Kümesime soktuğum her kuş ölüyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alegro-18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

alegro-18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre gök
Meslek
katırcı
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
öncelikle s.a abiler size bi sorum olacak 20 ye yakın kusum oldu sadece 3tane kus kaldı ne zaman kus getirsem ertesi gün ölüo kuşlar saglam kuşlar ama ertesi gün ölüolar sadece 3 tane si ölmedi bunun cevabını bana iletrseniz cok sevinir lutfen ne gibi faliyetler yapmam lazım

Re: yardımmm.!!!

Merhabalar değerli kardeşim , öncelikle sağlıklı kuş birden bire bir gecede kolaykalay ölmez , demekki ya kuşlar çok hasta yada kümeste çok büyük bir sorun var, yada zehirli yem veya başka bişey.
Kuşların hakkında ayrıntılı açıklamalar yap, kümesin , yerin nasıl birazdaha anlat , varsa resim koy . Söylediğin pek akla yakın değil, yani sağlıklı kuşların bir gece de ölmesi çok olağan değil . Daha ayrıntılı bilgilere ihtiyaç var diye düşünüyorum .. Fikir yürütmek zor bu şartlarda .. selamlar .ŞEREF

alegro-18' Alıntı:
öncelikle s.a abiler size bi sorum olacak 20 ye yakın kusum oldu sadece 3tane kus kaldı ne zaman kus getirsem ertesi gün ölüo kuşlar saglam kuşlar ama ertesi gün ölüolar sadece 3 tane si ölmedi bunun cevabını bana iletrseniz cok sevinir lutfen ne gibi faliyetler yapmam lazım

ölmeyen 3 kuş kümese ilk gelenlerden mi?

merhabalar ,öncelikle geçmiş olsun,ancak yaptığımız en büyük hata sürekli yabancı kuş almak derneklere gelen kuşların yarısı zaten hasta bizde alıp yuvamıza sokuyoruz ,sonrada ölüncede üzülüyoruz,daha 2 hafta önce bir dişi aldım 3 gün sonra kırıldı ne ilaç verdiysem fayda etmedi öldü,az kuş öz kuş artık felsefem bu ,dışardan alacağıma yuvadan 2 katı para verip alıcam sende öyle yap yuvanıda suluğunuda dezen solüsyonla dezenfekte et bence :slm:

kümesi çok acil dezenfekte etmelisin.kireç bence etkili çözüm bide getirdiğin kuşlara aşı yaptırabilirsin ama önce ölümlerin sebebini bulmaya çalış.

sem kardesim.önce kafesden kusları uzak tut sonra blotic diye bir ilaç var 7 ytl b unu 40 lt suya karıstırıyorsun kafesin her yerine sıkıyorusn .daha sonra kafesi cok guzel bir kireç badana yap.ilk aldığın kusları hiçbir zaman hemen kumese atma önce 2 hafta kadar baska bir yerde kuslardan uzak tut abktınki hiç bir sorun kusların yanına koya bilirisn.bu lkadar ani olümün sebebi eger sularına aspirin fazla katdıysan veya ilç kullanıp dozunu fazla kacırdıysan ewet sabaha cıkmaz kuslar.arkadasım kuslara asirin veriyodu sularında sabah kendi atmıs kardesi kalkınca oda atmıs sapa saglam kuslar telef oldu bir gunde 17 kusu çöpe attı.

selamlar eğer ölmeyen üç kuş taşıyıcıysa dezenfekte enmennin anlamı yok önce bunu anlamalı eğer taşıyıcı değilseler dezenfekte etmek işe yara taşıyıcıysalar onları imha etmeli sonra kümesi dezenfekte etmeli

Mrb kardeşim kumesindeki sorun benle aynı dışardan kuşgetirdin bütün düzeni altüst ettin.Bende 7 tane öldü hale düzene girmedi 3 kuşuda elinden çıkartırmısın ayrı yerde tedavimi edersin bilmem ama onlarda taşıcı durumda kumese dezenfekte et temizle bakımını yap yeni saglam kuş al ötekilerden sana hayır gelmez saygılar kulana kupe olsun aynı ben gibi yeni kuş aldında dıkkat et saygılar.Benim aklım başıma geldi.

Geri