Kümesin su alması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bugün şiddetli yağmurun yağmasından dolayı heralde kumesim alttan su almıs altlığın altındaki gazete ıslanmış.Normalde güvercinlerim yerde değil hep yuvalık ve tuneklerindeler.Altın ıslak olmasından Acaba güvercinlerim üşütüp hasta olurlarmı ?

YAĞMUR YAĞMASA ALTI DEĞİŞTİRİCEM AMA ÇOK ŞİDDETLİ YAĞMUR VAR.DEĞİŞTİREMİYORUM.

kümes betonsa sorun yaratırr..altının nemli olmasıı zararlıymış her zaman..ama tahtadan bir kümesse ve kuşların üstüne bastıgı yer ıslak degilse sorun deildir..

merhabalar,eğer kümes ıslak ise bir an önce kurutmaya çalış.yerde toprak var ise yenisi ile değiştir.tahta var ise geçici olarak karton ser yada tahtayı kurutmaya al oda olmaz ise değiştir.ama her şekilde ıslak olması zarardır.ıslak bir zeminde uzun bir süre kalır iseler ayakları geçici olarak yada sürekli felç olup ayakları üzerine basamazlar.bu da o kuş yada kuşların bitmesi demektir.kesinlikle ıslak olmamalıdır.

Kümesimin altı kalın plastik gibi bir şey, onun ustu gazete ,gazetenin ustude de tel aralıklı demir(Altlık gibi)
Islanan ise plastik ve gazete telde ılsaklık cok az zaten cunku suyu alttan almıs.Ustu katlarca kapalı.Kiremit tahta vs.
Yarında yağmurun dindiği zaman cıkıp ondeki kapının tahtasını su almasın diye naylonla bi güzel cevireceğim.Çok yağmur olmasına rağmen cıktım altı temizledim.Kuslarım yere yanlızca su içmeye felan iniyorlar.gENELDE DURDUKLARI YER KURU. tahta yuvalık ve tünek.

önümüzün kış olması dolayısı ile mümkün olduğunca kümese soğuk havanın girmesini engelleyin.pencere kapı kapı altı vs .ssoğuk havaya giriş yok.arada bir çıkan güneş ışığınıda kaçırtmamak lazım yani o arada kuşları 5 dk olsa havalandırın.

Merhabalar İbrahim Yılmaz bey'e katılıyorum kesinlikle ıslak,nemli kümes olmaması greyikiyor nem demek su demek RUTUBET olduğununa göre hastalıklarında başlangıcı hatta kümesin baş düşmanlarından biri su ve nemdir.Kümes içinde birikmiş su birikintisinden kuşların su içtiğini bir düşünün!!!kuru olmayan bir ortamda üreyen mikropları!!!

Aman arkadaşlar yavru kümesleri hariç kümesinizde normal suluk dahi bulundurmayınız sabah ve akşam olmak üzere iki defa düzenli su verseniz yeterlidir kümeste SU DEMEK mikrop ve salgın hastalık demektir.

En kısa zamanda kümesinizi kurutursanız güvercinlerniz için çok büyük bir adım atmış olursunuz hatta kümes çok ıslaksa kuşlarınızı kümesten başak bie yere taşıyınız.Kolay gelsin geçmiş olsun.

nemli ortamlar güvercinlerin solunum yolu hastalıklarına yakalanmalarına davetiye çıkarır. kümesin her zaman kuru ve nemsiz olmasına dikkat etmek lazım. saygılarım la..

Kümes Su dolmuyor sadece altlığın altındaki gazete ıslanıyor.

BU ARADA HAVALANDIRMA DERKEN DIŞARI CIKARTMAKMI ?

Güvercinleri hasta yapan, bütün hastalıkların başlangıcı, virüs, bakteri üreme etkeni nemdir. salgınların kaçınılmaz sebebidir. Amonyak gazı oluşumu üst solunum yolu hastalıklarına, yerde kabarmış partiküllere gaganın değmesi halinde canlı aşılama şeklinde ağızdan viral hastalığın bulaş sebebidir. Hüsran kaçınılmazdır. Derhal ince marangoz talaşı temin et bolca serpip fazla nemi al süpür. Bulabilirsen CALDEZ kümes ve ahır dezenfektanı alıp serp çok kısa sürede kurumasını sağla. Suyun gelme sebebini mutlaka önle veya orada güvercin beslemekten vazgeç hem sana hem güvercinlerine yazık. Hobin zevkten çok acı çekmene sebep olabilir. Kolay gelsin kardeşim.

güvercinler doğaları gereği üşümezler ama soğuk havada yavru yapmazlar.

Geri