kümesimi değiştiricem ama......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 936

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhabalar . bundan 2 hafta önce kuş beslemeye başladım ve kuşlara derme çatma bir kümes yaptım . şimdi o kümesi geliştirsemde kümes hoşuma gitmiyor, içime sinmiyor . işi bilen bi marangoza daha büyük ve daha güzel bir kümes yaptırmayı düşünüyorum . fakat şuanki kümesimde 5 güvercin var ve 1 tanesinin 2 yumurtası var . acaba onu o kümesten diğer kümese alırsam kuş yumurtaya yatar mı ? cevaplarınız benim için önemli ..

yatmama olasılığı % 80 lerin üstünde hatta biz direk bu soruya yatmaz diyebiliriz. ama yumurta yeni ise kümesi hemen yapıcak ve değiştiricek isen yumurtaları at yeniden yumurtlasınlar yeni kümeste yumurtlarlar.

o zaman yavrular büyüyene kadar kümesimi değiştirmiyim . çünkü yumurtlayalı 1 hafta falan oldu birde ilk kez yavru alıcam ilk güvercinlerim, kıyamıyorum :)

YUMURTA VARSA KÜMESİ DEĞİŞTİRMİCEN DİĞE BİŞEY OLMAZ. YENİ BİR KÜMES YAPARSIN YUMURTADA OLANLAR DIŞINDA DİĞERLERİNİ YENİ KÜMESE KOYARSIN YAVRULAR BÜYÜYÜNCEDE ONLARIDA KOYARSIN O KADAR BASİT

zaten 5 tane güvercin var kardeş 3 güverdin için büyük kümes mi yapalım yavrular büyüsün hepsini büyük kümese koyarız..

EMİR ABİ SEN BENİ YANLIŞ ANLADIN ... YAVRULAR BÜYÜYENE KADAR İSTEDİĞİN GİBİ BÜYÜKLÜKTE KÜMES YAPARSIN ZATEN KÜMES İSTEDİĞİN GİBİ OLUNCA YUMURTADA YATANLAR YADA O ZAMANA KADAR YUMURTADAN ÇIKTIYSA DİĞER 3 TANESİNİ YENİ KÜMESE KOYUP YAVRULARI İÇİNDE RAHAT OLUR ... YAVRULAR 1.5-2 AYLIK OLDUKTAN SONRA YENİ KÜMESE KOYARSIN

EMİR ABİ SEN BENİ YANLIŞ ANLADIN ... YAVRULAR BÜYÜYENE KADAR İSTEDİĞİN GİBİ BÜYÜKLÜKTE KÜMES YAPARSIN ZATEN KÜMES İSTEDİĞİN GİBİ OLUNCA YUMURTADA YATANLAR YADA O ZAMANA KADAR YUMURTADAN ÇIKTIYSA DİĞER 3 TANESİNİ YENİ KÜMESE KOYUP YAVRULARI İÇİNDE RAHAT OLUR ... YAVRULAR 1.5-2 AYLIK OLDUKTAN SONRA YENİ KÜMESE KOYARSIN

anladım kardeşim bende öyle düşünüyorum yaz sonuna doğru öyle yaparız artık hem kuş sayımızda çoğalırız inşallah..

İNŞALLAH ABİ BENİM DE VAR YUMURTADA YATAN ŞU ANDA BENDE YENİ KÜMES YAPMAYA ÇALIŞIYORUM ONDAN CEVAPLAMAK İSTEDİM :D

sağolasın kardeş iyi ettin

Geri