Kümesimde fare sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aslan55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

aslan55

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aslan Dikme
Meslek
Web Programlama ve Tasarım
İlgi Alanı
Kediler
Bir kaç gün önce farkettiğim , tahtaların kemirilmesi ve buğdayların yerlere dağılması . Bugün kümesi temizlerken dikkatle inceledim ve fare(geme) pisliklerinin olduğu . Bundan 2 hafta önce 3-4 aylık kendi yavrumun sebepsiz bir şekilde ölümüyle karşılaktım. Farenin kemirdiği yerleri yani kümese giriş-çıkışını sağladığı bölmeleri telle kapamaya çalıştım . Kümesim yerden 10cm yüsekliğinde. Bu sorundan kurtulmam için farenin ordan gitmesi gerek , tabi güzel sözden anlamaz bu . Kümesin altına bir fare kapanı mı koymalıyım ? - Fare zehirimi koymalıyım ? - Yapıştırıcımı sürmeliyim(hava soğuk olduğu için tutcagınızı sanmıyorum) . Açıkcası bu sorundan nasıl kurtulabilirim ? Kümesin içine yem koymayacağım bu sorundan kurtulana kadar buğdaya geliyor büyük ihtimal .

Fare , güvercine hangi şekilde zarar verir ( boğarmı,ısırırmı,vs...)

Bu sorundan nasıl hızlıca kurtulabilirim ?

Dipnot: Kümesim tahtadan ve 1,5m2

Hiç konu açmadan googleden arayabilrsin kimseyi ugraştırmadan

aslan fare lagam faresiyle kuşları bogar.
senin yapman gereken anlattıgın gibi tuzak kurmak olcak
ilk önce fare kapanın dene zehir koyma bence kuşlarının salmaya çıkartırken
kuşların etkilene bilir fare kapanın dene
NOT: fare fındık faresiyse kuşlara zarar vermez lagam faresiyse şimdiye çoktan onları bogardı

POSTACI-_-' Alıntı:
Hiç konu açmadan googleden arayabilrsin kimseyi ugraştırmadan

aslan fare lagam faresiyle kuşları bogar.
senin yapman gereken anlattıgın gibi tuzak kurmak olcak
ilk önce fare kapanın dene zehir koyma bence kuşlarının salmaya çıkartırken
kuşların etkilene bilir fare kapanın dene
NOT: fare fındık faresiyse kuşlara zarar vermez lagam faresiyse şimdiye çoktan onları bogardı
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim , lağam faresi çatıda ,kömürlükde mi yaşar yoksa adı üstünde lağamda mı yaşar ? :hhh:

Arkadaşım benimde fare sorunum vardı. zamanında çok çektim fareden bazen ızgaranın altından kuşların parmaklarını koparıyordu. bazen nasıl oluyorsa kümesin içine girip en az 3-5 kuşu telef ediyordu. o dönemde kuşlarım çok sık hastalanıyordu. (salmonelladan tutunda vebaya kadar) sonra http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya ... u-71683358 bu linkteki ürünü aldım yaklaşık 2 sene olacak şu an farelerin izini bile görmüyorum. kuşlarada bir etkisi yok tavsiye ederim.

Tavsiyen için saolasın

eczanelerde palet pembe yem var bi camın ortasına ondan dök etrafı na yapıskanı yapıştır ben böyle 5 tane yavru fındık faresi yakaladım büyük benim ümesim kömürlügün i odasında heryer tahta dısardan girmişler kapı açıkken şimdi gözüken bişey yok :D

Bundan 4-5 sene önce yuvama lağım faresi dadanmıştı.Bir gün yuvaya çıktığımda yavru beyazımın tek kanadığının koparıldığını fakat yaşadığını , yavru miskimin kırsağının delindiğini ne yerse ne ne içerse yeri döküldüğünü gördüm.Neyseki miskinin kursağını dikerek kurtardım.Fakat beyaz ömrü boyunca tek kanatla uçmadan yaşamaya devam etti.Senin sorununa da gelince fındık faresi güvercinlerin ayaklarını kemirir arkadaşların dedikleri gibi ve farelerin salyalarında ısırığı hissettirmeme özelliği var güvercin bunun farkına varmıyor bile.
Eğer mümkünse ;Güvercinlerinin belli bir süre yerini değiştir yuvana ve yuvanın altına yapışkan , zehirli fare yemi v.b fareler için zehirli olan bütün maddeleri kullanabilirsin.

Cevaplarınız için saolun . eczaneden alacam gerekli şeyleri

Geri