Kümesime alışmış Kerkenez(YARDIM...!)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bozaksala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Bozaksala

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Hüseyin
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhaba.Ben 5katlı bir apartımanın damında yaklasık 7senedir güvercin besliyorum.Dün aksam üstü basima ilginc bir olay geldi.Kuslarimi saldım ve kumesin onune yem döktüm sonra aşagı evime indim yaklaşık bi saat sonra geri döndüğümde kuslarimdan birtanesini tamda yem verdiğim noktada sırt üstü yere kapaklanmış kafasının ver sırt kısmının adeta didiklenerek parcalanmış olarak buldum.Gözümle görmesemde bunu yapanın muhtemelen bir kerkenez oldugunu düşünüyorum çünkü kumesime kedi veya sansar gelme ihtimali sıfır.Muhtemelen guvercini kaldirip goturemedi ve oracikta yedi.Ayrıca gecen haftada tamda ben damdayken yine kuslari yemledigim sirada kerkenez kuslarima saldirdi.Bugun sabah yine bir kerkenezi damimda yakaladim ve kovaladim.Benin bildiğim kadariyla kerkenezler küçük kuslara ve kucuk kumrulara saldiriyordu ayrica damlara inmiyordu onceden sadece kilic kanat doganlarla ugrasirken simdi bu kus nerden cikti.ve okadar coklarki isyerim 7katta nezaman asagi havaya baksam 2-3tane kerkenezin sanki national georapic izler gibi mutlaka bir kumruya daldigini goruyorum diğer şehirlerde nasıl bilmiyorum ama bu sene resmen bu hayvanlarda ureme patlamasi var.Bu beladan nasıl kurtulabilirim benimle ayni durumda olan arkadaşlarım abilerim varsa önerilerini bekliyorum.

sana önerim iri kuş edin (posta veya adana) dama onuda sal, kerkenezden iri olduklarından kerkenez zaten korkup kaçar. onun haricinde kerkenez sürekli oraya geliyorsa dama çıkıp bir kontrol et, yuva yapmış olabilir. veya her ne kadar tasvip etmesem de, o kerkenez sürekli oraya geliyorsa, 3-4 parça kuşbaşı doğranmış ete fare ilacı bulaştır, dama bırak, kerkenez yesin, sonra bir su kenarında su içince ölür.

bizim burdada çok yırtıcı var ne zaman havaya baksam 1 2 tane görüyorum. Daha hiç fire vermedim. Bangolar iyi kaçıyolar. Allah kolaylık versin

bızım burdada var yeşil bişey benım kuslara saldırdı bugun kus sıyrıldı ama kusum assa doru attı kendını dusdu sandım dusmemıs ama cok korkmuslardı acayıp hızlandılar sonra hemen kus attım gosderdım ındırdım kusları sonra o yesıl assa dogru ındı yakalayamadı kusu .

Bozaksala' Alıntı:
Herkese merhaba.Ben 5katlı bir apartımanın damında yaklasık 7senedir güvercin besliyorum.Dün aksam üstü basima ilginc bir olay geldi.Kuslarimi saldım ve kumesin onune yem döktüm sonra aşagı evime indim yaklaşık bi saat sonra geri döndüğümde kuslarimdan birtanesini tamda yem verdiğim noktada sırt üstü yere kapaklanmış kafasının ver sırt kısmının adeta didiklenerek parcalanmış olarak buldum.Gözümle görmesemde bunu yapanın muhtemelen bir kerkenez oldugunu düşünüyorum çünkü kumesime kedi veya sansar gelme ihtimali sıfır.Muhtemelen guvercini kaldirip goturemedi ve oracikta yedi.Ayrıca gecen haftada tamda ben damdayken yine kuslari yemledigim sirada kerkenez kuslarima saldirdi.Bugun sabah yine bir kerkenezi damimda yakaladim ve kovaladim.Benin bildiğim kadariyla kerkenezler küçük kuslara ve kucuk kumrulara saldiriyordu ayrica damlara inmiyordu onceden sadece kilic kanat doganlarla ugrasirken simdi bu kus nerden cikti.ve okadar coklarki isyerim 7katta nezaman asagi havaya baksam 2-3tane kerkenezin sanki national georapic izler gibi mutlaka bir kumruya daldigini goruyorum diğer şehirlerde nasıl bilmiyorum ama bu sene resmen bu hayvanlarda ureme patlamasi var.Bu beladan nasıl kurtulabilirim benimle ayni durumda olan arkadaşlarım abilerim varsa önerilerini bekliyorum.
Hasan Bey,
Kışın gelmesi dolayısıyla her yerde yırtıcılar arttı. Bulunduğum bölgede de saatte 2-3 sefer rastlaşıyoruz terastayken...
Hayvanlar da mecburen avlanmak için bizim gibi güzel havaları bekliyorlar,mesai saatlerimiz çakışınca da böyle talihsizlikler olabiliyor.
Kerkenezler normalde havadaki kuşa pek zarar veremezler ama yerdeki kuşları kaldırıp,yerdeki kanatsız veya yavru kuşları telef ettiğini biliyoruz. Sizde de böyle bir durum olmuş anladığım kadarıyla. Tabi bir kere karnı doyunca da yem yediği yeri unutmamış vefakar hayvan (:
Bence kuşları uçurmaya ya da dışarıya çıkarmaya devam etmenizde bir sakınca yok.
Ama asla kümesi açık,kuşları dışarıda bırakıp başlarından ayrılmayın çünkü insandan çekinip terasa hamle yapmayan kerkenez, meydanı boş bulduğu anda yine zayiat verdirecektir size...

BeowulFz' Alıntı:
bızım burdada var yeşil bişey benım kuslara saldırdı bugun kus sıyrıldı ama kusum assa doru attı kendını dusdu sandım dusmemıs ama cok korkmuslardı acayıp hızlandılar sonra hemen kus attım gosderdım ındırdım kusları sonra o yesıl assa dogru ındı yakalayamadı kusu .
İlginçmiş Harun,
Artık papağanlar da mı kuşa dalıyor.
Forumda İstanbul'daki yeşil papağanlara bir bak.
Ama kuşu alamaz şayet gördüğün papağansa,onu da kuyruk şeklinden anlarsın kolayca..

yeşilimsi bişeydi anlamadım kahvede olabilir ama daldı kusa resmen hava kus assa dustu benım dusmemıs atmıs kendısını

Geri