KümesiM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vural1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

vural1903

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
vural ERGÜL
Meslek
AŞÇI
İlgi Alanı
Kediler
ufak ama alan içintasarlanmıştır.

Ekli dosyalar

• 20130213_101706.webp
    20130213_101706.webp
    1 MB · Görüntüleme: 972
Birde sulukları vardır umarım . göremedimde (: o plastik folluğu kaldırıp suluk yoksa yerine suluk koy bence vural abi (:

kumes balkon kümesidir daha önceden 5 cıft guvercın bulunmaktaydı suan karma guvercın beslemekten vaz gectım ıcın cakmaklılarımla beraber bos :) kumes ufak oldugundan suluk dısarıda tercıh edıyorum

Ucuz fiyatlara ufak suluklar da var abi istersen onlardan al (:

Benim kümesimle bire bir aynı, tek değişiklik; dış kapıdan önce kapı boyunca sineklik var. dışarı çıkmadıkları zaman havadar ve gün ışığını almaları maksatlı.Tabi taban ızgaralarını da unutmayayım. Balkonda taklacıyı nasıl alıştırdın inmeye zor olmuyormu? bende balkonda besliyorumda, bango ve baskayla başladım, tippler ve kelebeğe çevirdim şimdi.

Maşallah, Kümes güzel fakat, kapının komple açılması yumurta ve yumurtadan çıkan yavrular için özellikle kışın çok riskli, kapıyı kapattığında farz-ı misal içerisi 25 derece oluyor. Ama birden sabah veya gün içinde açtığında, dışarısı 10 dereceyse kümeste bir anda 15 derecelik ısı değişimi olacak, Anne ve babanın bu ani 15 derecelik ısıyı dengelemeleri zor olur, haliyle yavruların hastalanması veya yumurtaların bozulmaları kaçınılmaz olur.

Kapının alt kısmına 1 ufak kapı daha yapılıp, önce onun 5-10 dk sonra diğer ana kapının açılması daha yerinde bir davranış olur diye düşünüyorum..

Bol yavrulu bir sezon geçirmeni dilerim..

ilk verniksiz halidir yagmurdan korumak için renkli ahsap koruycu kulanılıstır ve kapakta havalandıra mevcut yeterı kadar alan dar oldugu ıcın kumeste aslında bırasda acemılık yasandı suan yapsam daha yuksek yapardım ve bırazdaha derın olcu kulanırdım kumes boyu alcak oldugu ıcın ve 5 katlı bınanın 3 cu katı oldugu ıcın cok kus kacırdım daha sonra ılk resımde gordunuz 2 cakmaklım kaldı ve kısa surede kumese alıstıklarını gordum cok kus kacırsımdan dolayı havalandrmıyıp sete kaldıryordum tabıkı kusların ucması gerek ama ılk once cevreyı cok ıı tanımlayıp ve rahat ettırılmelerı ozgur olduklarını hıssettırmek lazım ve bu sekılde 2 ayı gecık ucurmadım ve bırgun ust balkona cakmaklım cıktı arkasından mor kafa karakanat olanı cıktı ve oraya cıkıp ordan havalandırlar ve cewrede turladıktan sonra bınanın catısına kondular taklacı kusu ınmesı ıcın genıs alanı olması gerektıgınden dırek kumese gelmıyor ucusunu tamamladıktan sonra catıya ınıyor ve catıdan ındırmesı zor acken bırasdaha kısa surede gelıyor bıras karınları tok ıse eger aksam ustu yemlıyıp sabh ucurduysam sabahın o guzelıgınde ucusları harıka balkona acıktan yavas yavas ınıyorlar ve balkonumda 2 tane 50 ye 25 genıslıgınde uzantı var aslında tam yeterlıdegıl bu sayede ve kusların sefer sayılarının cok olmamsından gun gectıkce sefer sayıları artıyor ama kuslar kumesıne cok ıı alıstı.

Ekli dosyalar

• IMG-20120530-WA0001.webp
    IMG-20120530-WA0001.webp
    50.5 KB · Görüntüleme: 785
  • IMG-20120530-WA0002.webp
    IMG-20120530-WA0002.webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 825
BALKONLAR KÜÇÜK OLUNCA KAFESDE KÜÇÜLÜYOR.MERAK VAR YER YOK ..EMEK VERMİŞSİNİZ..İDEAL OLMASA DA...

GÖNLÜNÜZCE OLMASINI DİLERİM..

tesekkur ederim

Geri