kümesimde kaç kuş besleyebilirim ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SAHAN KESER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SAHAN KESER
Meslek
VETERİNER
İlgi Alanı
Kediler
benim 6 tane kuşum var 2si eş oldu diger 2çiftte eş olacak kuşlarımıdan yavru alabilmek için ne kadar bi kümes yappmam gerek ?? kümesimin boyutları yükseklik 100cm genişlik100 cm derinlik 85cm burda yavru alabilirmiyim folluğum yok limelerden yaptım folluk mu koyuyum ?? :hmm:

önerilerinizi yazarsanız sevinirim :ckmk:

kümesin boyutları 3 çift kuş yeterli olabilir ama yavru alabilmek için limon kasası koysanız daha iyi olur. Bir çift kuş için en az 2 limon kasası gerekir,böyle bir durumdada kümesi biraz büyütmek gerekebilir. Büyütme imkanı yoksa kümese başka kuş koymayın en fazla 3 çift kalsın.

Asagidaki formule göre bir cok Güvercin kümesi yapan firma ve resmi makamlar kümes basina kus sayisini hesaplamakta kullanmaktadirlar.

Genislik x kümes uzunlugu = toplam alan (m2)

Toplam alan x kümes yüksekligi = toplam hacmi (m3)

Toplam hacim : güvercin agirligi = Toplam güvercin sayisi.

Örn.: Kümesin ebatlari 1,75 m genislik 2,2 eni ve 1,80 cm yükseklik kusun agirligi 0,250kg kabul edelim. Toplam güvercin sayisi?

1,75m x 2,20m = 3,85 m2

3,85m x 1,8m = 6,93 m3

6,93m3 : 0,250kg = 27,72 olmasi gereken toplam güvercin adeti 28 Adet güvercin

Ilginizi ceker diye koymak istedim. Bu rakamlarin cogumuzun kümesinde katlanmasindan dolayi kuslar sitirese girip malesef hastalanmaktadirlar veya buna elverisli duruma gelmektedirler..

EGE DONEK GUVERCINI VE DONUCU IRKLAR DERNEGI inden alintintidir...

Geri