kumesıme yardım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taklacı_odın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 421
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan dinler
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Canım saygıdeger abılerım ben kus beslıyordum onceden sonra bıraktım apartmanda oturmam nedenıyle sımdı mustakıl bahce ıcınde bır eve tasınacagız ve tekrardan guvercın beslemek ıcn karar verdm ve sıze br kac soru soracagım.
1.kumesımı osb den yapacagım ve osbyı yagmurdan korumak ıcın dısına ne doseyebılrım ?
2.eger osbeden yaparsam kumesımın tapanını temızleyecegım zaman tabanı puruzlu oldugu ıcın zor oldugunu bılıyorum fakat tabandakı osbnın ustune ne doseyebılırım kolay temzlemem ıcın?
3. brde yukseklıgı 185cm genıslıgı 245 cm derınlıgı 245 cm bu olculerde toplam kac cıft kuş besleyebılırım?
yardım edersenz mutlu etms olrsunuz benı abılerım sımdıdıedn cok tesekkur ederım...

OSB Yİ YAĞMURDAN KORUMAK AMAÇLI ÇATI İZOLASYON MALZEMELERİNİ KULLANA BİLİRSİN. OSB Yİ KÜMESİN TABABIBA KULLANMA 1 YILDA O TABANI DELİK DEŞİK EDERSİN. GÜVERCİN DIŞKILARIYLA ISLANICAK VE KABARICAK BİRGÜN AYAGIN O KÜMESTE GÖCEBİLİR. DAHA SAGLAM BİR TAHTA KULLAN VE TEMİZLERKENDE SPATULA GİBİ MALZEMELER KULLANILDIGINDAN ZEMİNİ RESMEN KAZIYOR ONUN İÇİN TEK PARÇA OLSUN TAHTA MESELA PALET LERİN YAPILDIGI TAHTALARDAN ALIRSAN MARANGOZDAN YADA HERHANGİ BİR YERDEN TEMİN EDERSEN DAHA SAĞLAM BİR ZEMİN VE KOLAY KOLAY YIPRANMAZ.

O EBATLAR BAYA BÜYÜK BİR EBAT TABİ O EBATTAKİ BİR KÜMESİN 4 DUVARINI TAVANA KADAR RAFLARLA DOLDURURSAN ÇOK SAYIDA KUŞ BESLERSİN AMA SADİCE BİR DUVARI FERAH VE YAVRULAR RAHAT BÜYÜYECEK GENİŞLİKDE RAF YAPARSAN AZ SAYI OLUR 4 DUVARIN KAPLANMASINa ORANLA. benim tavsiyen 1 takım kusa 2 raf olucak şekilde yap sayıyıda kendince ayarla kuşlar çok kavga etmeye başlarlarsa konma yerleri az sayıdadır ama konma yerlerinın sayısı yeterince varsa ve fazla ise kuşların sayısı fazladır azlatılması gerekilir.

sagol abıde tabana osb yapıp osbnın ustune puruzsuz sunta yapsam olurmu zaten osb yaparsam eger ustune ızgara yapıcam altına gazete de serebılırım ama sızce osb yapıp ustune gazete serıp onun ustunede ızgara yapmak mı yoksa osbnın ustune puruzsuz sunta yapıp onun ustune ızgara koymak mı hangısı ?

spatula gıbı bseyle kazımak ıcın osbenın ustune puruzsuz duz sunta mı yapsam dıe dusunmuyorum degıl bde ben osbeyle sunta arasına 2 kat yaglı boyada atabılırım sence olabılır mı ?

kümesin altına ister ızgara koy istersen koyma ama aklında söyle bir soru olsun ya ileride o kümeste farklı kuş beslersen ? kümesin içine yem atıp kuşları kümese sürersen falan dıyee ozaman ızgara kulanamıyacaksın. yani tabanını düz ve osb gibi parça parça olmıyan bir maddeden yap istersen dediğin gibi üstüne farklı bir katman att ama sundada yamuluyordu galiba

fazla saglam olursa ve arasında hava kalmazsa bsey olmaz dıe bılıyorum o yuzden tabanı osb yapıp ustune puruzsuz sunta yapıyım ben yardımların ıcın sagol abı :D

Geri