kümesim ve kuşlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canermeral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

canermeral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
caner meral
Meslek
uludağ üniversitesi öğrenci :D
İlgi Alanı
Kuşlar
abilerim, kardeşlerim biraz kalitesiz oldu ama daha iyi bi makine bulunca onunlada çekerim sizce neler eksik bi bakarmısınız yada neler önerirsiniz :)

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    196.2 KB · Görüntüleme: 1,401
  • 2.webp
    2.webp
    165.5 KB · Görüntüleme: 1,427
  • 3.webp
    3.webp
    261.7 KB · Görüntüleme: 1,407
  • 4.webp
    4.webp
    274.2 KB · Görüntüleme: 1,413
  • 5.webp
    5.webp
    357 KB · Görüntüleme: 1,433
devamıı :D

Ekli dosyalar

• 6.webp
    6.webp
    281.9 KB · Görüntüleme: 1,419
  • 7.webp
    7.webp
    298.9 KB · Görüntüleme: 1,440
  • 8.webp
    8.webp
    266.8 KB · Görüntüleme: 1,452
  • 9.webp
    9.webp
    178.9 KB · Görüntüleme: 1,434
  • 10.jpg
    10.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 1,379
devaam :)

Ekli dosyalar

• 11.webp
    11.webp
    544.8 KB · Görüntüleme: 1,377
  • 12.webp
    12.webp
    411.6 KB · Görüntüleme: 1,406
  • 13.webp
    13.webp
    324.6 KB · Görüntüleme: 1,401
  • 14.webp
    14.webp
    466.5 KB · Görüntüleme: 1,436
  • 15.webp
    15.webp
    139.2 KB · Görüntüleme: 1,411
daha vaar :)

Ekli dosyalar

• 16.webp
    16.webp
    548.7 KB · Görüntüleme: 1,466
  • 17.webp
    17.webp
    544.7 KB · Görüntüleme: 1,454
  • 18.webp
    18.webp
    366.8 KB · Görüntüleme: 1,463
  • 19.webp
    19.webp
    429.5 KB · Görüntüleme: 1,459
  • 20.webp
    20.webp
    395.1 KB · Görüntüleme: 1,426
inş beğenirsiniz :)

Ekli dosyalar

• 21.webp
    21.webp
    506.1 KB · Görüntüleme: 1,414
  • 22.webp
    22.webp
    382.2 KB · Görüntüleme: 1,410
  • 23.webp
    23.webp
    340.8 KB · Görüntüleme: 1,410
  • 24.webp
    24.webp
    247.5 KB · Görüntüleme: 1,430
  • 25.webp
    25.webp
    259.6 KB · Görüntüleme: 1,425
inş bakarve yorumlarınızı bol tutarsınız :D

Ekli dosyalar

• 26.webp
    26.webp
    276.5 KB · Görüntüleme: 1,397
  • 27.webp
    27.webp
    234.4 KB · Görüntüleme: 1,382
  • 28.webp
    28.webp
    184.3 KB · Görüntüleme: 1,440
  • 29.webp
    29.webp
    468.1 KB · Görüntüleme: 1,403
  • 30.webp
    30.webp
    173.8 KB · Görüntüleme: 1,459
son fotolar :)

Ekli dosyalar

• 31.webp
    31.webp
    369.1 KB · Görüntüleme: 1,457
  • 32.webp
    32.webp
    231.4 KB · Görüntüleme: 1,426
  • 33.webp
    33.webp
    133 KB · Görüntüleme: 1,438
  • 34.webp
    34.webp
    383.8 KB · Görüntüleme: 1,396
kuşlarında kümesinde maşallahı var çok beğendim de, asıl çok hoşuma giden kuşlarınızın ayaklarınızın dibinde dolaşıp, elinizden yem yemesi. kuşlarla iletişiminiz çok iyi. tebrikler...

Maşallah güle güle besleyin.Kuşlara sevgiyle yaklaştığınız belli.Karşılığınıda alıyorsunuz.Kazasız belasız uçurmalar nasip etsin Allah... :slm:

yuvaların içi düz olmasın .! yavruların bacakları ayrılıp ,çarpık olma olasılığı olabilir.

yemlik altına ızgara olması faydalıdır.

strafor değil herhalde .beyaz melzeme yine de not :olsun .strafor yiyen kuşlar ölmektedir.

kuşlar güzel .maşaallah , sevgilerimle.

Güvercinlerini sevdiğin belli.Oyun kuşu ağırlıklı besliyorsun düz araplar ve düz sarıların nelerden geldiğini biliyorsan aynı saya çeşidinden beyazlarla eşlersen daha renkli yavrular alırsın sağlıcakla kal. (:

Caner ben de çok küçükken, o renk de olsun bu tip de olsun diye kümese koyardım, sonra anladım ki, boşuna zaman geçiriyormuşum. kelebek besliyor olman güzel bir şey bursa da en çok beslenen ırklardan birisi.

Kümesindeki samurların ayakları leylek bacağı gibi, yani uzun, onlar biraz daha kısa badi bacak olması lazım, Kemalpaşaların (baska) güzel.. kara arkalıların (edremitler) bozuk duruyorlar :). özetle çok farklı kuşlar var elinde, örn: kemalpaşa kapalı döner, edremit, açık dairesel döner vs. renk cümbüşü var ama bunlardan gelecek yavruların mezatta pazarda ederi 10 ila 20 lira arası..! Bu kadar nezih bir besleme ortamın varken, neden ileriye dönük sana nam yaptıracak kuşlar beslemiyorsun? Ayır mesela kemalpaşaları bir düzine sıra kuş yap, 1 takım karakuyruk edin onları çoğalt, şu an revaçta olanlar mavi kafa kuyruklar, Samurların nelerden geldiği (telli mi, sarı kuyruk mu, samur mu) belli ise, ona göre şallı telli veya karakuyruklardan gelme beyazla eşleyip, ( yamalı, bozalı, karanfil, şeş vs.) yavru denemesi yapabilirsin. Arapların nereden geldiği belliyse ona göre kara kafa kuyruklardan gelme beyaz bulup eş edersen, ya karanfil yahut kara kafa kuyruk yavrular alırsın.

Yani şimdiden bu stratejiyi, vizyonu kendinde yer ettirirsen, kuşlar hem eline gelir hem de cebine.

Besleme yerin oldukça güzel, fakat bu alanı belli zaman sonra temizlemen zor olur, betondan spatülle bokları kazımak yorar insanı, yere gazete kağıdı yayıp, üzerine de pazar da veya kuş dükkanlarında satılan 30x30 veya 50x50 ebatlarındaki ızgaralardan alıp koyarsan hem kuşların sağlığını koruman kolay olur, hem de kümesi temizlemen kolay olur.

Kuşlarının elinden yem yiyor olması elbette eğlenceli bir durum, insanı hoş eder zevk verir, ama ben kuş alıyor olsam şu an o kuşları en son düşünürüm, malum kelebek kuşunun damarlısını evine sadığını bulmak zordur, başka yerden pırıltı verildiğinde oraya bile dönen ırklardan birisidir. Es kaza bu elle beslenen kuşlar başkasının terasına kümesine inse, en kolay yakalanan kuşlar sınıfına giriyorlar. Kuşun insandan korkusu, ürkekliği yok ki kaçsın, kendi kümesi gibi rahat davranıyor. Ele alınmayan kuş ise, kendi yetiştiği terastaki hareketleri ezberler, başka terasa inince, çamaşır ipinin fazlası direkte sallanırken bile ürküp kalkar geri sahibine gelir.

dediklerimin hepsi hemen 5 dakika da olmaz ama yol uzun, "neden olmasın" demek de senin elinde :)

Kuş konusunda ihtiyaç halinde haber ver, mezatları veya pazardan kimden alınacağını tarif eder, önüne düşerim.

"Dönmeyen sayadan, gömmeyen atmacadan, Kanat açan oynardan hayır gelmez" :)))

FeLix_' Alıntı:
Caner ben de çok küçükken, o renk de olsun bu tip de olsun diye kümese koyardım, sonra anladım ki, boşuna zaman geçiriyormuşum. kelebek besliyor olman güzel bir şey bursa da en çok beslenen ırklardan birisi.

Kümesindeki samurların ayakları leylek bacağı gibi, yani uzun, onlar biraz daha kısa badi bacak olması lazım, Kemalpaşaların (baska) güzel.. kara arkalıların (edremitler) bozuk duruyorlar :). özetle çok farklı kuşlar var elinde, örn: kemalpaşa kapalı döner, edremit, açık dairesel döner vs. renk cümbüşü var ama bunlardan gelecek yavruların mezatta pazarda ederi 10 ila 20 lira arası..! Bu kadar nezih bir besleme ortamın varken, neden ileriye dönük sana nam yaptıracak kuşlar beslemiyorsun? Ayır mesela kemalpaşaları bir düzine sıra kuş yap, 1 takım karakuyruk edin onları çoğalt, şu an revaçta olanlar mavi kafa kuyruklar, Samurların nelerden geldiği (telli mi, sarı kuyruk mu, samur mu) belli ise, ona göre şallı telli veya karakuyruklardan gelme beyazla eşleyip, ( yamalı, bozalı, karanfil, şeş vs.) yavru denemesi yapabilirsin. Arapların nereden geldiği belliyse ona göre kara kafa kuyruklardan gelme beyaz bulup eş edersen, ya karanfil yahut kara kafa kuyruk yavrular alırsın.

Yani şimdiden bu stratejiyi, vizyonu kendinde yer ettirirsen, kuşlar hem eline gelir hem de cebine.

Besleme yerin oldukça güzel, fakat bu alanı belli zaman sonra temizlemen zor olur, betondan spatülle bokları kazımak yorar insanı, yere gazete kağıdı yayıp, üzerine de pazar da veya kuş dükkanlarında satılan 30x30 veya 50x50 ebatlarındaki ızgaralardan alıp koyarsan hem kuşların sağlığını koruman kolay olur, hem de kümesi temizlemen kolay olur.

Kuşlarının elinden yem yiyor olması elbette eğlenceli bir durum, insanı hoş eder zevk verir, ama ben kuş alıyor olsam şu an o kuşları en son düşünürüm, malum kelebek kuşunun damarlısını evine sadığını bulmak zordur, başka yerden pırıltı verildiğinde oraya bile dönen ırklardan birisidir. Es kaza bu elle beslenen kuşlar başkasının terasına kümesine inse, en kolay yakalanan kuşlar sınıfına giriyorlar. Kuşun insandan korkusu, ürkekliği yok ki kaçsın, kendi kümesi gibi rahat davranıyor. Ele alınmayan kuş ise, kendi yetiştiği terastaki hareketleri ezberler, başka terasa inince, çamaşır ipinin fazlası direkte sallanırken bile ürküp kalkar geri sahibine gelir.

dediklerimin hepsi hemen 5 dakika da olmaz ama yol uzun, "neden olmasın" demek de senin elinde :)

Kuş konusunda ihtiyaç halinde haber ver, mezatları veya pazardan kimden alınacağını tarif eder, önüne düşerim.

"Dönmeyen sayadan, gömmeyen atmacadan, Kanat açan oynardan hayır gelmez" :)))
Abicim çok sağol yorumların için ama söyle bişey var 2 gün önce karakuyrukları sattım vee araplarda anababası ödüllü kuşlar diye aldım abi şeş kafalardan gelme,samurlar ise sarı karanfillerden çıkma ama kuşlarım uçuşa dönüşe garti verebilirim abi bi kara kuyrukları bilmiyordum onlarıda sattım :) ben kuşu sevdiğim için alıyorum abi elime alıştırıyorum hergün onlarla ilgileniyorum yani benim için sevgi oldu bu iş artık yani ben memnunum kuşlarımdan renk ırk farketmez seviyorum hepsini ama dediğin gibi iyi bir tür yada tek türden devam etsem daha iyi olabilir haklısın abi yorumlarınız için herkese teşekkür ederim ama abi unutmadan şuda var ben derneklere pazarlara giderim ama çok az kişi tanır çünkü merinosta oturuyorum kuşlar duyulduğu an hırsız girebilme riski var ve burda kuşu çalınmayan 2-3 kişiden biriyim abi onun için böyle biraz pasif ama severek besliyorum kuşlarımı :)

vee yorum yapan diğer abilerim tek tek alıntı yapmak istemedim sizede teşekkür derim yorumlarınız için dediklerinizi yapmaya çalışıcağım elimden geldiği kadar çok sağalun :)

bunlarda dışardannnn :)

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    234.6 KB · Görüntüleme: 987
  • 2.webp
    2.webp
    287.6 KB · Görüntüleme: 992
  • 3.webp
    3.webp
    214.9 KB · Görüntüleme: 1,022
masallah kuslar cok guzel. kuslarinizi ucuruyor musunuz? bursada nerde ikamet ediyorsunuz? sevgi ve saygilarimla.

the_fix' Alıntı:
masallah kuslar cok guzel. kuslarinizi ucuruyor musunuz? bursada nerde ikamet ediyorsunuz? sevgi ve saygilarimla.
hayır kardeş uçurmuyorum kapalıda kuşlarım :hhh: osmangazi merinostayım :heyo:

Maşallah güzel kuşlar nazar değmesin, bu baska kelebeklerin ortalama fiyatı nedir altlarından gelen yavrularda böyle kesmemi oluyor yerde ayrı güzeller havadada ayrı güzel dururlar. Takım elbise giymiş gibiler .

koray_a' Alıntı:
Maşallah güzel kuşlar nazar değmesin, bu baska kelebeklerin ortalama fiyatı nedir altlarından gelen yavrularda böyle kesmemi oluyor yerde ayrı güzeller havadada ayrı güzel dururlar. Takım elbise giymiş gibiler .
abi kümesimde 1 anaç var diğerleri yavruları yani yavrularıda böyle geliyo hatta daha güzel gelenleride var anne babasından :D burda fiyat takım 30 tl ama benim kuşlarım uçuşa dönüşe garanti olduğundan 50den aşşağıya fiyat çekmiyorum :) yavrular satıldı zatenn anne baba kaldı bende kuşları isteyen çok yani abi :slm:

Hem oyun hemde bu renk varsa bu kuşlar için 50 tl az bile. Burda mezatlarda abuk subuk kelebekleri o fiyatlardan satıyorlar .

koray_a' Alıntı:
Hem oyun hemde bu renk varsa bu kuşlar için 50 tl az bile. Burda mezatlarda abuk subuk kelebekleri o fiyatlardan satıyorlar .
abi yer itibari ile burda herkes kelebek cinsi baktığından dolayı fiyatlar bu yani 15e yavrularını verdiğimide biliyorum yanii güvercin ticarete dönüştükten sonra fırsatçılar ölücüler çoğaldı malesef :hayir:

Geri