KÜMESIN ICINDE TERLENME!LÜTFEN YARDIM EDIN!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
A

Anonymous

Misafir
slm arkadaslar, kümesim TAHTADAN DEGIL ! Tenikeden yalniz lüks bir kümes...yani hazir satin alinmis !
Yazin öyle bir problemim yok ama KISIN ! yagmur yaginca hicbir problemim yok ama kisin kar yaginca...kümes demir den oldugu icin....demir buz tutuyo.....o buz da eriyince...resimlerde gördügünüz gibi damla damla yere damliyo ve bu güvercin ler icin hic saglikli degil....dedigim gibi sadece KISIN böyle oluyo....lütfen bütün fikirlerinizi söyleyin !
Bana " TAHTADAN KÜMES YAP veya AL demeyin " LÜTFEN ! simdiden herkese tesekkür ederim ! slmlarimla!

262tkrn.jpg

2dc7o5j.jpg

bence kümesin üzerine sekiden sobaların altına konulan muşambalar vardı onlardan kullan onlar plastik olduğundan dolayı su geçirmezler ve sende su damlama problemi çözmüş olursun

ama...su birikmez mi ? musamba suyu icine cekmez ki demi ? su biryere birikirse ...ve bir zaman sonra gene yara damlamaz mi ?slmlar

abi, yagmur yaginca diyorum ki, icinde böyle TERLENME OLMUYO ! sadece kisin kar yaginca...ici galiba buz tutuyo...yani demiri...kristaller olusuyo...o kristaller eriyince de böyle damla oluyo yere damliyo..! :-(
valla acilen bana yardim gerekli !!!!!!! :-(

Bu evlerimizdede olur kışın camlar buğulanır , tavanlarda su damlları oluşur, daha sonra küf olur koku yapar ..
Benzer bir durum sizinkide , çatınızı imkanınız olursa yalıtın , ısı farkını gidermeye çalışın izalaston malzemesi olur , tahta olur değişik materyaller var .. Birde bol bol kümesi havalandırın, kokuyu nemi kısmen böylelikle giderebilirsiniz ..
Ayrıca metal kümeslerde gündüz ve cege ısı farkı , ani ısı değişimi fazlaca olur Buda'' Hipotermi''ye sebep olabilir.. Hipotermi insanlar kadar kuşlar içinde önemli bir sorundur .. Işırı ve ani ısı değişiklikleri vücudun doğal ısı dengesini bozar kalıcı hasarlar bırakır, kısmi donmalara yol açabilir, birçok fonksiyon bozukluklarını başlatır Hatta ani ölümlere bile sebep olur ..
Aşırı yağmurda kalan çok üşümüş bir güvercini telaşla alıp sıcak bir yere koyduğunuz da , yada fön makinesi ile hızla kuruttuğunuzda bu durumu çok hızlı ve çok açık olarak görebilirsiniz ..Kuş birden ateşlenip ölebilir, yada ishal olabilir , boynu dönebilir .. Bu aynı durumdur, hızlı ve ani ısı farkının sonucudur ..
Birçok dostumuz , kimisi güvenlik kaygısı ile metek kümes tercih eder , aslında çok sağlıksız bir durumdur bu imkan varsa ahşap ve toprak en güzelidir ... selamlarŞEREF

öncelikle COK COK COK TESEKKÜR EDERIM BILGILERINIZ ICIN !
hmm bende söyle düsündüm....oraya caput'tan bezler baglasan...düsen damlalari tutmasi icin ? caput damlalari emer...we caputun kurumasi da fazla zaman almaz....kümesimde havalandirma var ! slmlarimla

Abim Şeref ve Serkan abilerim gerekli şeyleri yazmış ama bana kalırsa sen şimdilik onların dediği gibi idare et ama ilerde mutlaka değiştir o kümesi.. Çünkü o kümes yaszında terleme yapar büyük ihtimalle yani pek sağlıklı değil.. tabi karar senin: Hakkında hayırlısı olması dileğiyle..

..........SİNAN ÖZTEKİN.............

slmlar polat bey...isin gercegi maddi yönden degil...tahta kümes alamamam....metal kümeslerde daha az bit veya baska böcekler olur....böcekler tahtayi mi daha cok sever...yoksa metalimi...tabi tahtayi...benim anlamadigim yazin hic terleme olmuyo ? neden olsunki ? dedim gibi icine yagmur falan kacmiyo kümesin...diyorum ki KISIN KÜMESIN ICINDEKI DEMIR ler BUZ TUTUYO YANI KRISTALLENME OLUYO BU KRISTALLER DE ERIYINCE DAMLA OLUYO DAMLALAR DA YERE DAMLIYO ! :-(
neyse bi bakmam lagzim...kümesin ici tarafindan üstüne bi caput falan mu asiyim napiyim....düsen damlalari tutsun ve emsin diye.....yere düsünce berbat oluyo sagliksiz oluyo ! kümesimde havalandirma da var ! böylece caput ta hemen kurayabilir ! slmlarimla!

4 tane yaklasik 30x20 büüyklügünde havalandirma yeri..! problem öyle kalkmaz galiba...

yağmurda terleme yapmaz metal ama kar olsun don olsun ozaman ypar içerinin scaklığıyla dışarının soğuğu karşılastığı yerde buhar yapar. sert fombort diye bir is yalıtım malzemesi var onunla kümesi kaplarsanız bu sorundan kurtulmuş olursunuz yazında serin tutar kümesi

kardeşim o sorun benim kümestede vardı,çatıya paca koy o sorun ortadan kalkar ben öyle yaptım,şimdi kümes kup kuru hayvanlar rahat olur.rutubetten kuşlarında ölmez,biran önce dene nalburlarda satılıyor.

hmm o " SERT FOMBORT " un almancasini bilen varsa söylerse memnun olurum...kendim almanyada kaliyorum ! slmlar!

Terleme dış hava ile iç hava arasındaki sıs farkından kaynaklanır. Eğer her iki hava sıcaklığını eşitlerseniz sorun kalmaz. Yani havalandırma gerekli. Havalandırma kanalları var diyorsunuz ama bunlar eminim tavan yükeskliğinden biraz da olsa aşağıdadır. Unutmayın ısınan hava yükselir ve soğumuş olan tavan metaline temas ettiğinde yoğuşma olur. Bunun önlenmesi için iki yol vardır. 1. her ne kadar havalandırma kanalları varsa da baca yapmak; 2. yol ise tavana izalasyon koymak. Yani tavan saçının üstten dış hava ile temasını kesmek. İç taraftan yapılacak izalasyon bir işe yaramaz. Unutmayın rutubetin kuşlara büyük zararı vardır ve aynı zamanda bakteri üremesine yol açar. Kolay gelsin

öncelikle bilgiler icin saolun....hmm zaten galiba...metal kulübemin yaninda 3x3m bir tahtadan evim var...catili falan...oraya tasinacagim ! ! emegi gecen herkese tesekkür ederim ! slmlar

İçten yalıtım bir işe yaramaz demişler ama bizim evde yanlızca mutfakta ısı farkından dolayı terleme oluyordu içeriden 30 mm lik mavi renkte yalıtım köpüklerinden kullandık ve 2 senedir herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Birde 4 tane havalandırma yerim var diyorsun ama mutlaka tepeden ( baca ) havalandırma koymalısın. Çünkü aşağıdan giren temiz hava kirli havayı yukarı doğru itip kendine yer açması ve içeride sirkülasyon yapması gerekir.

bilgiler icin cok cok cok tesekkür ederim bilmiyordum ! dedikleriniz uygulamaya calisacagim !slmlar

Şeref abinin dediklerine katılıyorum, benim abiminde kümesi bu şekilde saç sizin gibi terleme yapmıyor nedenmi ?,Sacın içinde kendinden stofor (köpük var ), yaz , kış dışardaki sıcaklık ve soğukluk farkı kümesin içini etkilemiyor.

Ekli dosyalar

• ee.webp
    ee.webp
    4.4 KB · Görüntüleme: 1,256
saol kardesim...peki bu stofor u kümesin ICINDEN CATININ ALTINA MI KOYUYORUZ ?
neyle tutturacagiz ? yapistirici ile mi ? slmlar

genelde normal levha gibi oluyorlar birazdaha kalın oluyorlar iki tane sac çatı alıp arasına strafor yerleştirmenizle aynı şey buradaki straforların özelliği çatı sacına göre üretilmiş olmaları sac arası köpük iki kat sac vaar yani ;) :heyo: :utangac: böyle birşey yapmak isterseniz ya tüm çatıyı yeni saclarla kapatacaksınız yada strafor koyup üzerine 2. bir kat sac daha saygılar...sağlıklı kuşlar...

hmm cok tesekkür ederim ama....cok is..en iysi....tahta kümese gecmek komple !
insallah bu cuma günü yaparim ! herkese cok tesekkür ederim ! slmlar

Kahra' Alıntı:
hmm cok tesekkür ederim ama....cok is..en iysi....tahta kümese gecmek komple !
insallah bu cuma günü yaparim ! herkese cok tesekkür ederim ! slmlar

Slm cevaplarin hepsini okumadim ama bu son yazdiginiz bana gore cok daha mantikli. Bence tahta kumese yapin , yazin bu kumesiniz cok sagliksiz olur , kisin neyse heryer buz ve soguk oldugundan mikroplar fazla yayilmazlar ve kuslar zaten soguga dayaniklilardir ama yazin 30 derece gibi sicaklikta o kumesiniz firin gibi olur bacanin da faydasi olmaz cunku bu kumes isindiginda sicagi birakmaz hava karandiginda bile ici cok sicak kalir. Bana gore cok sagliksiz bir kumes bu , en iyisi dediginiz gibi tahta ile kumes yapmak.

Kolay gelsin.

Geri