Kümesimde 3 ayrı hastalık lütfen yardım edin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibrhm17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

ibrhm17

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim uysal
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar abilerim arkadaşlarım ben ibrahim önceki kullanıcı adımı unuttuğum için yeni bir hesap açtım.kümesimde 3 ayrı hastalık belirdi.sitede çok araştırma yaptım çok konuya baktım ama hangi tedaviyi uygulasam diye bir türlü karar veremedim.hastalıklardan biri sallabaş , kuş kafasını tam olarak çevirmiyor ama denge kaybı var ve yumurtları 3 seferdir boş çıkıyor. diğer hastalık kuşlarımın birinin kanadında ur gibi birşey var büyük ihtimalle ur. son hastalık ise kuşlar 2 dakika bile uçsa indiklerinde hırıltı gibi bir ses oluyor. lütfen hangi tedavi yöntemini uygulayacağımı söyleyin.

kimse cevap vermek istemiyor galiba ?

Kümesiniz çokmu nemli ? 3. soruda yazdığınız durum kümesinizin hijyen durumuyla ilgili gibi duruyor. Sallabaş konusuyla ilgili olarak birçok mesaj yazılmış durumda biraz incelemeniz gerekiyor. 2. konuyla ilgili olarak resim atarsanız daha net konuşabiliriz.

öncelikle cevabınız için teşekkürler . kümesim nemli olabilir tabanı sürekli ıslak ama ızgaralarım var onlar koruyor olabilir. bugün yeni kümes yaptım nasipse çarşamba günü ızgara ve folluklarım geldiğinde kuşları ona aktarıcam.resim olarak şöyle bir şey var .birde sallabaş hastalığına türker abinin " bir çok hastalık tek ilaç ile çözüm" tekniğini mi uygulamalıyım sizce?

Ekli dosyalar

• IMG_1231.webp
    IMG_1231.webp
    1 MB · Görüntüleme: 956
  • IMG_1688.webp
    IMG_1688.webp
    879 KB · Görüntüleme: 1,005
Eğer UR sa kümes temizliği , aşırı yağlı yem veya kuşun ucurulmaması (kapalı alanda veya dar kümeste) sonucu oluşabilir bunun için Streptomisin + Dekort eczaneden alıp ikiside 2 lira civarı karıştırıp iğne ile 0.5 c vurabilirsin tam urun ortasına adam Hasip abinin dediği gibi resim at ur olduğu kesinleşritip tedaviye başlarsın saygılar

bu resimlerden belli olmuyormu ur olduğu eğer yeterli değil derseniz yarın fotoğragını çekebilirim . birde uçurma mevzusuna gelince benim damızlıklarımın hiç biri uçamaz eğer uçarlarsa bahçeye inemezler.

Geri