Kümesim..!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semihpinar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

semihpinar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
semih pınar
Meslek
end. kalıpçı
İlgi Alanı
Kediler
Yeni ufak bir kümes yaptık.K endi elimizden geldigince, elimizde bulunan malzemelerle bunu yapa bildik. İçi sıkıntı limon kasası bulamıyoruz ve bole derme çatma bir kümes oldu. Bursa / Kestelde limon kasası bulabilecegim birileri varmı acaba yardımcı olurmu sunuz?

Ekli dosyalar

• 2013-02-02 16.12.56.webp
    2013-02-02 16.12.56.webp
    464.1 KB · Görüntüleme: 3,783
  • 2013-02-02 16.13.36.webp
    2013-02-02 16.13.36.webp
    536.3 KB · Görüntüleme: 3,604
  • 2013-02-02 16.07.34.jpg
    2013-02-02 16.07.34.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 3,369
ya manav reyonu olan marketlerden isteyeceksin yada pazarlardan temin edebilirsiniz

RoMaN39' Alıntı:
ya manav reyonu olan marketlerden isteyeceksin yada pazarlardan temin edebilirsiniz

Doğru diyorsun da abicim bize fileyle geliyor diyorlar.

o zaman domates portakal kasalarını alıp dağıtacan kendin bi şekil verecen limon kasası gibi

İç dekarasyon kötü bence alanı daraltmısın Limon kasası kesşnlikle olmalı.
Arayan Bulur :hhh:

limon kasasını ya kuş pazarından alacaksın, veya kanalboyunun en sonunda kuş pazarına gelmeden kuşçu bilal in dükkanı var oradan ne kadar istersen tanesini 1,25 den alacaksın :)

Bişey diyemem kardeş 21 yaşındasın çatın müsait of ben13yaşındayım bel olsam bi kümes yapardım vay 23 oda kadar büyüklünde ya siz arkadaşlar ona kümes bile denilmez :) yalanmı dağınık hep bide

FeLix_' Alıntı:
limon kasasını ya kuş pazarından alacaksın, veya kanalboyunun en sonunda kuş pazarına gelmeden kuşçu bilal in dükkanı var oradan ne kadar istersen tanesini 1,25 den alacaksın :)
Mesut abi saol ama kuş pazarının yerini bilmiyorum :D Araştırıyorum bakalım bulabilcek miyim :D

Mesut abicim bide bu kümese kaç kuş olur. Limon kasalarını alıcam onun haricinde başka bir eksiyim varmı gözünüze çarpan..

Re: BURSALI KARDEŞİM.HEMŞERİM SEMİH

HER ZAMAN YANINDAYIZ SEMİH..

BİRAZ DAHA ZAMAN AYIRIP KÜMESİNİ DÜZENLEYELİM.. 1-2 SAATLİK İŞİ VAR.. :slm:

Re: BURSALI KARDEŞİM.HEMŞERİM SEMİH

[email protected]' Alıntı:
HER ZAMAN YANINDAYIZ SEMİH..

BİRAZ DAHA ZAMAN AYIRIP KÜMESİNİ DÜZENLEYELİM.. 1-2 SAATLİK İŞİ VAR.. :slm:

Saol Türker abi allah razı olsun. :D köye hafta sonları gidiorum :D her gidişimde yeni bişey çıkarıyorum geçen hafta çimento
kumdu oydu buydu aldık kümesi yaptık. Düzeni çok severim resimde kapının yamuk durması bile gözüme çarpıyor. :D Kapımız ağar olunca menteşeler pek taşıyamadı. :D Artık limon kasalarını yerleştirdikten kümesi boyadıktan sonra gene Foto paylaşırım göze Hitap edicek mi bakalım :D

Kapının yanında ufak bir yer var bilmem dikkatinizi çekti mi? kuşların girip çıkması için kolaylık olsun istedim.

Semih abi oradaki ufak deliği kapatıyormusun yani sansar,gelincik s sıkıntı oluşturmasın.

alikaya' Alıntı:
Semih abi oradaki ufak deliği kapatıyormusun yani sansar,gelincik s sıkıntı oluşturmasın.

Kümes terasta olduğu için pek dikkat etmedik öyle unsurlara. Sansar , gelincik ve porsuk gibi hayvanlar köy içlerine pek giremiyor evde tam köyün ortasında terasa çıkması için kapının önündeki köpekleri ve 4 kapıyı geçmesi lazım terasın kapısı da sağlam o kapıdan girerse zaten yuh derim . Gene de inşallah öle bişey yapmaya kalkmaz önlemlerimiz var ama zeki hayvanlar bunlar belli olmaz. :D:D (delik bulma ustası...)

semih 2 yan sıradan takribi 5 kasa üst üste sığar, yani 10 tane folluk, sağ veya sol duvara da bekar tünekleri yaparsan, Bu kümese 3 tane sağlam çift kuş koy, rahat hareket edip çabuk yuva kızdırırlar takribi 6-7 ay içerisinde kümeste 12 ila 15 arasında kuş olmuş olur.. Yani ilk heves hemen kümesi doldurmaya çalışma, Yavrulamalarını da hesaba kat :)

Ne ırk kuş besleyeceğine de baştan karar ver, taklacımı, selanik mi kelebek mi, sonradan değiştirmek veya ayıklamak zor olur. O yüzden tek ırk besle :)

FeLix_' Alıntı:
semih 2 yan sıradan takribi 5 kasa üst üste sığar, yani 10 tane folluk, sağ veya sol duvara da bekar tünekleri yaparsan, Bu kümese 3 tane sağlam çift kuş koy, rahat hareket edip çabuk yuva kızdırırlar takribi 6-7 ay içerisinde kümeste 12 ila 15 arasında kuş olmuş olur.. Yani ilk heves hemen kümesi doldurmaya çalışma, Yavrulamalarını da hesaba kat :)

Ne ırk kuş besleyeceğine de baştan karar ver, taklacımı, selanik mi kelebek mi, sonradan değiştirmek veya ayıklamak zor olur. O yüzden tek ırk besle :)

Saol Mesut abi burda yegenim tuglaları dizerek bi kümes yapmıştı. bende dedim ortak besleyelim tmm dedi kumesi yaptık. onda kuşlarda vardı şimdi ben taklacı besliceğim için elden cıkartıcaz onları inş. sebapla mısıri var onlar durucak bide kurtbasandan Mümin abi 2 tane yawru taklacısını hediye ediyo 15 seneden beri onda olan kuşların yawruları bi dişi bi erkek yumurtadan çıkalı 3 hafta oldu biraz daha buyumesini bekliyoruz. bu hafta veya haftaya alıcam.

1) RAF OSB DEN ( KONTRAPLAK ) OLSA

2) HER PAZARDA LİMON SANDIĞI VAR. :asla:

3) ACİL YEMLİK

4) SAMAN KULLANMA.

5)AVARE DELİĞİNE 10 '' LİK PVC BORU KOY.

1) RAF OSB DEN ( KONTRAPLAK ) OLSA

2) HER PAZARDA LİMON SANDIĞI VAR. :asla:

3) ACİL YEMLİK

4) SAMAN KULLANMA.

5)AVARE DELİĞİNE 10 '' LİK PVC BORU KOY.

Türker abi
1- Takım taklavat yok köyde taşıma suyla da değirmen dönmüyor ki!.

2- Ben teleferikte oturuyorum ama burda pazar pazarında ve cuma pazarında bulamadı plastikler var. Kestel de Büyük yeğen dönerci tüm tanıdığı manavlara sordu tık yok bende pazarlara baktım fileyle getiriyoruz demişler bu cuma gene ufak yeğene baktırtacağım Sırf Senin İçin Türker abi :D

3- 1 yemlik var 1 de mirallik var. Yumurtadaki Kuşun yanına ufak yoğurt kabında yem koyduk. Resimde görmüşsündür die diyorum abicim.

4- Samanı kaldırıyoruz abi

5- Kuş sadece içeri gireceği Şekilde mi? yapalım abi (Aşağı doğru eğimli mi olsun)

Sizce kapı Düz camdan mı olmalıydı?

BEN DE KAPLIKAYA DAYIM.. :haha:

E.GAZİ CUMARTESİ PAZARINDA LİMON SANDIĞI BOL.. :tamam:

BURSAYA YAKIŞAN BİR KÜMES BEKLİYORUM SENDEN...

DEDENİN YERİ (YANGIN TAHİR ) İYİDİR.SİNANDEDE...MOTORIZE İLAÇCI.. :haha:

YENİ , FAKAT GÜZEL FOTOLAR BEKLİYORUM..bursa-oynar-guvercinleri/turker-oden-in-bursa-oynar-akkanat-guvercinleri-t12932.html

TEL KAPI DA OLABİLİR..YAZIN HAVA ALIR..KIŞIN NAYLON KAPLANIR..

BEN DE KAPLIKAYA DAYIM.. :haha:

E.GAZİ CUMARTESİ PAZARINDA LİMON SANDIĞI BOL.. :tamam:

BURSAYA YAKIŞAN BİR KÜMES BEKLİYORUM SENDEN...

DEDENİN YERİ (YANGIN TAHİR ) İYİDİR.SİNANDEDE...MOTORIZE İLAÇCI.. :haha:

YENİ , FAKAT GÜZEL FOTOLAR BEKLİYORUM..bursa-oynar-guvercinleri/turker-oden-in-bursa-oynar-akkanat-guvercinleri-t12932.html

TEL KAPI DA OLABİLİR..YAZIN HAVA ALIR..KIŞIN NAYLON KAPLANIR..

Cumartesi akşamı iş çıkışı ordayım abi o zaman Senin verdiğin adrese bakmaktan anca cvp yazabildim maş. :D Allah uzun ömür versin Bursa yakışan çok yakışan Bi kümes olucak abi Bursanın yerlisinden :D yazcam Diğer yeni halinede :D

Kümesin son hali ve yeni yavrular.. (:

Ekli dosyalar

• 2013-03-31 12.29.59.webp
    2013-03-31 12.29.59.webp
    158 KB · Görüntüleme: 1,491
  • 2013-03-31 12.30.03.jpg
    2013-03-31 12.30.03.jpg
    275 KB · Görüntüleme: 1,450
  • 2013-03-31 12.30.24.webp
    2013-03-31 12.30.24.webp
    316.7 KB · Görüntüleme: 1,459
  • 2013-03-31 12.30.34.webp
    2013-03-31 12.30.34.webp
    316.1 KB · Görüntüleme: 1,456
arapların çok güzel özellikle de perçemli olan tüyünce hayrınıgörürsün inşallah

Bikaç düzenleme sonucu daha zevk alırsınz maşallah

Ellerine sağlık güzel olmuş Semih.
Kümes ferahlamış,çok daha güzel görünüyor.
Yavrular da sağlıklı duruyorlar.
Güzel günlerde uçurur,seyredersiniz inşallah...

Hep böyle ufak derme çatma yerlerde başladık , amma zaman içinde insanı rahatsız ediyor birazdaha birazdaha derken yol alınıyor. Birkaç yıl içinde çokçok daha iyi olur herşey . Tabi istemek lazım sevmek lazım . Birde imkan lazım . Bu bağlamda imkanı olmayan arkadaşlarımıza hiç başlamamalarını öneriyorum . Neticede kuşada yazık besleyenede . Başarılar bol şanslar kardeşim .selamlarŞEREF

LİMON SANDIKLARININ İÇİNE BU PLASTİK YUMURTALIKLAR ÇOK HOŞ OLABİLİR. SEMİH ...TANESİ 1,25 TL GİBİ..
http://www.google.com.tr/search?q=plast ... B480%3B360 :slm:

Benim için bu yer gayet idael zorluklar içinde buldugum biyer diyelim...

Türker abicim saygılar elinden geldince katkıda bulunuosun tşk ederim aldık abi onlar daha oncedende vardı bi tane eksiğimiz var oda evde yavrulara baktım için bende :)

çilek kasası bence en iyi folluk ben ondan kullanıyorum

berktan erişgen' Alıntı:
çilek kasası bence en iyi folluk ben ondan kullanıyorum

herkezin tercihi kardeşim . Büyüklerim bunu bana ön gördüler (tavsiye) ettiler bende aldım koydum. Bi bildikleri vardır dedim vede gayet memnunum

ya git manavlara bak sor satıyolar 50 kuruşa ben istanbulda yaşıyorum tanesi 50 kuruştan bütün manavlar veriyo nerdeyse yada pazara git ordakilere sor ordakilerde satıyo.

Geri