Bozaksala
Üye
- Ad Soyad
- Hasan Hüseyin
- Meslek
- Turizm
- İlgi Alanı
- Kediler
Herkese merhaba.Ben 5katlı bir apartımanın damında yaklasık 7senedir güvercin besliyorum.Dün aksam üstü basima ilginc bir olay geldi.Kuslarimi saldım ve kumesin onune yem döktüm sonra aşagı evime indim yaklaşık bi saat sonra geri döndüğümde kuslarimdan birtanesini tamda yem verdiğim noktada sırt üstü yere kapaklanmış kafasının ver sırt kısmının adeta didiklenerek parcalanmış olarak buldum.Gözümle görmesemde bunu yapanın muhtemelen bir kerkenez oldugunu düşünüyorum çünkü kumesime kedi veya sansar gelme ihtimali sıfır.Muhtemelen guvercini kaldirip goturemedi ve oracikta yedi.Ayrıca gecen haftada tamda ben damdayken yine kuslari yemledigim sirada kerkenez kuslarima saldirdi.Bugun sabah yine bir kerkenezi damimda yakaladim ve kovaladim.Benin bildiğim kadariyla kerkenezler küçük kuslara ve kucuk kumrulara saldiriyordu ayrica damlara inmiyordu onceden sadece kilic kanat doganlarla ugrasirken simdi bu kus nerden cikti.ve okadar coklarki isyerim 7katta nezaman asagi havaya baksam 2-3tane kerkenezin sanki national georapic izler gibi mutlaka bir kumruya daldigini goruyorum diğer şehirlerde nasıl bilmiyorum ama bu sene resmen bu hayvanlarda ureme patlamasi var.Bu beladan nasıl kurtulabilirim benimle ayni durumda olan arkadaşlarım abilerim varsa önerilerini bekliyorum.