kümesime kapak ve iç dekoras yonu için yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan talhadoğan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
talha doğan
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
methaba arkadaşlar ben talha güvercin yetiştirmeye yeni başlıyacam şuan kümesimmin dışı bitmiş durumda kapısını ve içini yapmamlazım naıl yapa bilirim saygılar ben 13 yaşında yım daha küçük sayılırım sizin gibi bilgili abilerden bilgi edinmek isterim .
kümesim bahçede bulun makta altı beton aama bi kısmı topraga geliyor kapat mak istemedim orasını bahçede solucan çok kazarlar dedim .teşekürler (:

saygılarımla talha doğan

kuşlar yüzde %90 çalındı say bir kere yerde öyle kümesi bırakmazlar 2. kümesin kapısın olmalıdır altı betondan betonun üstünede tahta koymalısn bu yaşta biarz zor senin için ama yindede sen bilrsin

çalamazlar evimizin hertarafı evlerle çevrili arka bahçede yuvam komşularımız iyiğ olduğu için zaten okadar özen göstermedim . özürdilerim oraya yannış yazmışım kapı yapacığım zaten .teşekür ederim tafsiyen için

Sizin oralarda sansar varsa dikkat et sonu hüsran olabilir.Onun içinde muntazam bir yer yap.

kardeşim hırsız komşu dinlemez bunu bil ümesini iyce yap kapıya gelince git bi demirciye ölcüleri ver yaptır bi kapı gömme kilitli olsun bitsin

kümesim bahçede bulun makta altı beton aama bi kısmı topraga geliyor kapat mak istemedim orasını bahçede solucan çok kazarlar dedim .teşekürler (:

saygılarımla talha doğan

Talha kardeşim senin kuşlar ne cins ki solucan yesinler diye toprak yer bıraktın. hadi toprak yesinler diyorsan buna eyvallah derim, iyi düşünmüşsün derim fakat eşelenirler solucan yerler dersen çok ilginç derim.senin kuşlar solucan yiyorlarmı? yada güvercinler arasında solucan yiyen kuş gördünmü. ben duymamıştım. talha kardeşim güvercinler tavuklar gibi etçil-otçul bir hayvan değildir. bizim kuşlarımız tavuklar gibi eşelenmezler.senin bir yanlışın var sanırım.

Bende 14 yaşındayim güzel bir yüksek terasımız var orda besliceğim yuva yapıp ama bikere demiştim kaçırdım yüksek olunca kanadı bantlıydı ama uctu iş nasil uctuysa yüksek oldugundan belki bu seferkine ayağına ip bağlicak kaçarken çekecem doğrumudur sizce

Emre kuşların ayaklarına ip bağlamak bana göre doğru değil.
Ama kanatlarından 4 ana teleği elektrik bandıyla bantlarsan daha iyi olur elektrik bandınıda çıkarırken telek yönlerine doğru aşşağı doğru sökeceksin ki kuşa zarar vermesin.
Ayrıca ilk etapta alışkın kuşun yok diyelim kuşları kümese koy çıkarma kümeste belirli periyodlarla displinli bir şekilde yemlerini ver mesela günde 2 defa.Yem miktarını güzel ayarlamalısın bunun ölçüsü kuşlar yemi yiyip gittikten sonra azıcık kabda kalmasıdır kuşların doyduğunun belirtisidir zamanla bunu ayarlarsın.Kümesde yemlemenin nedenide kuşları kümesi sevdirmektir.
Sonra kümesin önüne telli bir yer yap kuşlar çevresini görsün tanısın; rüzgara, kargaya, kuşa, sese alışsın.
Sonra güvensin ve yetişkinlerse çift olup yavru yapsınlar ki erkeğin dişiye, dişinin yumurtalara, doğal olarakta yuvaya sadakatları artsın.
Sonra kuşlar zaten yavaş yavaş adapte olurlar son seferdede dediğim şekilde kuşların kanadını bantla, aç olsunlar ve çağrdığında gelsinler (ben yem kabını yere vurunca öğrendiler hepsi gelirler) kümesde kanadının bandını dikkatli bir şekilde çıkar. Bun bantlama olayı üsttekilerin hepsini gerçekleştirdikten sonra 3 kereden fazla yapma. 3. de erkeği bağlama dişi bağlı kalsın.
Sonrasında kuşları çift şeklinde bırak ama ürkütme, uçurup izliyeyim diye sabırsızlık yapmaki kaçmasınlar bir müddet kümese girip çıktıkça yeme çağırdığın zaman gelince onlara güven gelir ve bir yere gitmezler. Bunları yapıpda giderlerse bırak gitsinler onun kalmada gözü yoktur.Elbetteki kuşçulukta kuş kaçacak.Ama sen sabırlı davranırsan, hayvanlara sevgi şefkatle yaklaşırsan onlar seni anlayıp mutlu olurlar ve yuvalarına daha bağlı sağlıklı kuşlar olurlar.

abi çok çok teşşekür ederim en kısa sürede terasımızın resimlerini çekcem ve atacam ona göre bi fikir verisnz sevinirim abi mutlaka bakin arada foruma

Bakarım inşallah. Sen dediklerimi yap, kaçmazlar onlar.Bende ilk başladığımda uçuramadım tavuk gibi besledim bıraktım kovaladım uçmadılar.Ama yavaş yavaş idman verevere yeni yavrular uçura uçura alıştırdım işi rantabile bindirdim.

Bahadır abi burasi bizim terasımız o tulla olan yerde kümes yapcam gördüğün gibi yüksek oldugundan kuşlar atlıyo ve kanatlari bantlı ama yinede ucuyo işte

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0573.webp
    Fotoğraf0573.webp
    784.3 KB · Görüntüleme: 532
  • Fotoğraf0575.webp
    Fotoğraf0575.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 550
  • Fotoğraf0578.webp
    Fotoğraf0578.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 542
  • Fotoğraf0576.webp
    Fotoğraf0576.webp