Kümesimdeki dışkı görüntüleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan supersey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 737

supersey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cem tasdemir
Meslek
veteriner
İlgi Alanı
Arkadaşlar merhaba. Yeni kuş beslemeye başladığım için bir çok farklı yerden kuş satın aldım. Şuanda kümesimde tabandaki farklı dışkı görüntüleri var. Pek beğenmedim dışkı görüntülerini. Sanırım bir sorun var veya sorun başlamak üzere. Kuşların genel durumu çok iyi. İlk başta kullandığım yer karışık yemdi. Şimdi mısır ve buğdaya dönüyroum yavaş yavaş. Kümesimde havalandırma da var. Birkaç ishal vw halsizlik vakası vardı onları ayırdım ve öldüler. Yem yemelerinde ve su içmelerinde bir sıkıntı yok. Fakat dışkı örnekleri endişelendirdi. Şuan ben istanbuldayım kardeşim bakacak bundan sonra. İlaç tedavisi veya korunma amaçlı tavsiyleeriniz varsa çok iyi olur. Şimdi resimleri paylaşayım sizlerle.
dsc03649t.jpg

dsc03648jm.jpg

dsc03647c.jpg

dsc03646j.jpg

dsc03645o.jpg

kuşlarında bir iç hastalık buluna bilir sana tavsiyem suyuna biraz elma sirkesi vede biraz sarmsak yuttur hepsi daş gibi olur :tamam:

mehmet nuri' Alıntı:
kuşlarında bir iç hastalık buluna bilir sana tavsiyem suyuna biraz elma sirkesi vede biraz sarmsak yuttur hepsi daş gibi olur :tamam:

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Benim amacım bu şekilde dışkı hangi hastalıklarda oluyor. Mesela her ishal aynı değildir ama kuşlarımda ishal var deyince şu ilacı kullan geçer derler. Benim derdim ise sorun ne olabilir? Yani şu hastalıktan dolayı şu ilacı kullanalım ki neden tedavi yaptığımızı bilelim. Sizce sorun nedir ve sirke ile sarımsak kuşlarda neye iyi gelir?

TRIKOMANIAS(AĞIZ İÇİ PAMUCUK) İÇİN RONIDOZOL YA DA ECZANEDEN FLAGYL 10 GÜN SABAH- AKŞAM

E-COLI (KOLİ BASİLİ) İÇİN COLİMİX YA DA ECZANEDEN ERCEFURYL KAPSUL 3 GÜN LİTREYE 1 KAPSUL

YEŞİL İSHAL (tifo kolera ,dizanteri ) SULFAMEZATIN YA DA NEOPRIM FORTE 4 GÜN KULLANILMALI..

3 FARKLI HASTALIK OLDUĞU KANAATINDAYIM.. KOLAY GELSİN İŞİN ZOR.

Teşekkür ederim.Hayırlısı olsun artık ne diyelim. İnşallah düzelir.

CEM , VETERİNER OLAN SENSİN ; KOY İKİ LAMEL ARASINA BAK MIKROSKOPTA . MİKROSKOPTAKİ GÖRÜNTÜSÜNÜ DE FOTO ÇEK .BU TEKNOLOJİDE MIKROSKOPLAR 1990 LARDAN BU YANA MEVCUT.GÖRÜNTÜYÜ BİZİMLE PAYLAŞ BARSAK KURDUNU,E-COLI Yİ, SALMONELLA YI, TRIKOMANIASIS İ, COCCIDIOSIS İ....... GÖRECEKSİN..

GÜVERCİN BESLEYEN VETERİNERLERE TÜRKİYE'NİN İHTİYACI VAR CEM.

Geri