Kümesim ve Bazı Kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aslan55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

aslan55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aslan Dikme
Meslek
Web Programlama ve Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Erkek güvercinimi en sağlıklı ve en iyi şekilde nasıl zerden çabuk bir şekılde çıkarabılırım? bugün sabah saat 9 da havaya attım aksam saat 4 del geldi : ) / kuş yerdeyken kanat sallamadan takla atıyor , havaya atıgımda denge sorunu oluyor ve takla atarak yukselıyor ani çatılara konma oluyor kendını yerden zor kaldırıyor ( kenarlardan 2 tane bırakmak uzere kuyruklarını cekdım ) zerden cabuk cıkması için baska ne yollara baş vurabilirim . - kaybolmasından korkuyorum : (

Ekli dosyalar

• Fotoğraf1256.webp
    Fotoğraf1256.webp
    516.8 KB · Görüntüleme: 1,385
  • Fotoğraf1253.webp
    Fotoğraf1253.webp
    493.9 KB · Görüntüleme: 1,420
  • Fotoğraf1217.webp
    Fotoğraf1217.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,461
Maşallah Kardeşim Kuşların Güzel Sağlıklı Duruyorlar Ama Kilit Konusunu Bidaha Gözden Geçir Derim Sana Çünki O Kadar Çok Emek Hırsızlığı Yapan İnsanlar Var Ki.. Yeterki Kuşlara Gözlerini Diksinler. Çalmak İçin Ellerinden Geleni Yapıyorlar. Geçen Sene Ben Köydeki Kümesimin İçinde 2 Tane 14, 15, Yaşında 2 Tane Çocugu Yakalamıştım Eğer Fark Etmesem Benim Kuşlar Seçmece Gidiyormuştuu :)))

Aslan güzel günlerde besle.
Yalnız tekrar tekrar başlık açmana gerek yok.
Kime sorsan uçur diyecek,şayet sökmek istiyorsan.
Sabah at akşama gelsin bir kaç gün o vaziyette kovalarsan açar inşallah.
Sağlıklı, uçmaya müsait kuş kovalamaya devam...

sevkini kırmak istemem ama kusun hasta soyle anlatayım insanda beyinde neronlar var insanları koku aldıran görmesini yarayan bu sinirlere neron denir neroloji bilimi de beyin bilimi demek zaten senin kusunda denge proplemi var bu da neronlardan kaynaklanıyor

mahat' Alıntı:
sevkini kırmak istemem ama kusun hasta soyle anlatayım insanda beyinde neronlar var insanları koku aldıran görmesini yarayan bu sinirlere neron denir neroloji bilimi de beyin bilimi demek zaten senin kusunda denge proplemi var bu da neronlardan kaynaklanıyor

ilgi ve alakadarınız için teşekkürler , denge problemi var diyen arkadaşım şöyle birşey demek istiyorum , benim kuşumda 1 haftadaya kadar bişi yoktu eşiyle beraber baya bi yüksektetn 20 dk civarında ucuyolardı ilk başlarda götlüyordu sonra tam takla çevirince takla atma hevesi başladı . kalkışlarda bir taklayla kalkıyordu yukarı çekıyordu ve bu bneım bıldıgım zer dönemi şuanda sersemde ve dengını kaybedıyor takla atarken mecburi konmalar yapıyor bakalım antramen yaptıracam faydasını görürüm inş : )

Polatlı06' Alıntı:
Maşallah Kardeşim Kuşların Güzel Sağlıklı Duruyorlar Ama Kilit Konusunu Bidaha Gözden Geçir Derim Sana Çünki O Kadar Çok Emek Hırsızlığı Yapan İnsanlar Var Ki.. Yeterki Kuşlara Gözlerini Diksinler. Çalmak İçin Ellerinden Geleni Yapıyorlar. Geçen Sene Ben Köydeki Kümesimin İçinde 2 Tane 14, 15, Yaşında 2 Tane Çocugu Yakalamıştım Eğer Fark Etmesem Benim Kuşlar Seçmece Gidiyormuştuu :)))

Kardeş hırsızların önüne pek geçmek zor nasip kısmet : ) ama elimden geleni yapıyorum.

Khalid' Alıntı:
Aslan güzel günlerde besle.
Yalnız tekrar tekrar başlık açmana gerek yok.
Kime sorsan uçur diyecek,şayet sökmek istiyorsan.
Sabah at akşama gelsin bir kaç gün o vaziyette kovalarsan açar inşallah.
Sağlıklı, uçmaya müsait kuş kovalamaya devam...

Evet kadir abi , senin dediğin gibi yapıyorum sabah 9 da atıyorum aksam 4 de benım çatıya anca gelıyor bugün de öyle yapmayı planlıyorum inş başına birşey gelmeden bu durumu hep beraber atlatırız . Muharrem abi dedi diye açtım bu konuyu resimli.

sabah 2 tane kuş attım havaya uçuyolardı yuksekden peşine bu zeri attım daha iyi uçtu düne bakılırsa daha dengeli uçuyor fişek yapmaya calısıyor fişekde dengesı bozuluyor 1 haftaya kalmaz zerden çıkartacam bilgilerınız için eyw : )

bu kuşu 2-3 gün daha bu şekilde uçur sonrasında rüzgarlı havada sıkıştır, fişeklemesi tam oturur.. Sürekli durgun havada uçurursan, rüzgarın sertliğine alışamaz, en ufak esintiden savrulur, ama antremanlarını rüzgarda da yaptırırsan kuş fişeğe daha sert girmeye alışır, durgun havalarda şovunu 2 ye katlar.

O Kuş ya sende kalıcak sen söküceksin sen zevkini alıcaksın yada başka birisi yakalıyacak o zevkini çıkaracak başka şeyi yok tabi uçurup izlemek istiyosan ben yavrusunu al derim

FeLix_' Alıntı:
bu kuşu 2-3 gün daha bu şekilde uçur sonrasında rüzgarlı havada sıkıştır, fişeklemesi tam oturur.. Sürekli durgun havada uçurursan, rüzgarın sertliğine alışamaz, en ufak esintiden savrulur, ama antremanlarını rüzgarda da yaptırırsan kuş fişeğe daha sert girmeye alışır, durgun havalarda şovunu 2 ye katlar.

hergün düzenli bu antramenı yapmaya gayrek gösterıyorum ilk güne göre ilerleme var bakalım hayırlısı bilgileriniz için teşekkürker

lordmozard61' Alıntı:
O Kuş ya sende kalıcak sen söküceksin sen zevkini alıcaksın yada başka birisi yakalıyacak o zevkini çıkaracak başka şeyi yok tabi uçurup izlemek istiyosan ben yavrusunu al derim

iyi hoş diyosun da yavruda emek işi yavruda bu yollardan geçeçek hemen vazgeçmemek gerek . İyi kuş, yuvasını seven kuş yuvasını kaybetmez ve geri döner. Bilgilerınız için teşekkürler

adım gibi eminim, o kus bi gun bi yere atar ve bir daha kumesi bulamaz benden sana soylemesi 2 ayaklı kediler diye tabir ettigimiz sahıslarda nereye attıgını görecek ve gece cıkıp catıdan alıcak. adam nıye ucursun vurur bi eşe alır yavrusunu ucurur sende seyredersin :) sana dıyorum bırak kusu al yavrusunu 2 3 ay sora bahara dogru kovala eminim boyle yaptıktan sora dua edeceksin bizlere.

iyi hoş haklısında onun için 6 7 ay gereklı bu kuşum zaten bneım 8 9 aylık civarında öyle damızlıga koyulcak kus degıl uçuşu yukselışı guzel nasibinde varsa oynar baş tacı yaparız nasibinde yoksa allah bilir : ) öyle her kuşu damızlıga atsak havada kuşumuz olmıcak . Yavrununda bu dönemlerı olcak hadı onuda damızlıga yatır öyle olmaz sen gereknı yap gerisini bırak . şuan kuşta ilerleme var şu halde yüksekten uçuyuor fişeklerde dengesızlık var oda 1 haftaya düzelir inş :) alakadarın için eyw.

albasansefa' Alıntı:
adım gibi eminim, o kus bi gun bi yere atar ve bir daha kumesi bulamaz benden sana soylemesi 2 ayaklı kediler diye tabir ettigimiz sahıslarda nereye attıgını görecek ve gece cıkıp catıdan alıcak. adam nıye ucursun vurur bi eşe alır yavrusunu ucurur sende seyredersin :) sana dıyorum bırak kusu al yavrusunu 2 3 ay sora bahara dogru kovala eminim boyle yaptıktan sora dua edeceksin bizlere.
iyi hoş haklısında onun için 6 7 ay gereklı bu kuşum zaten bneım 8 9 aylık civarında öyle damızlıga koyulcak kus degıl uçuşu yukselışı guzel nasibinde varsa oynar baş tacı yaparız nasibinde yoksa allah bilir : ) öyle her kuşu damızlıga atsak havada kuşumuz olmıcak . Yavrununda bu dönemlerı olcak hadı onuda damızlıga yatır öyle olmaz sen gereknı yap gerisini bırak . şuan kuşta ilerleme var şu halde yüksekten uçuyuor fişeklerde dengesızlık var oda 1 haftaya düzelir inş :) alakadarın için eyw.

Çatılara düşmesinden dolayı açılması kolay omayacak ama yılmak yok devam edin.Bence yanına uçumu(Havalı) düzgün bir kuşunuz varsa katın ona atsın kendini havaya,o şekilde söker.Ayrıca kaybolmasından da korkmayın giden bir kuş olur,başka ?(Böyle dememin nedeni tam 2 gün oldu,çakmaklı kuşumuzu atmaca aldı,nedenini anlarsınız heralde :( çok üzüldük ama yapacak bişe yok giden gitti dedik ve başka kuşlarla devam ediyoruz,sizin anlayacağınız.Ayrıca kuşu atmaca almasaydı videoya alıp paylaşacaktım sizlerle ve kuş nasıl olurmuş şu sitede herkes görmüş olacak ama işte atmaca belası en iyisini buluyo...) Siz dediğimi deneyin,Saygılar"DADAŞ"

dadaş' Alıntı:
Çatılara düşmesinden dolayı açılması kolay omayacak ama yılmak yok devam edin.Bence yanına uçumu(Havalı) düzgün bir kuşunuz varsa katın ona atsın kendini havaya,o şekilde söker.Ayrıca kaybolmasından da korkmayın giden bir kuş olur,başka ?(Böyle dememin nedeni tam 2 gün oldu,çakmaklı kuşumuzu atmaca aldı,nedenini anlarsınız heralde :( çok üzüldük ama yapacak bişe yok giden gitti dedik ve başka kuşlarla devam ediyoruz,sizin anlayacağınız.Ayrıca kuşu atmaca almasaydı videoya alıp paylaşacaktım sizlerle ve kuş nasıl olurmuş şu sitede herkes görmüş olacak ama işte atmaca belası en iyisini buluyo...) Siz dediğimi deneyin,Saygılar"DADAŞ"
katılıyorum size benim düşüncem biri gider biri gelir .. Hergün sabah uçuruyorum ve yüksekten ucuyor seferi taklalarında denge kaybı oluyor ve bir yere kondumu zor kalkıyor hemen takla atıyor oldugu yere konuyor ilk güne kadar ilerleme katettik daha iyi olur inş : ) bilgiliriniz içn teşekkürler .

bence uçur sonuna kadar izle bnim kendi düşüncem bu tabi ama sen bilirsn ama kuşundan emnsen makasla yavrusunu al onları uçur saygılar

latif yıldız' Alıntı:
bence uçur sonuna kadar izle bnim kendi düşüncem bu tabi ama sen bilirsn ama kuşundan emnsen makasla yavrusunu al onları uçur saygılar

soruyu güzelce okuduğuna eminmisin abicim.? neyi uçuracak neyi izleyecek de makaslayıp yavrusunu alıp uçuracak? :) (adam zaten kuşu açmaktan bahsediyor) :)

vallaha tm okumadım abii hemn kızma ozamn yolsun kuyruklarını bide öle denesin :utangac: :heyo:

Mesut abimin dediğine katılıyorum :) daha iyi olacak uçtukça performansı artacaktır

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tlrfL0PREiU[/youtube] Linke tıklayarak kuşlarımın uçuşlarını göreceksiniz . İzlemenizi tavsiye ederim :)

aslan55' Alıntı:
[youtube ]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tlrfL0PREiU [/youtube] Linke tıklayarak kuşlarımın uçuşlarını göreceksiniz . İzlemenizi tavsiye ederim :)

aslan55' Alıntı:
dadaş' Alıntı:
katılıyorum size benim düşüncem biri gider biri gelir .. Hergün sabah uçuruyorum ve yüksekten ucuyor seferi taklalarında denge kaybı oluyor ve bir yere kondumu zor kalkıyor hemen takla atıyor oldugu yere konuyor ilk güne kadar ilerleme katettik daha iyi olur inş : ) bilgiliriniz içn teşekkürler .
Rica ederim,inşallah daha da kendini geliştirir ve keyifle izlemek nasip olur...

Bence En iyisi Mardin Kuşu besleme adami kanserde yapar ruh hastasıda yapar bunlarin alayı böyle bi catıya atıolar kendilerini 2 gun orda yatıolar işe gideni var güce gideni var oturda onu bekle Mardin Beslicek adam emekli olucak vakti bol olucak önü acık olucak catısı yüksek olucak olucakta olucak bende bi takım var bi ucurayım saatlerce ucuyolar cokta iyi oynuolar ama baska catıya atıolar ertesi gun geliolar bende onlari bakıcı yaptım ucurmuyorum : )))

Lethaus' Alıntı:
Bence En iyisi Mardin Kuşu besleme adami kanserde yapar ruh hastasıda yapar bunlarin alayı böyle bi catıya atıolar kendilerini 2 gun orda yatıolar işe gideni var güce gideni var oturda onu bekle Mardin Beslicek adam emekli olucak vakti bol olucak önü acık olucak catısı yüksek olucak olucakta olucak bende bi takım var bi ucurayım saatlerce ucuyolar cokta iyi oynuolar ama baska catıya atıolar ertesi gun geliolar bende onlari bakıcı yaptım ucurmuyorum : )))
Dediğin gibi başka çatılara konanda var konmayanda var , kuşu çok kaldırırsan herzaman uçurmak istersen kuş sıkılır başka çatıya konar , veya bi karga kuşun vardır başka çatıya konar onlarıda götütür , kuş istediği zaman konamayacagı yer yoktur :)

KIŞ A HAZIRLIK :slm:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0019.webp
    Fotoğraf-0019.webp
    47.1 KB · Görüntüleme: 733
  • Fotoğraf-0020.jpg
    Fotoğraf-0020.jpg
    162.1 KB · Görüntüleme: 714
  • Fotoğraf-0032.webp
    Fotoğraf-0032.webp
    40.1 KB · Görüntüleme: 709
  • Fotoğraf-0038.webp