Kümesim ve Gelincik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar benim bir sorunum var.
Ben fabrikada kuş besliyorum. 3 farklı kümesim var birinde mardinler. birinde posta damızlık(hollanda menşei) diğerindede 40'a yakın yarıştırdığım posta güvercini var. fabrika bahçesinde beslediğimden dolayı ve sanayi bölgesi olduğundan dolayı çok fazla fare var. Bazen yuvalara biryerleri delip giriyorlar ve genelde yuvadan yeni inmiş yavruları telef ediyorlar. fakat son zamanlarda yuva önünde parçalanmış fareler buluyordum. ne oluyor kedi filan geliyor heralde derken yuvalarımın hemen yanına gelinciklerin yuva yaptığını farkettim. bu sırada fare istilası sona erdi. Toprak yeri delmişler içini oymuşlar. kaç kere doldurduysam da fayda etmedi. ben fareler deliyor sanıyordum fakat fabrikanın güvenlik kamerasına yakalanmışlar. 2 tane biri deliğe yakın diğeri uzakta geziniyor.şimdiye kadar bir gelincik saldırısına uğramadım ama bunlar yuvalara girermi?
--- message by moderator ---
Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Hayvanlara gece ışık yakmayınız, gece onlar için uyuma/dinlenme vaktidir ve sağlıkları için öyle kalmalıdır! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Gece gündüz yuvalarda ışık yanıyor ve yuva önünede ışık takacağım bunların bir faydası olurmu? tavsiyeleriniz nedir. yoksa ellemeyeyimmi sonuçta farelere karşı koruma yapıyorlar ama içimde hep tedirgin ya girerse kümese diye....

Kümesin tabanını beton yap abi deliklerde kapattıktan sonra giremezler diye düşünüyorum

Bu konuda birçok yazı var sitemizde. Yapılacak şey kümeslerimize her türlü haşeratın girmesine imkan bırakmamaktır. Kümese girdiğinde tüm güvercinleri boğmaktadır. Kümeslerinize farelerin de girmekte olduğunu belirtmişsiniz. Bu çok sakıncalı bir durumdur. derhal önlem almanızı öneririm. Farelerin girdiği yerden gelincik de girebilir.
Kolay gelsin..

kümesini kalas ile kaldırıp kalasıda büyük bi saç ın ordasını geçirirsen daha fare yiyemez farenin tek yürüyemedi yer saçlardır

merhaba melih bey ilk once gecmis olsun akil vermis gibi olmasin bu sorunun onune gecmek istiyorsaniz kumesin disini peynir tenekelerini kesip tamamen kapatin icine de (yere)eline gecen butun siseleri kirip yer kisimina ser ustune betonu attiktan sonra hic bir kemirgen kirik siseleri kemiremez selamlar..

Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Uyarı!
Çözüm olmayan ve başka bir canlıya eziyete ve/veya yaşam hakkına ihlale giren teşviklerle, hayvan haklarını ihlal etmeyiniz. Gereği yapılmıştır. Tekrarı olmasın! Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

kümesin etrafına kedi veya köpek pisliği bırak, ve gelincikler yuvalarının etrafında pek eylem yapmazlar, ama yuvalarını bozmaya kalkarsan, onlardan birisine zarar verirsen, o kümesi komple çelikte yapsan mutlaka kin güdüp kuşlarına zarar verirler (zarar verme derken, yese iyi, ama tüm kümesi boğar bırakır) bu yüzden onlara zarar vermeden, kümesine diğer arkadaşların dediği gibi güvenlik önemleri alıp, pislikleri de etrafa bırakırsan pek sorun kalmaz.

Uyarı!

Birde bu arada kedi köpek bağlayın demişsiniz fakat kuşları fabrikada besliyorum ve 4 adet kangal var bahçede ve ona rağmen gelincik var.

kedi köpek bağlamak değil çözüm, etrafa kedi veya köpeğin pisliğini koymaktır..

(kedi bağlama olayına sesli güldüm bu arada) :)))))

gelincik, kedi ve köpekten ırk olarak korkar, pisliklerini koyduğunda da kokudan onların olduğunu sanarak, yaklaşmaz uzaklaşır.

gelincik tehlikelidir bir çok kuşumu yedi

Canım kardeşim feliks nikiyle yazan kardeşim yazmış ama sende fabrikada besliyorum diyorsun benim beslediğim yerde bir sürü vardı nerde ise el ele tutuşup geziyorlar desem abartı olmaz kümesin yakınına köpeği bağla pisliğini de oraya yapsınlar gelincik bir kuşumu bile boğmadı FELİKS kardeşimin dediğini uygula saygılarımla.

Canım kardeşim madem doğru değil o zaman kafana göre takıl selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri