kümesim nasıl olmuş arkadaşlar???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brtysl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Resimler tarafımdan düzeltilmiştir.

url]

img0102kx.jpg

img0104y.jpg

img0105xe.jpg

img0106xo.jpg

img0107ga.jpg

img0108dc.jpg

img0109rt.jpg

img0110ft.jpg

img0111nd.jpg

2 çift kuş için güzel görünüyor ben beğendim ;)

barısesen' Alıntı:
2 çift kuş için güzel görünüyor ben beğendim ;)
ben de en fazla 2 çift besleyecem zaten (: . ama havalandırma yeterli mi? yoksa tavana da baca şeklinde delik açmam gerekli mi?

biraz daha iyi havalandırma yapsan bence daha iyi olur kardeşim havasız olmasın kuşlar temiz olsun

aklıma birşey geldi,imkanın varsa yapabilirsen kapıyın ortasına bir pencere yap sora tel ile kapat yani şöle 15x15cm lik bir pencere gibi,bence havalandırma için tam uygun olur

barısesen' Alıntı:
aklıma birşey geldi,imkanın varsa yapabilirsen kapıyın ortasına bir pencere yap sora tel ile kapat yani şöle 15x15cm lik bir pencere gibi,bence havalandırma için tam uygun olur

onun yerine sadece tavana baca tarzı bir boşluk açsam olmaz mı acaba.yaklasık 8cm çapında??

bence sen dediğimi yap hafifte olsa ışık alabilir karanlıkta olmaz

arkadaşlar kimse yardımcı olmıcak mı acaba.tecrube ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.kuşlar daha gelmedi bi an önce son duzenlemeleri yapcam eger yardımcı olursanız

Selamlar,

1.Kümesin altına yaptığın tel güvercinlerin için uygun değil.

2.Kümes çok yüksekde kalmış.

3. Havalandırma konusunda yetersiz

4.Yuva ve yuvalıklar konusunda yapacaklarını belirtirmisin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

tel ızgara sogukluga neden olur..2.si havalandırma yetersiz.. sonuncusu ise 2 kuş için dahi bence kücük bu kümes...

souktan etkilenmezler merak etme ;) dediğim gibi yap güzel olur

barısesen' Alıntı:
ilk öncelikle cümleme harf yutmadan yorum yazmanızı istemekle baslıyıp,güzelim plastık ızgaralar varken o teli koymadaki amacın ne oldugunu sormakla cümlemi bitiriyorum...

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

1.Kümesin altına yaptığın tel güvercinlerin için uygun değil.

2.Kümes çok yüksekde kalmış.

3. Havalandırma konusunda yetersiz

4.Yuva ve yuvalıklar konusunda yapacaklarını belirtirmisin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
kümesi şimdilik oyle durdurdum kuslar geldiginde asagıya alcam
tele gelince.gittim ızgara sordum ama kumese uygun hale getiremeyecegime karar verdim.tel çabuk kesiliyor aynı zamanda pislikleri ızgarada kalabiliyor ama bu tur bir telde kalamaz.ondan dolayı bunu tercih ettim
havalandırmayı kumesin tepesine baca seklinde yaklasık 8cm çapında bir delik acarak halletmeyi dusunuyorum yeterli midir sizce?
son olarak yuvalara gelelim.öncelikle sadece 1 çift alcam eger ilerde yavrularlarsa kumesin ortasından 2 ye bölcem.üste bölme yapcam yani.

teşekkür ederim ilginiz için cevabınızı bekliyorum

Dogukan cetin' Alıntı:
barısesen' Alıntı:
ilk öncelikle cümleme harf yutmadan yorum yazmanızı istemekle baslıyıp,güzelim plastık ızgaralar varken o teli koymadaki amacın ne oldugunu sormakla cümlemi bitiriyorum...
seni anlıyorum ama aceleden yardım bekliyorsun diye öğle eksik yazmışımdır,yardımcı olmaya çalışanları konu dışına saptırma.kolay gelsin :tamam:

barısesen' Alıntı:
Dogukan cetin' Alıntı:
barısesen' Alıntı:
seni anlıyorum ama aceleden yardım bekliyorsun diye öğle eksik yazmışımdır,yardımcı olmaya çalışanları konu dışına saptırma.kolay gelsin :tamam:
aceleden yardım bekliyorsun diye oyle yazdım demişsin kardeşim ben laf etmedimki sana :slm:

brtysl' Alıntı:
barısesen' Alıntı:
Dogukan cetin' Alıntı:
barısesen' Alıntı:
aceleden yardım bekliyorsun diye oyle yazdım demişsin kardeşim ben laf etmedimki sana :slm:
konu karışmış kusura bakmayın brtsysl,ve sanırım Doğukanda demek istediğimi anlamamış, tel yere değil kapıya pencere tarzında demek istemiştim ...

Güvercin besleme arzumuzu yerine getirmek için can taşıyan bu hayvanları rezil etmeye hiçbirimizin hakkı yok. sen hücrede yaşarmısın. Boşver bakma böyle kümes bile denilmiyecek yerde ne emek harca nede koyacağın kuşları rezil et. çifthane olarak kullanılabilir fakat uzun süre burada kuş bakılmaz. güvercinler kanatlarını açar ve tutulmaması için çırparlar yazık ya yapacaksan kümesini biraz büyük yap ki kuşların rahat dolaşıp içinde barınsınlar.... her işin bir usulu vardır bu şartları sağlayamıyorsan hiç yapmayacaksın bencil olmamak gerekir. bakmak içinde bakılmaz yazık hayvanlara.

adslci' Alıntı:
Güvercin besleme arzumuzu yerine getirmek için can taşıyan bu hayvanları rezil etmeye hiçbirimizin hakkı yok. sen hücrede yaşarmısın. Boşver bakma böyle kümes bile denilmiyecek yerde ne emek harca nede koyacağın kuşları rezil et. çifthane olarak kullanılabilir fakat uzun süre burada kuş bakılmaz. güvercinler kanatlarını açar ve tutulmaması için çırparlar yazık ya yapacaksan kümesini biraz büyük yap ki kuşların rahat dolaşıp içinde barınsınlar.... her işin bir usulu vardır bu şartları sağlayamıyorsan hiç yapmayacaksın bencil olmamak gerekir. bakmak içinde bakılmaz yazık hayvanlara.
1çift hayvan için çiftlik mi kurmam gerekiyor söylermisiniz.benim imkanlarım bu kadar ancak bu kadarını yapabildim ve bu kadar kötü oldugunu da dusunmuyorum.bu nasıl bir konuşma tarzıdır anlamadımki

adslci' Alıntı:

Cok dogru yazmıslar dogruyu göstermişler.

Konusma tarzına dıkkat et ve profil bilgilerini ismini falan düzelt.
Ve cevap yokmu,yorum yokmu gıbı yazılar yazma

Sitede arama yap, örneğin arama bölümüne örnek kümesler, salmalar, örnek yuvalar gibi kelimeleri yazarak konulara ulaş. Bulduğun örnek salma konularına bak sonra kendi salmana bak ve daha sonra konu aç. Konum neden kilitlendi diyede mesaj atma.
Konu kilitli.
Örnek Konular;
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/salma-ornekleri-t111.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-salmalari-cuneyt-varisli-t3322.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-kumesi-ornekleri-t114.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-salmalari-guvercin-salmalari-guvercin-salmalari-t585.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/salma-ve-kumeslerde-havalandirma-sistemi-t694.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/salma-kumes-yuva-ornekleri-t116.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kus-kumesleri-guvercin-salmalari-t584.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-kumesleri-t583.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-kumesleri-t6901.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-salmam-t6903.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/ve-sonunda-sahnelerde-benim-kumes-t6150.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/terasda-yaptigim-bekar-salmasinin-son-hali-t9521.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kumesimin-resmini-kullanicilarla-paylasmak-istiyorum-t6677.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/yapim-asamasindaki-yeni-kumesim-ve-yeni-mekanimiz-t10190.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/ornek-kumes-t112.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/terasdaki-salma-t9293.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/yeni-kumesimi-tamamladim-t11148.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/guvercin-kumes-salma-yuva-ornekleri-t115.html
guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/yeni-yapmis-oldugum-kumesim-t1089.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri