kümesim ve sormak istediklerim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismail sakin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail sakin
Meslek
Şanlı Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba kümesimin altında ızgara mevcut yanlız ben 2 haftada bir kümesimi temizlerken ızgaraların altına kireç seriyorum bu kirecide kuşların dışkısının suyunu daha çabuk çekip kurutması için seriyorum bu kirecin yeni çıkan yavrular için ve kuşlar için bir sıkıntısı varmıdır ilginiz için tşk.

hltfj.jpg

hltkq.jpg

hltkw.jpg

hltlg.jpg

hltlq.jpg

hltm6.jpg

hltmm.jpg

hltmu.jpg

kireci o şekilde dökmezsen iyi olur, çünki kümes içerisinde kuşlar kanat çırpınca toz zerreleri havalanıp, üst solunum yollarında rahatsızlıklar çıkarabilir veya boğaza kaçtığında boğazda kuruma yapabilir, Izgaranın altına gazete kağıdı yayman yeterli bence.. (kireci takribi 6 ayda bir kümesin iç duvarlarına sıvama yöntemi ile tatbik edersen daha güzel olur)

Ortamın ve kümesin çok güzel olmuş, maşallah, güle güle besle büyüt.

MAŞALLAH KÜMES VE ORTAM GÜZEL GÖZÜKÜYOR. KİRECİ YERE SERPMEYİN MESUT ABİNİN DEDİĞİ GİBİ YAPARSANIZ DAHA İYİ OLUR SAYGILAR GÜLE GÜLE BESLEYİN. :slm:

tşk arkadaşlar. zaten kirecin altında gazete var temizlerken çok kolaylık oluyor peki dışkıların daha cabuk kuruması için kuşlar için zararsız bakteri üretmeyecek ne serebilirim ilginiz için tşk.

kedi kumu serebilirsin, ama bana sorarsan sadece gazete kağıdı yeterli, haftada bir değiştirirsen mikrop falan pek olmaz :)

bence kireci öyle yapma abi
kuşlar kanat cıroınca gözlerini yakabilir ve boğazlarını

herkese tşk. ederim saolun bilgilendirdiginiz için.

Izgaraların altına koyulacak mukava veya gazete kağıdı yeterli olacaktır. Dışkıların kısa sürede kurumasına yardımcı olacaktır. Toz kireçe hiç gerek yok ayrıca Mesut Kardeşimizin dediği gibi sakıncalıdır.
Kolay gelsin..

Güvercinlerin nefesi için kireci öylece sermek fazla hoşlaşılan bir durum değildir. Yanlışım varda büyüklerim düzeltsin. Ama kuşlarınız ve kümesiniz çok iyi. Marangoz harbiden ustaymış :) MAŞALLAH

Geri