kümesin altına ne koyabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dsffj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

dsffj

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mücahit şaşmaz
Meslek
serbest meslet
İlgi Alanı
Selamlar
Bşalıktada belirttiğim gibi ben yeni bir kümes yaptım kümesin altını tahta ile kapladım sade tahta yeterli olurmu yoksa tahtanın üstüne toprak veya taş vb. vb. koyarsam kuşlarım rahat edermi şimdiden Sağolun(ızgara telinden yok bizim burada aradım buamadım o harıç önerilerinizi bekliyorum)

bence 3 başlık yetmez aynısından 7 tane daha aç :S

plastik büyük delikli ekmek kasalarının alt kısımlarnı keserek kendi ızgaranı yapabilirsin ben öyle yapıyorm mesela :)

Izgara telini mezatlarda rahatlıkla bulabilirsin 9 tanesi 15 TL Ankara'da. Bence bir araştır en güzel çözüm olur. Biliyorum ızgara hariç demişsin ama en mantıklı seçim o olduğu için gündeme getirmek istedim. Baktın hiç bir yerde yok, vixped den sipariş et ayağına kadar gelsin kargo ile.

Tabani hafif örtücek şekilde kum dökersen daha sağlıklı olur bence kuşların paçaları kırılmaz ve temizlenmeside daha kolay olur kirli kısmı alıp tekrar elekle eliyerek kumu aynı şekilde kullana bilirsin.

serkanfvz' Alıntı:
Tabani hafif örtücek şekilde kum dökersen daha sağlıklı olur bence kuşların paçaları kırılmaz ve temizlenmeside daha kolay olur kirli kısmı alıp tekrar elekle eliyerek kumu aynı şekilde kullana bilirsin.
Serkan kardeşim Kum dökülmesi konusunda yanlışın var kumda bakteri üremesi daha kolay olur ve tozuyan kum tanecikleri kuşların hastalığa yakalanmasını kolaylaştırır.Fakat Kalın kum kullanıp kısa aralıklarla en fazla 1 haftada kumu tamamem değiştirirsen dediğin gibi temizliği daha kolay olur.SAYGILAR.

Yavuz hocam ben eskiden çok kullandım tahta kaveslerim varken hiç bir zararını görmedim faydasından başka.Yanlışım ola bilir doğrusundur bişi diyemem ama ben kötü bi etkisini yaşamadım.Örnek vericek olursamda burdaki linkte var http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanla ... 7801/detay kumun bir çok faydası var yana uzayan paçalar kırılmaz kuşların dışkılarıda tırnaklarına toplanmaz.Kum kuşların dışkısını alır emer böylece sağına soluna yapışmaz.Ama dediğin gibi haftada bir temizliğini yapman lazım zaten her kümes için geçerlidir haftalık temizlik ve aylık genel temizlik.Kumuda eleyerek tekrar kullana bilirsin...

Kum dediğiniz gibi güvercin için gerekli bir doğal mineral maddesidir.Fakat kum ile gelen bir çok bakteriyi de göz ardı etmemek gerekir.En sağlıklısı ızgaradır fakat başka bir şey istiyorsan , bir arkadaşın dediği gibi kasaları kesip de kendi ızgaranı oluşturabilirsin.

Kümeslerin tabanına kum koymak hiç doğru olmaz. Yapılan pislikler kuma karışır. Güvercinler ve özellikle yavru güvercinler gerek merak gerekse ihtiyaçtan bu kum tanelerini gagalarlar. Bu da birçok bakterinin kuşlarınıza bulaşmasına neden olur.
Kümes tabanları kesinlikle yapılan pisliklerin çabuk kurumasına imkan verecek şekilde olmalıdır. Bu, ya gazete kağıdı ve üzerine ızgara yada ızgara bulunamaması durumunda sık sık değiştirilmek kaydı ile ince mukavalar olabilir.

Geri