Kümesim ve postalarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenomen62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

fenomen62

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Çetinkaya
Meslek
Öğrenci {Ağ işletmenliği}
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhabalar.

Sizlerle kümesim ve postalarımın fotoğraflarını paylaşmak istedim. Şu an 1 çift postam var ilk yumurtalarına yatıyorlar.
ALLAH nasip ederse yavrularını uçurmak istiyorum.

Fotoğraflarda göründüğü gibi kümesim kapalı çatının altında hiçbir şekilde yağmur almıyor,, fakat tavanı + önü ve yan tarafı tamamen telden ve kümesin 3.5 metre önünde kuşları uçuracağım yer tamamen açık acaba kuşlar üşür mü?
Kış aylarında burada kalmalarının sakıncası var mı?
Ve bu havalarda yavru kaç günde yumurtadan çıkar?

Kümes boyutları;
Uzunluk (kapının olduğu cephe) : 3.20 metre
En:2.25 metre
Yükseklik 2.10 metre

İç dizayn şu an pek iyi değil,, Kuşlar inşallah yavruları çıkarıp büyütünce düzenleyeceğim. Ve kümes tamamen kendi el emeğim, hiçbir yardım almadan kendim yaptım. Şu anlık beni tatmin edeceğini düşünüyorum.

Siz üstadlarım ve kardeşlerimin değerli öneri ve yorumlarını bekliyorum.
Lütfen önerilerinizi esirgemeyin

Herkese hayırlı günler.

Ekli dosyalar

• IMG_2853.webp
    IMG_2853.webp
    224.6 KB · Görüntüleme: 1,686
  • IMG_2839.webp
    IMG_2839.webp
    117.9 KB · Görüntüleme: 1,735
  • IMG_2834.webp
    IMG_2834.webp
    205.7 KB · Görüntüleme: 1,660
  • IMG_2833.webp
    IMG_2833.webp
    245.9 KB · Görüntüleme: 1,692
  • IMG_2831.JPG
    IMG_2831.JPG
    261.7 KB · Görüntüleme: 1,656
Kümes iç dizaynı hakkında önerilerinizi bekliyorum Kümes fotolarından birinde kümesin öninde bir kitaplık görünüyor 3 raflı onu içeriye almayı düşünüyorum. Tahtaları kalın olduğu için kuşları cereyadan koruyabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_2799.webp
    IMG_2799.webp
    167.1 KB · Görüntüleme: 1,711
  • IMG_2806.webp
    IMG_2806.webp
    178 KB · Görüntüleme: 1,694
  • IMG_2809.webp
    IMG_2809.webp
    200.7 KB · Görüntüleme: 1,694
  • IMG_2811.webp
    IMG_2811.webp
    168.5 KB · Görüntüleme: 1,663
  • IMG_2850.JPG
    IMG_2850.JPG
    254.9 KB · Görüntüleme: 1,664
Abilerim , arkadaşlarım lütfen yorum ve önerilerinizi esirgemeyin

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

Kardeş kümesin içi benimki gibi olmuş. :haha: :haha: Benimki çok dağınık. Sende limon kasası kullanabilirsin ben yumurtlar çıkınca düzenlicem :) Kuşların bana güzel geldi yavrun çıktımı ?

Kardeşim öncelikle yorumun için teşekkürler.
Yavruların çıkmasına 10 gün var. Sonra bende kümesi düzenliycem, önceden limon kasası kullanıyordum fakat yuvanın biraz daha sıcak kalması için dolap koyucam (kitaplık gibi raflı bişey) :)

İnşallah daha güzel olur :) Yavrular ilk yavrun mu olucak hayatında ?

ALLAH' ın izniyle çıkarsa ilk yavrum olacak , önceden mardin vardı yumurtalar boş çıkmıştı :( İnşallah bu sefer bir sorun olmaz .

İnşallah çıkar benimde daha bi kere yavrum oldu onlarda sakttı öldü.2 sefer yumurtalar boş çıktı felan derken daha yavrum olmadı :/ :banane:

Kardeşim ALLAH'ın izniyle nice yavrular büyütürüz. Ben de çok istiyorum bir yavru büyütüp uçurmayı

KÜMES İÇİNDE ,BİR KÜÇÜK KAFES VAR GİBİ..O GEREKSİZ ,FAYDASIZ İÇERİDE YER DOLDURUYOR..KANIMCA.

3 KATLI DIŞARIDAKİ RAFLI DOLAP İÇERİYE ALINIP .YÜKSEKÇE BİR YERE DUVARA ASILMASI İYİ OLABİLİR..
SULUKLAR YERDEN 30-40 CM YUKARIDA OLURSA İÇLERİ HER DAİM TEMİZ OLUR.

KÜMESİNİ GÜZEL YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM ..ELLERİNE SAĞLIK ..MAŞALLAH

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah cok güzeller kardeşim bu yaşta bu kuşa gönül vermiş tebrik ederim başarılarının devamını dilerim..

Türker abim ve Samet abim;
Yorum ve önerileriniz benim için çok değerli, teşekkür ediyorum.

Türker abim öncelikle;
1) Kümesin içindeki küçük kafesi ALLAH'IN izniyle yavrularım çıkıp büyüdükten sonra oradan alacağım.
2) 3 katlı raflı dolabı dediğin gibi içeri alacağım.
Ve sulukları da yerden yükselteceğim, dediğin gibi daha temiz ve hijyenik olur.

Samet abim dediğin gibi gönül verdim, elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Biraz zor oldu ama olsun (:
Yavrularım çıkınca dahasını da yapacağım.

İnşallah sizlerle ileride yavrularım ve kümesimin yeni halini de paylaşacağım.

Güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

SAYGILARIMLA...

hasan kardeşim sana bi tavsiye veriyim. sanırım uçan kuşun yok. bulunduğun yerin çatısı kapalı olduğu için ilk acemi kuşlar yön bulmakta zorlanabilir ve acı ama çokta kuş kaçırırsın. bence şimdiden bir kaç çift düz uçan kuş al, çok pahalı kuşlar alma cins olmalarınada gerek yok kırma kuşlar al 5-6 tane onları çatına ayar et ki, sonra yumurtadan çıkan yavruların ilk uçuşlarını onlarla yapsın. Onlar bile yerini bulmakta zorluk çekebilir dikkatli ol. kendi kuşların ayar olduktan sonrada onlara yavru baktır, yoksa çok yavrun kaybolabilir. üstündeki çatıda kalıp kümesi bile bulamayanlar olur .

Hasan kardeşim maşallah ben postalarını çok beğendim çok güzeller Allah bol yavru almayı nasip eder inşallah.

Kümesinin duvarlarıda telden olduğu için biraz üşüyebilirler diye düşünüyorum.

Geri