Kümesimin Yapılış Resimleri.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese Merhaba.
Ailemizden tek kuruş almadan arkadaşımla yaptığımız kümes.Yapmak isteyenlere fikir verebilir.Boş zamanımız oldukça yaptık.2 hafta sürdü.
İçinde bir kaç eksik var.
Ölçüler:Genişlik : 2 Yükseklik : 2 Uzunluk : 2.5

Ölçü alırken

İskeleti için kalaslar.

Ekli dosyalar

• 2..webp
    2..webp
    117 KB · Görüntüleme: 3,129
  • 3..webp
    3..webp
    165.8 KB · Görüntüleme: 3,141
  • 4..webp
    4..webp
    89.6 KB · Görüntüleme: 3,114
Kümesimin Yapılış Resimler.

Ekli dosyalar

• 7.webp
    7.webp
    98.8 KB · Görüntüleme: 3,137
  • 9.jpg
    9.jpg
    129.3 KB · Görüntüleme: 3,119
  • 10.webp
    10.webp
    61.2 KB · Görüntüleme: 3,118
Kümesimin Yapılış Resimleri.Eski kümesin tahtaları vardı onlar çıkardık

Buda Kapısız hali.

Çatısı.

Ekli dosyalar

• 11.webp
    11.webp
    88.8 KB · Görüntüleme: 3,136
  • 12Kapısız.webp
    12Kapısız.webp
    106.7 KB · Görüntüleme: 3,173
  • atısı.webp
    atısı.webp
    55.6 KB · Görüntüleme: 3,162
Kümesin Yapılış Resimleri.
En son Hali

Karakafa.

Ekli dosyalar

• 01052011(010).webp
    01052011(010).webp
    88.8 KB · Görüntüleme: 3,129
  • 01052011(011).jpg
    01052011(011).jpg
    131.6 KB · Görüntüleme: 3,108
  • 01052011(007).webp
    01052011(007).webp
    80.1 KB · Görüntüleme: 3,129
Şimdilik içi böyle kalcak.

Karasakal.

Parlak arap.

Ekli dosyalar

• 09042011.webp
    09042011.webp
    136.1 KB · Görüntüleme: 3,126
  • 01052011(003).webp
    01052011(003).webp
    89.2 KB · Görüntüleme: 3,121
  • 01052011(002).jpg
    01052011(002).jpg
    114.2 KB · Görüntüleme: 3,126
güzel gecekondu..

filo' Alıntı:
güzel gecekondu..

:):):) elenden geldiği gibi bir kümes yapmışınız ama bu kümeste kuşlarınızı kolay çalırlar.

Başlangıç için iyi büyüklük çok iyi sen sıkıntı yapma kardeşim güzel olmuş sansar gelincik türlerine karşı kümesini bir daha gözden geçir hırsızlar içinde bir tedbir şu kapıya takılan alarmlar var pilli cıyak cıyak ötüyor en azından öyle bir şey tak sana kolay gelsin devamını bekliyorum

emeğinize sağlık.fakat hırsız ve sansarı hesap etmemişsiniz

Arkadaşların dediği gibi korunmasız ama geniş ferah olmuş kümes başına geçeleri haşin bi köpek koyun bide fare kedi sansar gibi hayvanların girebiliceği delikler varsa tıkarsanız iyi olur. Lüks olması görüntüsü önemli değl güvenilirliği ve içindeki kuşların kalitesi önemli. Allah yuvana kuşlarına zeval getirtmesin

thundereblue' Alıntı:
Başlangıç için iyi büyüklük çok iyi sen sıkıntı yapma kardeşim güzel olmuş sansar gelincik türlerine karşı kümesini bir daha gözden geçir hırsızlar içinde bir tedbir şu kapıya takılan alarmlar var pilli cıyak cıyak ötüyor en azından öyle bir şey tak sana kolay gelsin devamını bekliyorum

o mıknatıslı alarmlar işe yaramaz xD o mıktanıslı alarmların olduğu bölgeleri görünce zaten o bölgeye büyük boy bir mıknatıs koydum mu alarm bloke olur xD bilginize xD

Hepinize teşekkürler.Bizim buralarda hırsızlık olmaz.Bahçenin 4 tarafı yüksek duvarlarla örülü.Kapıyı açık bıraksam yine de çalmazlar yani o yönden içiniz rahat olsun.Ama sansar,gelincik konusunda yere beton dökmeyi planlıyorum.

hakanfiliz' Alıntı:
Hepinize teşekkürler.Bizim buralarda hırsızlık olmaz.Bahçenin 4 tarafı yüksek duvarlarla örülü.Kapıyı açık bıraksam yine de çalmazlar yani o yönden içiniz rahat olsun.Ama sansar,gelincik konusunda yere beton dökmeyi planlıyorum.

yere beton dökmen girmelerine engel olmaz sagdan soldan acıklık bulurlar yine bulurlar. 3 cm lık bir daire eklınde bosluk yeterlı olur gelincik ve sansarlar için xD

kusbaz123' Alıntı:
thundereblue' Alıntı:

o mıknatıslı alarmlar işe yaramaz xD o mıktanıslı alarmların olduğu bölgeleri görünce zaten o bölgeye büyük boy bir mıknatıs koydum mu alarm bloke olur xD bilginize xD

Tamam da eğer o alarmı taktığımızın bilen biri mıknatıs kullanır demekki kümesi kuşları bilen birisidir herkesi de kümese sokmayacaksın kimsenin yanında kapını açıp kitlemeyeceksin

thundereblue' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
thundereblue' Alıntı:

Tamam da eğer o alarmı taktığımızın bilen biri mıknatıs kullanır demekki kümesi kuşları bilen birisidir herkesi de kümese sokmayacaksın kimsenin yanında kapını açıp kitlemeyeceksin

ustam o öyle değil işte. kümes ziyaretleri kuş satma vs gib iişlemelr kümesi görerk yapılıyor. sizden kuş alıralr fiyatı veririler pazarlık fazla yapmazlar dikkat cekmezler akşamında kümesi patlatırlar ayda fiyatta anlaşmazlar zorlaa akşamında kümes patlar biz çok gördük öyle olaylar.

Kuşlardan bir kaç kare.Bu arada yeri kazıp altına tel döşemeyi planlıyom.Alttan sansar gibi hayvanların geçmesini önlemek için.Sizce işe yararmı?

Ekli dosyalar

• 14052011.webp
    14052011.webp
    139 KB · Görüntüleme: 1,066
  • 14052011(001).jpg
    14052011(001).jpg
    141.9 KB · Görüntüleme: 1,092
  • 14052011(002).webp
    14052011(002).webp
    147.3 KB · Görüntüleme: 1,100
Kuşlardan bir kaç kare.

Ekli dosyalar

• 14052011(003).webp
    14052011(003).webp
    140.7 KB · Görüntüleme: 1,090
  • 14052011(004).jpg
    14052011(004).jpg
    171.9 KB · Görüntüleme: 1,081
Bu kuşun mardin olduğu kesin ama cinsi ne anlayamadım.Seferli güzelde uçuyor.

Ekli dosyalar

• 15052011(004).webp
    15052011(004).webp
    88.8 KB · Görüntüleme: 1,096
Bu kuş çok eski bir kuştur iyi oynayanları çok az kaldı bunalrıda çok kırdılar ben bir tane buldum ama çok sevdiğim bir abime hediye ettim rengine gelince bunun rengine kül derler, sarı derler, çil veya kırmızı çil derler, ben şekeri derim sana bir iki sorum olsun kardeşim bana baş feklerini sayıp söylermisin (ayrım yerine kadar) ikinciside taklaları seslimi sertmi

topragı kazıp altına tel döşersen tel bir süre sonra çürür bir faydası kalmaz ama kümesin altına büyük parçalarla taş döşersen o daha uzum ömürlü olur XD

Hala daha aynı kümeste kuş beslemekteyim.Şuana kadar Allah'a Şükür ne Sansar nede Hırsız hiç öyle bir derdim yok.
Bu kuşların hepsini sattım.Kelebek ve Tip besliyorum.

uyarıları kesınlıkle dıkkate almalısın!

hırsızlar Çok güzel Çalar

kardeşim bu kümes tam olarak nerde semt neresı bu kumetsekı kusları calmazlarmı ben ıst ferah mahallesınde oturuyorum bole bıtae yapacamama kumese bı tekme koysalar kırarlar dıye korkuyorum verdıgım yeme yazık olur kusa yaık olur dıye beslemıyorum

Bakın yaşınıza saygım var paylaşmak istedim.Lütfen Beni Zorlamayın.Konuyu silermisiniz.

Ankara'da olsam oraya uygun bir kümes yaparım.Dediğim gibi yaşım 17 kendi çabalarımla birşeyler yapmaya çalıştım.Bazıları sen buna kümes mi diyorsun demiş.O zaman kendi kümesinin resimlerini atta görelim kümes nasıl olurmuş.Lafla olmuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri