şekılde gecırebılırsınız.

30 kuş besleyeceğin kümes bu kümesinin 2 katı daha büyük olmalı o nedenle bu kümesin bir işe yaramaz. Bence 2 3 plaka OSB al ve kendine 2x2 büyük bir kümes yap.. bu daha mantıklı.. Kolay gelsin

filo' Alıntı:
30 kuş besleyeceğin kümes bu kümesinin 2 katı daha büyük olmalı o nedenle bu kümesin bir işe yaramaz. Bence 2 3 plaka OSB al ve kendine 2x2 büyük bir kümes yap.. bu daha mantıklı.. Kolay gelsin
Anlayamadım :S 2-3 osb ile Ayrı bi kümesmi yap demek ıstıyorsun yoksa kümesi büyültmü ? Bide Osb ler marangonzdan baska nerde bulunur ? Nalburlarda varmıdır ?

osb'leri civarda ki kerestecilerden, koçtaştan (plakası 25 tl)' ye temin edebilirsin.
imkanın varsa kümüsi yeniden yap. olabildigi kadar da geniş tutmaya bak,
örnek salmalardan bakıp bir fikir elde edebilirsin.

Erkn' Alıntı:
osb'leri civarda ki kerestecilerden, koçtaştan (plakası 25 tl)' ye temin edebilirsin.
imkanın varsa kümüsi yeniden yap. olabildigi kadar da geniş tutmaya bak,
örnek salmalardan bakıp bir fikir elde edebilirsin.

Plaka dediğin tek tahtamı _? Bide boyları standartmı ? Yani istediğim boyutta varmıdır ?(Koçtaşta)

googleye osb yaz gorsellerde arattır cıkan resimlerden görürsün ayrıca bir plakasının boyutları 1,22 * 244, eğer yakınsan y.bosna koçtaşta bulabilirsin

örnek bi resim buldum, ve boyları benim bildiğim standart oluyor,

122x244 Koçtaşta ve 24 tl tek plakası

Adam gibi bi kümes çıkartmak ıcın kac plaka gerekir ?

Tr-Pasha61' Alıntı:

Birader diğer konunda da dediğim gibi sen önce aklındaki kümesin planını çiz. Boyutlarını yaz ondan sonra kendin hesapla kaç plaka gideceğini..

polllat' Alıntı:
Tr-Pasha61' Alıntı:

Birader diğer konunda da dediğim gibi sen önce aklındaki kümesin planını çiz. Boyutlarını yaz ondan sonra kendin hesapla kaç plaka gideceğini..

2m yükseklik 170 cm de eni olsun ıstıyorum.Üçgen çatı olmuycak düz olucak.Kapısı tel olucak ve arka tarafının yaklasık bi 30 cm lik yeride cam olucak. Aklımdaki kümes bu.Ama dediğim gibi tecrübem olmadıgı için kac usb kac düz tahta gerekir bilmiyorum

kaba bi hesap yaparsak, 5 tane gider, daha bunun içide var ama,

Erkn' Alıntı:
kaba bi hesap yaparsak, 5 tane gider, daha bunun içide var ama,

Mevcut kümesin üstüne Fileli telle 1.5 metre uzatıp aradaki tahtaları kaldırsam olurmu ? Hem havadar olur kümes hem güneş alır hemde alanı genişler. Eğer öyle yaparsam samanları tamamen atıcam. 20-25 tane folluk alıcam limon kasası yani.Limon kasalarını birbirlerine monteliycem ve yerden 15 cm yukardan başlayacak şekilde 3 köşeyede dizicem.Yerede ızgara koyucam.Follukların ıcıne plastik folluk ve içine konulan beyaz şeylerden alıcam ve saman yerine altına gazete sericem.Böylece kusların yerde serbestce dolasması için 1.5 m2 kadar yer ve yaklasık 20-30 tanede folluk olucak.Ayrıca havadar ve temiz bi kümes olucak.

Bu şekilde yapmam uygunmudur ?

yaz için dediğiniz ideal ama hava soğuyunca sorun yaşarsınız,
imkanınız varsa yerleşik bir kümes yapın derim.

Erkn' Alıntı:
yaz için dediğiniz ideal ama hava soğuyunca sorun yaşarsınız,
imkanınız varsa yerleşik bir kümes yapın derim.

Sadece tel kalmıycak tabi yazın telin ustune naylon la kapatıcam kış gelincede cok zorlanırsam tahta ıle kapatırım sorn deıl o.

Erkn' Alıntı:
imkanlar bunu gösteriyorsa eskisinden iyi olacağı kesin, gerisi senin becerine kalmış..
ama başlamadan önce verdiğim linkteki kümeslere bakarsan çok yararı olur,

http://www.kuscular.org/guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/

2 gündür göz atıyorum ordaki kümeslere. Zaten ilk kümesim mükemmel olmasına gerek yok 15-20 kus alsa temiz ve ferah bı ortam olsa yeterli.Sanırım dediğim gibi yaparsamda oyle olucak. File teller nalburda varmıdır

Geri