Kümesimdeki Siradisi olaylar Gariplikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Borlu kadir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kadir Oruc
Meslek
Logistik(depocu)
İlgi Alanı
Kediler
Selam
Arkadaslar buralarda kismevsiminin kendini hissettirdigi su siralar havalarin -8-10°derece oldugu siralarda benim kuslar tabiri caizse azdilar 6 cift kus yumurtladi fakat bircift arap varki yuvalarinda 4 yumurtavar sizce normalmi 1 hafta icinde yuvalikta 4 yumurta su anda dördünün üstündede yatiyorlar Hemde genelde erkek ve disi kus beraber yatiyorlar

1.siradisi olay

Diger ciftlerde yumurtladilar ama normal 2 tane hepside yatiyorlar arkadaslar baska Uyanik bi güvercin yumurtladi desem hepsininde kendi yuvasinda yumurtalari var hepside kendi yumurtasinin üzerinde yatiyorlar.

2. Siradisi olay

Arkadas bu bir Sirp yüksek ucucu Erkek

bu görmüs oldunuz erkek kusa disi kus dayanmiyor desek yeridir 3 ay icinde 3 disi kusla eslesdi 1. sirp arkadas yavrudan birdisi vermisdi ayni cinsden kümese getirdigim daha ilk günden daha alismadan yavru ile ciftlesmis kanatlari bile bagli iken neyse yavruyu 3-5 gün sonra yumurtlatdi ve yavru yumurtadan sonra fazla dayanayip öldü neyse ben bunu iran yüksek ucucu disi ile ciftlestirdim.

Gayet normal bir sekilde ciftlesip yumurtladilar aradan bir hafta gecmistiki disi yumurtada yatarken birde ne göreyim zampara gitmis diger iran yüksek ucu ile ciftlesiyor yani alem yapiyor

esi yumurtada yatarken bu disiyi medres tutmus
Neyse arkadaslar su anki durum ilk esi olan disi yumurtanin üzerinde bir iki gün yattiktan sonra oda yalniz yatmadi bende yumurtalarini attim ve birkac gün sonra yani su an ilk esiyle tekrar yumurtlatti yatiyorlar bakalim ne olacak
Bende onun yüzünden kümese girmeye korkuyorum benimlede es olur diye kart zampara Sirp (saka, Saka)

Saygilar Sevgiler

Kadir Oruc Hamburg-Almanya

Ekli dosyalar

• yumurta1.webp
    yumurta1.webp
    209.4 KB · Görüntüleme: 1,466
  • sirpportakal.webp
    sirpportakal.webp
    277.5 KB · Görüntüleme: 1,515
  • irandisi.webp
    irandisi.webp
    273.7 KB · Görüntüleme: 1,546
  • irandisi sirp erkek.webp
    irandisi sirp erkek.webp
    297.3 KB · Görüntüleme: 1,592
  • güvercinler yemyerken.webp
    güvercinler yemyerken.webp
    297.8 KB · Görüntüleme: 1,594
1 Ci resimdeki kuşlarının 2 side dişi olabilir. :slm:

Kadir abi gerçekten sıra dışı durumlar var yuvanda (:
Sularına mesir macunu mu katıyorsun napıyorsun (: :haha:
Ben postamın 3 tane yumurtladığını görmüştümde 4 tane yumurta hayatımda bir ilk sana kuluçka makinası şart :haha:
O azgın sırpada 1 metrelik bir yer yap bir tek eşle dursun yoksa yuvayı elden geçiricek :evet: :haha:

bakıcın varsa 4 yumurtanın 2sini bakıcılara devretmeni öneririm, bir çift kuşun 4 yumurtaya bakması çok çok zor bir durum.

Selamlar
Bakicim yok Mesut Kardes artik cikan artik cikar yani ölen ölür kalan saglar bizimdir.
bugün yani bundan birkac Saat önce yuvaya baktigimda iki yavru cikmis

Dogum Günü Olanlar

ve Diger baska bir yavru

Arkadaslar bakalim devami gelecekmi daha cikmayi bekleyen 12 yumurta daha var

Saygilar

Ekli dosyalar

• yavru5.webp
    yavru5.webp
    224.1 KB · Görüntüleme: 1,524
  • yavru1.webp
    yavru1.webp
    257.9 KB · Görüntüleme: 1,512
Kadir bey, ben sizinkine benzer şikayetler duydum okudum; benim kümesimden örnek vermek gerekirse erkek kuşlarım kur yapıyor ama hiç başkasıyla çifleşmiyorlar.Tek eşliler 5 çiftim var.Yalnız ben diğer kuşçular gibi: ''şunun şunla eşini değiştiriyim şu renk alıyım, yok bunlar olmadı başka biriyle eşliyim demiyorum eşleri hiç ayırmıyorum (daha doğrusu kıyamıyorum) bu sorunlada hiç karşılaşmadım.Acaba sizde böyle yöntemler deniyormusunuz? Yada sırp yüksek uçucu dediniz ya cinsinden kaynaklanıyor olabilirmi?

Selamlar
Bahadir arkadasim benim aldigim kuslar cift falan degildi hep erkekli disili ayri ayri geldi biraz müdahale ile Cabuk zamanda eslestiler es olduktan sonra hic müdahele etmedim ayirmadim yasananlar kendi aralarinda gelisti

Saygilar

Geri