Kümesim Tehlikede (Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler

Yukarı resimdeki kuşum birkaç gündür rahatsız yem yiyemiyor kendini kabartıp bekliyor.Boğaz kısmında beyaz bir tabaka var sökmeye çalıştım fakat et gibi yapışık çıkacak gibi değil,kusmaya çalışıyor,

Kıç kısmında dışkı bulaşmış vaziyette,ishal ve yeşilimsi
Bu kuşa ne yapmalıyım?

Resimdeki kuşum yeni yeme düştü fakat o da rahatsız sık bir şekilde nefes alıp veriyor,nefesi hırıltılı değil.Kendini kabartıyor.Şu an yem yiyebiliyor fakat gittikçe kötüleşmekte.

Resimlerden şu demek imkansız bana göre. Kuşunuzda bu belirtiler tam olarak nasıl ve ne zaman başladı.

KARDEŞ ÖNCE YAZINDAN DA BELLİ TELAŞ ETME.ÖNCE GÜVERCİNİ KÜMESTEN AYRI BİR ORTAMA KARANTİNAYA AL SONRA ;
HIRILTI VE SOLUNUM RAHATSIZLIĞI İÇİN=ORNİTAB VER.
İSHAL İSE ÖNCELİKLE KARIŞIK YEMİ KES,YEM OLARAK SADECE PİRİNÇ VE KENEVİR KULLAN.HAYVANIN SU İÇİMİNİ KONTROL ALTINA AL SABAH SUYUNA( AMA SADECE SABAH SUYU) ÇEYREK ÇAY KAŞIĞI=CESAMOLİN--AKŞAM=NİFURAMICYN
HAYVAN 1 HAFTA İÇİNDA YARI YARIYA İLEŞME SAĞLIYACAKTIR.2 GÜNDE BİR GÜNDE 10-15 DK KARIŞIK YEM VER.BU SÜREDE HAYVANA BANYO YAPTIRMA TUZ TÜKETTİRME.1 HAFTADA İLEŞME SAĞLAMISSA EĞER KUS HEMEN DİĞERLERİNİN YANINA SALMA VE ESKİ KÜMESİNİ(SADE KENDİ BÇLGESİNİ)ÇOK İYİ TEMİZLE.İYİLEŞTİĞİNE EMİN OLDUKTAN 3 GÜN SONRA DİĞERLERİNİN YANINA SAL VE HAYVAN NORMAL YASAMINA DÖNSÜN EĞER BU HAYVANIN KARDESLERİ VARSA ONLARA DİKKAT ÇÜNKÜ ONLARDA DA BU HASTALIK BAS GÖSTEREBİLİR.
(((EĞER HAYVAN ÇOK FENALASIRSA HAYVAN HASTANESİNE GİT)))(AMA SİMDİLİK HİÇ GEREK YOK)

SELAM ALEYKÜM ARKADAŞIM
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN
BU DURUMDA BEN OLSAM YAPACAĞIM ŞUYDU. TAHMİNİME GÖRE KUŞLARINDA AĞIZ PİSLİĞİ YANİ AĞZINDA PEYNİRLEME (AĞIZ İÇİNDE BEYAZ BEYAZ OLUŞAN MADDE) ÇİĞERDEN GELEN BİR HASTALIK. HASTA KUŞLARINA TAYLAND İNSÜLÜN İĞNESİYLE 10 MG YAZAN YERE KADAR CEK VE DERİ ALTINDAN VUR. DAHA SONRADA KUŞ KENDİNE GELİNCEYE KADAR HER GÜN AKŞAM SARIMSAK ATTIR (NORMAL BİR SARIMSAK DİKLEMEYE BÖRT PARCAYA BÖLÜNÜP İKİ PARCASI BİR KUŞA ATTIRILACAK) BİRDE HİÇ BİR KUŞUNU KÜMESTEN AYIRMA HASTALIK GELDİYSE ZATEN O KÜMESE GİRMİŞTİR AYIRIRSAN KUŞUYUN İĞLEŞMESİNİ ENGELLEMİŞ OLURSUN
DAHA FAZLA BİLĞİ İÇİN [email protected]

TEKRAR MERHABA BİRDE DIŞKISI NASIL ONU SÖLEYEBİLİRMİSİN

güzel fikirler var dene olacaktır. inşallah kuşlarını kaybetmezsin. telaşa gerek yok .

Benim bildiğim kenevir ishal yapar, burada iki faktör gözlemliyorum kuşun virus a baglı bir hastalık geciriyosa yapacak bir şey yok, bakteriye baglı bir enfeksiyonsa antibiyotik önerim aklıma gelen şu anda ,baytril.

hayır kenevir asla ishal yapmaz hatta ishal önlemede pirinçten daha etkilidir

bence anti biyotik tedavisine başla çünkü yeşil ishal birçeşit veba olabilir colimix kullan düzele bilir ishali önlemede birebir

Geri