Kümesimde fare gördüm..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaslar birşey danışcaktım bugün akşam kümesime güvercinlerimin sularını değiştirmek için girdim ve kömürlükte besliyorum yani 2 oda yanyana kömürlük bayaa büyük içine ben bida bi yer çevirdim kümes yaptim tam kapıyı açtım içeri girdim 2 tane küçük fındık faresiydi sanırım gördüm tabi hemen ilaç falan koydum ama sizce uzaklaştırmak için etkili bi yöntem varmı ölmeleri için farelerin ?

içeri sakın zehirli bugday atma hayvanlar yer onun için zank yapıştır kartona mutlaka zanka yapışan fare olur...

Farelerle boğuşma konusunda uzman olarak yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle Eczaneden Fareler için yapışkan ve palet fare zehiri almalısın.
Sonra uzun bir tahta yani parlak laminant parkeler çok iyi bu konuda. 10cm*20cm gibi olabilir. Mukavvadan kaçtıklarına şahit oldum ve mukavva yapışkanı çekip yere yapışabiliyor :)
Steril eldiven al şu doktor eldivenlerinden :)
Biraz da PASTIRMA al :)

Eldivenleri geçir eline, tahtayı al üzerine yapışkanı en köşelerine dahil sür. Tam ortasına Fare zehirinden 5-6 adet. Pastırmadan biraz koy. Tuzağı kesinlikle duvar diplerine doğru koy çünkü fareler duvar diplerini takip ederler daha çok.
Farelerin geçtiği yerleri bulabilirsen tabi direk oraya koyman daha iyidir.
Kuşların olmadığı bi yere koy tabi kuşlarda yapışır kaza ile. Kümes dışında olsun yani.

Bu tuzak işe yarayacaktır 100 de 95 .. Ben 20 cm e kadar boyu olan fareler yakaladım bu tuzaklarla. 2-3 tanesinin yapıştığı bile oluyor. Tuzağa fare yakalanırsa hemen ortalıktan yok et yenisini yap koy. Çok akıllı hayvanlardır tuzağa başka farenin yakalandığını görürse gelmez kolay kolay. Pastırma ve zehirin kokusuna genelde dayanamıyorlar ama zıplıyorlar :haha:

En son olarak kümesini komple boşaltıp gelebilecekleri tüm delikleri kapatmaya çalış.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

ben bi kabın içine koydum o eczaneden aldıgım palet yemden vardı raid in pembe normal tabaga koydum ama gelip yemişlerdir ölmüşerlerdir inş. pis hayvanlar ya :D

Kömürlükte fare olması normaldır.Senin için önemli olan beslediğin hayvanların zarar görmemesi bide arkadaşın dediği gibi kümeste ne kadar delik aralık v.s varsa kapat kartona zank yapıştır kuşların giremeyeceği,ögremeyeceği bir yere koy.Tez zamanda kümeste fare kalmaz

O palet yeme bağışıklık kazanıyorlar haberin olsun :) Mutant onlar mutant. Sen benim dediklerimi yapmalısın. Delikleri kapat çünkü yem gördükçe gelecekler.

lağam faresi olsa kuşlarını yerde fındık faresi bişey yapmaz ama oda ymurtalrı ve yavruları yiyebilir sen genede önlemini al

Bir keresinde güvercinlerimi bir gecelik apartmana koydum kapımızın önüne diğer gün mezata götürecektim . sabah kalktım ve kutuyu açtığımda içinden koca bir lağam faresi çıktı 7 tane güvercinim telef oldu :S dikkat et

Fayansa yapiskan yapicam ve ortasina sucuk kasar koyucam gorduklerim kucuktu ya findik faresiydi sanirim smdi kumeste delik yokta komurluk dedigim bayaa buyuk bilmyorumki nerden girdiler ben yine palet yem koydum ve bugun fayansa yapistirici sıkıcam ortasinada sucuk ve kasar koyucam yeterli olur heralde

dikkat ette kend,n kuşların oraya yapışmasın çıkarması sorun olur

yok yapışmazlar kapadım kümeslerinin kapısını

bende ninja kaplumbağaların siplincel ustalarını gördüm kümesimde korkudan giremiyorum :)))

Geri