KÜMESİMİ PİRELER BASMIŞ..NASIL KURTULABİLİRİM???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LARK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

LARK

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak topcu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selamlar;
Ben 1 haftalığına istanbula gitmiştim bursadan.kuşlara kardeşim bakacaktı ama oda iş gidiyordu.akşam yemini suyunu döküp eve gidiyormuş.ben geldiğimde kümeste kötü bir koku vardı.kokunun nerden geldiğine baktığımda bir yavrunun öldüğünü farkettim.herhalde 2 - 3 gun once ölmüş olmalı çünkü pire ve sinekler adeta kümesi istila etmişlerdi.yavruların hepsinin üstünde pire dolu.kümesi baştan aşağıya temizlemeyi düşünüyorum.ilaç olarak yavruların üstüne dökebileceğim ve pirelerin ölmesini sağlıyacak bir madde varsa bana söylermisiniz.
Şimdiden teşekkür ederim....

kuş pazarında yem satan satıcılar aynı zamanda ilaç ta satıyor onlardan BİTOLİC ismindeki ilaçtan al kullan bende de aynı sorun vardı ben kullandım çok memnun kaldım bi daha böceklenme yapmıyor anı zamanda kuşların kanatlarındaki bitler içinde kullanabiliyorsun. Kullanım şekli yarım kapak cam sil şişesinin içine döküyorsun suyla karıştır kafesin her yerine sık bişey kalmaz.

Kardeş geçmiş olsun...Bilindik sıvı böcek ilaçları var suyla hafif karışım yap herhangi birseyle püskürt sonra dökülmeye başlarlar..Ben böyle yapıyorum çok şükür kuşlarımda bit adına hiçbirşey yok..

BİLOTİC AL DENE, 5 LT SUYA 1 KAPAK UYGULA SPREYLE KÜMESE SIK SONRASINDA PİRE MİRE KALMAZ.. HATTA TÜM HAŞERELER ÖLÜR..

geçmiş olsun.bende diğer üyelere katılıyorum bilotic al.bit pire kalmıyor .bide kuşları havalandır dışarda bırak kendilerine gelsinler.

neguven isimli toz var ondan 5 litre suya 4 poşet at kuşları suya batır cıkar birşey olmaz kalan suyuda kümesinin her tarafına serp. bu işlemi ayda bir kere yaparsan kümesinde bir şey kalmaz

arkadaşım bolfo diye bir ilaç var bütün hayvanlara oluyo güvercine 1-2 gram diyo ama ben bol bol yapıyorum zararı olmuyor ayrıca en fazla 1 saat sdayanabiliyor parazitler eczanlerde 10 lira ama 2 sene gider kümesin her yerini bol bol yap ama kuşların yem ve sularına temesi kes bol bol heryere yap 2 saat sürmez bile birşey kalmaz :)

detede var kanat altlarına sur kusların ve yuvalıklarına dök hıc bısey kalmaz

BILDIRCIN gerçekten böcek ve karıncaları temizliyor. bit , pire için bir şey söyleyemeyeceğim.BILOTIC daha iyi olacaktır.

pekı arkadaslar konuyu hortlatacagım ama benım suan yumurtada yatan kuslarım var ben bu bıt pıre ılacını bilotic alıp uygulamak ıstıyorum yumurtalara zarar verırmı acaba kuslar ıcındeyken yapsam sorun olurmu

Geri