Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evet arkadslar belirttiğim gibi benim kümes eski bi tavuk kümesi içine 20 tane sığardı yani
Simdi ortaktık biz bizim kiracıyla kiracıyla gittik 400 liralık kuş aldık içinde ala mardin vardı kırmızı ala vardı en sevdiğim kuşlardan biri kırmızı ala öntepe patlattılar aradık bulamadıkkuşlarımızı şimdi yeniden besliyicez fakat kilidi nasıl yapmalıyız kapının kildi fazla kalın değil Dıştan kilit yaptığımıza pişman Olduk Bi örnek tavsiye verebilirmsiniz kilit için tahta kümese kilti nasıl yapabilirm acıklayın bide size bi tavsiyem war :
Kümesinize Sakın ama sakın Dıştan kilit yapmayın kilidi tutan vidaya tek bi darbede gider kuşlarda gider
kumesın tahtamı veya beton kumesmı onu belırtseydın daha aydınlatıcı olurdu ama eger tahtakumesse guzel ce saglamlastır ve uzerıne teneke sac ne bulursan cak tahta kumesıne ıcten kılıt yapmanı onerırım sadece elın gırıcek sekılde ve kılıdı aca bılıcegın sekılde 1 kılıttak dıkkat et kol levye yardımıyla baskı uygulıycak buyuklukte olmasın o sekılde kolay kolay kumesını alamazlar beton kumesse sadece kapı onemlı degıldır beton kumes olur catısı tahtadan olur kımse kapıyla ugrasmaz her yerı beton olucak ve demır kapının menteselerı terst duz yapılmıycak sekılde kaynatılıcak ben demır kapıda genelde celı kapı gonmesı tercıh ederım ve anahtar delıgının uzerıne surgu surguyu kapayıp asma kılıdıgını taktıgın zaman gonme delıgı gozukmıycek demır kapının ıcınden L demır yaparsan ve parmak kalınlıgında delık acarsan oraya gırcek sekılde bır demır kumesın yanından sokarsan gızlı olucak tabı sen ve ortagından baskası bılmıycek kralı gelsın alamaz o kumesı bırde beton kumesının sıvasının kalın olmasına dıkkat et :heyo:
demir kapı en sağlamı fakat tahta kapı yapacaksan arkada gizli kildi bulunmalı yaylı bi sistem kapıyı arkadan kapatan ipe asıldınmı kapıyı açan ipin ucunu sadece siz bilmelisiniz :ckmk:
selam.tahta kümes de sağlam yapılırsa güvenli olabilir.neden olmasın.bunun içinde sağlam tahtalar kullanılmalı.zemini beton olursa da olur.kapı çift kapı olarak yapılabilir.her iki kapıyada kilit takılır ikişer tane.dışarıdan saç çakılır tahtaların üstüne.sağlamca tutturulur.saç sökmeye cesaret edemezler.çünkü çok ses çıkarır.fakat dediğim gibi sağlam tahtalar ve köşe başları beş on dediğimiz kalınlıkta ve güçte dayanıklı ağaçtan olmalıdır.ayrıca 2 kat boya ile boyanmalı .çürümeye karşı.beş onluğun bir yüzüne bir kapı dıştaki yüzüne diğer kapı.iç kapı sağlam telli bölümlü olursa gündüz güneş görmeleri için dış kapı açık kalsada sorun olmaz.gece ise 2 şer kilit yeterli.birde ben değişik bişey yapmıştım.iki tane halka çakmıştım geniş halkalardan.ve 2 metre zincir almıştım.ozinciri halkalardan 3-5 kere geçiriyordum ve zincire düğüm atıp ucuna kilit takıyordum.valla kaç defa uğraşırlerken basmıştım .iyi bir tokatlayıp göndermiştim emek hırsızlarını.fakat dediğim gibi kümesin kendisi sağlam olmazsa kilit ve kapının önemi azalır.kalın tahtalar kullanılacak ve 2 kapı olacak .ikisindede özel menteşeler kullanılmalı.kapalı menteşelerden bahsediyorum.teneke menteşelerden uzak durun. kolay gelsin başarılar.
Ben teraslı evde beslediğim için hırsız sorunum kalmadı. Yerde beslediğim dönemlerde çok farklı sistemler yapardım. Demir kapı arkasına gizli sürgüler vs. Ama ona rağmen hırsızlar rüzgarlı bir gecede insan geçebilecek bir delik açıp kuşları çalmışlardı. Ne önlem alınırsa alınsın benim fikrim maalesef hırsız ona bir çözüm bulacaktır. O yüzden çalınmaması için sağlam bir yapıdan öncelikli olarak farketmek için bir alarm sistemi kurulabilir. Çift kapılı dıştaki açılınca alarm çalabilir gibi....
selamlar.evet alarm çok güzel olur.kümese evden kablo çekilebilir toprak altından tabii ki.ve kümes etrafı aydınlatılabilir.ozaman görüneceğini düşünen hırsız yaklaşamaz bile.çok caydırıcıdır.kilit kadar önemlidir.alarm da piyasada iş gören ve fazla pahalı olmayan modeller var.imkan varsa bir de çok havlayan cinsten bir köpek bağlanabilir.eğer evde antre varsa seyyar bir kümes yapılıp gece içeri alınabilir.bu da güzel olur aslında.aslında hırsıza karşı önlem çok.yeterki biraz emek biraz maddiyat sağlansın.
ben size çok ucuz bir alarm sisteminden bahsedicem bunun için biraz kablo, bir tane kapı zili, bir tane de svich, bir tane de anahtar lahazım svichi kapı ile kümesin kavuştuğu yere monte ediyorsunuz kablolarını bağlıyorsunuz diğer ucuna da anahtarı ve zili bağlıyorsunuz iş tamam kümesten ayrılırken alarmı açıyorsunuz kümesin kapısı açıldığı zaman alarm çalıyor, kümese siz gireceksiniz kümesin alarmını kapatıyorsunuz alarm çalmıyor maliyeti 20 tl den daha bile ucuz ama zil seçerken en çok ses çıkaranlardan seçin ki duyabilesiniz ben bunu kurarken bağlantı sisteminde sıkıntılar yaşamıştım bir elektrikçi arkadaştan yardım aldım siz benim dediklerimi soyleyin o anlar veya elektrikçi arkadaşlar daha açıklayıcı bir hale çevirebilirler yadıklarımı
http://dijitalelectronic.com/swich.html
bu adreste dediklerime benzer ürünler var açıp kapama için on/of butonu kullanabilir
kapı swich için de mikro swich makaralıyı kullanabilirsiniz
zil kapı zili
kablo bildiğimiz telefon kablosu zili evin içine koyabilirsiniz
arkadaşım kilit hakkında bir bilgim yok ama ucuz bir sistemle alarm yapa bilirsin ben yaptım çok da süper oldu içim rahat rahat yatıyorum sistemi anlatayım çok basit 380 derece Hareket Algılama Sensörü koydum 15 metre mesafesi var kümesi görecek şekilde kümesin lambasına bagladım birde bahçeye bir lamda eve bir kapı zili aldım zili evin içine bagladım evin içinde zile bir anahtar koydum nedeni devreye girdigi zaman sensör ötüyor içerden kapatıyorum uzun sürüyor baya sensörün ayarları var öyle kediye filan ötmez hassas ayarları var gece gündüz uzun kısa gibi
arkadaşım kilit hakkında bir bilgim yok ama ucuz bir sistemle alarm yapa bilirsin ben yaptım çok da süper oldu içim rahat rahat yatıyorum sistemi anlatayım çok basit 380 derece Hareket Algılama Sensörü koydum 15 metre mesafesi var kümesi görecek şekilde kümesin lambasına bagladım birde bahçeye bir lamda eve bir kapı zili aldım zili evin içine bagladım evin içinde zile bir anahtar koydum nedeni devreye girdigi zaman sensör ötüyor içerden kapatıyorum uzun sürüyor baya sensörün ayarları var öyle kediye filan ötmez hassas ayarları var gece gündüz uzun kısa gibi
ben sensöre para vermedim ama çok pahalı degildir olsa olsa 50 tl yapa bilirsin bende hepsi vardı tek zil aldım 10 tl ona verdim bu sensörlerin uzaktan kumandalısıda var onlar biraz pahalı ola bilir
selamlar.teşekkürler.görüldüğü gibi teknoloji gelişti artık.teknolojiden faydalanarak az bir maliyetle kümeslerin güvenliği sağlanabiliyor.endişeye gerek yok.teşekkürler.