kümesimizden kareler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyali44040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
www.malatyaguvercini.azbuz.com
Ad Soyad
abdullah koç
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
79633301jg2.jpg

Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.her biri çok güzeller.Allah nazardan korusun.

teşekkurler kardes.sizlerinde ilgisi için.amin insallah korur bır yandan da korkuyorum kuslarıma nazar değecek dıye aslında ama olsun malatya bol paca kuslarımız tanınsın da değerse değsin dıyorum bır yandan da.

Sevgili malatyalı kardeşim,ben 10 yılı aşkın zaman zarfında taklacı ırk besledim.Ancak sizin malatya ırklarınızı daha yeni öğrendim,hakkında bilgiler elde edinmeye başladım.Daha önceleri bu tarz kuşlardan görmüştüm mezatlarda.Ancak onları hep süs kuşu olarak görürdüm.Bu durum yalnız benim açımdan değil çoğu yetiştiricimiz de öyle zannederdi.Bu ırkın ülke genelinde tanıtımında bence bir eksiklik mevcut.Mesela bir elazığ şebbapları gibi,bir mardin çakmaklıları gibi yeterli ilgi ve tanıtıma maruz kalmamış.Umarım ki bundan sonra ve sitemizinde vasıtasıyla tanıtımına katkıda bulunabilir,bu ırkında ülkemizin bir taklacı ırkı olduğunu yetiştiricilerimizin hafızalarına kazıyabiliriz.

kardeşim senin kafan rahat olsun.içimizde öyle göz koyucak,kötü gözle bakıcak kimse yok.nazar değmez onlara merak etme.sen büyük bir iş yapıyosun ama şu anda burada bütün malatya kuşçularını temsil ediyosun yöreni tanıtıyosun.sana ne kadar teşekkür etsek azdır.

s.a
kardeş bende bu kuşlardan vardı 3 tane 2si oldu tek beyaz kaldı oyunları cok güzel herhangi bir kuşla kırsam nasıl olur tepelibi kuşla vursam tepe verirmi cvp yazarsan sevinirim

as kardeş bu kusları kırmanı ıstemem ben asıl kendı damarlarını devam ettırmenı ısterım bır malatyalı olarak. kıracağım dersende verebilir dediğin sekilde yavru ama illaki b u sefer bozulma olacaktır ayağındaki pacadan künkülden oynamasından ve gezmesin yavrularında değişiklikleri görürsün.bütün hayvanları kendi cinsleriylen cifleştirmeni isteri oyun kusunu oyun kusuylan cıbılı cıbıllan bu kuslarıda kendı ırkı olarak cıflertırıp yavru almanızı tavsıye ederim ben.Hayvanların ırkını bozmayalım en güzeli o bence.

evet basri kardeşim arkadaş doğru söylüyor eğer başka bit taklacı cinsi ile kırarsan kesinlikle paçası az olur kenkülsüz olur ama iyi oynayan bir kuşla kırarsan oynamasında bir değişikli olmaz belkide daha iyi oynar

Değerli üyelerimiz, yukarıda malatyalı kardeşimiz gerçekten de yetiştiriciliğimizin en önemli sorunlarından biri olan,saflık konusuna değinmiş. Malesef kuşçuluğa yeni başlayan küçük kardeşlerimiz özellikle bu noktaya dikkat etmelidirler.Zira güvercin mezatlarında bu tür olaylarla sık sık karşılaşmaktayız.Safkan olmayan ırklar her zaman yetiştiriciliğimizin gelişmesine köstek olan problemlerin başını çekmektedirler.Bu tür güvercinler,genellikle ucuz oldukları için çocukların ellerine kolay geçip,telef olmaktadırlar.yanlış yöntemler kullanılarak,ayaklarına ip,siyah poşet gibi maddeler bağlanarak eziyet görmektedirler.Bu tür uygulamaların kalkması aslında bizlerin elinde.Eğer bizler kuşlarımızı ırkı ırkına eşlersek,ortaya hem daha güzel görüntüler hemde safmı saf ırklar çıkar.Dilerim ki melezleme olayı inşallah ülkemiz yetiştiricileri tarafından terk edilir.

teşekkür ederim gökan kardeşim bu konuda beni desteklediğin için eğer takip ededn varsa malatya kuslarında 3 türe değinmiştim sallanık sekmeli ve düz olanlar diye.ben elimden geldiğince bu kusları aynı türden olana ciflestirip yavru almaya calısıyorum yani sallanığı sallanığa sekmeliyi sekmeliye düz kusuda düze vurarak yavru alınca daha sağlıklı yavrular elimize geçiyor diğer güvercin besleyici arkadaslarda bu konuya dikkat ederse çok iyi olur.sadece bizim kuslar için demiyorum bunu tüm ırklar için.bunun aksinde ise saf kan olan ırkların sonunu getirmiş oluruz ve tehlikeye girmiş olur güvercinlerin ırkı.

ne güzel noktalara değinmişiniz.söylediklerinizin üstüne söyleyecek hiçbirşey yok.size aynen katılıyorum bu konuda biraz daha duyarlı olmamız lazım.

malatyalı arkadaşlarım.basri arkadaşımızın kuşunu başka kuşlarla kırmaması ve bu değerli ırkımızın neslini korumak için eşleyecebileceği bir kuş bulmasında yardımcı olursanız çok sevinirim.

eger sizle tanışıp irtibata gece bilirsek takım almak isterim

elbette kardeş benım msn adresım [email protected] adresinden bağlantı kurabılırsın kardeş http://www.malatyaguvercini.azbuz.com sitesinden kuslar hakkında daha cok bılgı alabılırsın.çalıstığımdan dolayı nete aksamları gırebılıryorum o zamanlarda gorusmemız daha rehat olur.tşk ilginizden dolayı hayırlı aksamlar

sagolasın ben bu sıralar nete giremiyorum bilgisayrım bozuldu en kısa zamanda irtibata gececem internet kafeden takip etmeye calışıyorum gecen konuştumuzdan beri bendeki dişiyi ayrı yere koydum ama olmuyo cok kızdı dışarıya cıkardım zaman erkeklere salca oluyo en kısa zamanda sizden 1 takım almak isterim bide tek erkek bendeki dişiye vurmak icin kendinize iyi bakın inş yakın zamanda tanışırız hayırlı geceler msn adresinizi ekliycem en kısa zamanda bide fiyatları cüzsi olursa sevinirim malum bu sıralarda işsisim işe girdikden sonra sizden almak isterim saygılarla basri

kardeş suan en uygun fıyatlara verıyorum.kusları calıstığımdan dolayı aksam 7 den sonra genelde acabılıyorumbenım msn yı eklersen eğer geldıın zaman görüşürüz kardeş fiyat konusundada en uygun fıyatı yapmaya calısırım kardeş zaten cok uygun fıyata verıyorum suan tanıtım amaclı olduğundan.ayrıntıları msn den gorusuruz.ilginiz için teşekkürler vede kusu farkıl bır ırkla cıfleştırmemenıze sevındım.

S.A Beyler.Malatyali arkadaslarim maasallah kuslariniz bir albenisi var bana göre,mevlam nazardan kem gözlerden korusun insallah.Eger öyle elinizde erkek öntepe,arka tepe`de olur tek erkek arabiniz varsa foto yollarsaniz sevinirim.
Herkese hayirli günler,,,

Geri