Kümesın Tamamen Bitti Ve Son Hali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Republic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Republic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim yıldız
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Umarım beğenirsiniz arkadaslar abilerim baya bi masraf oldu ama onlar icin her zaman en iyisini yapmalıyız

saygılarımla (:

Ekli dosyalar

• IMG_0188.JPG
    IMG_0188.JPG
    710.7 KB · Görüntüleme: 3,256
  • IMG_0190.webp
    IMG_0190.webp
    484.1 KB · Görüntüleme: 3,301
  • IMG_0193.webp
    IMG_0193.webp
    545.9 KB · Görüntüleme: 3,280
Devamı

saygılarımla...

Ekli dosyalar

• IMG_0197.webp
    IMG_0197.webp
    630.6 KB · Görüntüleme: 3,268
  • IMG_0201.webp
    IMG_0201.webp
    642.8 KB · Görüntüleme: 3,288
  • IMG_0203.webp
    IMG_0203.webp
    612.5 KB · Görüntüleme: 3,249
eline emeğine sağlık

mükemmel omluş ibrahim kardeş çatıya çaktığım shingili metre kare fiyatı ne kadardır ögrenebilirmiyim

'ALLAH'ım BU KÜMESTE GÜZEL KUŞLAR BESLEMEYİ NASİP EDER İNŞALLAH. GÖRÜNÜŞ OLARAK DA ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR KÜMESİNİZ ARAYA KÖPÜK KOYMANIZDA İYİ OLMUŞ SOĞK FAZLA GİRMEZ (BİZDEDE VAR KÖPÜK).

ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK ..

SERHAT BONCUK

Tesekkur ederim mehmet arkadasım daha iyisi senin olsun

Teşekkurler serhat kardesim burda metre fiyatı satılıo 30 lira civarında paketi icinden 21 adet cıkıyor...

saygılarımla..

kardeşim eline emeğine sağlık yanlış anlamada neden insan boyunda yapmadın kumesi? çok güzel olmus ama biraz daha yüksek yapsaydın keske.. emeğine saglık. bunun maliyeti ne kadar ayıtır sorması

Teşekkurler cem kardesim bende daha buyuk yapmak isterdim fakat ben su tankı satın aldım yaptırmadım bu boyutlarda buldum ve aldım aslında fazlada kucuk diil 2x1x1 boyutlar...

saygılarımla

emeğe saygı...

selamlar keşke kümesin tam orta kısmından 3 metre kadarlık 100 lük bir demir boru monte edilip havalandırma bacası olsaydı ve sonra diğer işlemler yapısaydı süper ötesi olurdu sadece tek taraflı delik o kadar havalandırmalarda işe yaramıyor çünki bende nerdeyse her kümesin camı acık ama baca görevini görmüyor yakında bende size verdiğim tavsiyeyi kendi kümesimde uygulayacagım.

Emeğine sağlık , emek vermişsin para harcamışsın uğraşmışsın.

Sakın yanlış anlama bunları senin ve kuşlarının iyiliği için paylaşıyorum.

Ancak sağlıklı bir kümes olmamış.Bu kümeste (dışkı kurumaz)güneş görmez sıcaklarda soğumaz!sauna gibi olur. havalandırması çok çok zayıf hava yok kümes değil banka kasası bu.Sırf kuşlar çalınmasın diye hem kendimize hem kuşlara eziyet verebiliyoruz bazen.Oda böyle tanklarla oluyor malesef.Bunca uğraşmışsın üstten geniş bir baca ve zeminden en azından hava girişi açabilirsen bir nebze olsun kuşlarına işkence yapmamış olursun.Bu kümesten verim alman bu görüntüde çok zor.Yavruların tüğlenir ölür kuşların dışkı kokusu solumaktan hastalanır sen dahi yarın öbür gün bu kümesin içine girmek dahi istemezsin(kokudan havasızlıktan sıcaktan).Bacasız bir salma borusuz soba gibidir hava sirkilasyonu ferah olmayan salmalar hastalık yuvası olmaktan daha ileriye gidememekte.

bu şekilde sağlıklı ve keyif alabileceğin bir hobi gerçekleştirmen gerçekten zor.Tank 6 ay sonra küf kokmaya başlayacak duvar ve tank arasında kalan kısım durmadan çürüyerek nemlenecek ve rutubet maksimum seviyeye çıkacak havasızlıktan mikrop üretecek.Bunları bilmeni isterim çok uğraşmışsın yazıktır bari emeğine değecek bir salma inşa etseydin.

hiç bir şey bilmiyorsak!Kendimizi bu tankın içinde düşünelim?

Selamlar İbrahim bey,

Kümesiniz hayırlı, uğurlu olsun, iyi günlerde güzel ve sağlıklı güvercinler beslemeni ve yetiştirmeni dilerim. Bu kümesin ilk yapım aşamasında size kümes ile ilgili izlenimlerimi aktarmış sizinle soru, cevap yazışmalarımız olmuştu, kümesin ilerisi için planladığınız konular üzerinde sizi sıkacak görüşler bildirmemeye gayret göstererek umarım herşey gönlünüze göre olur demiş ve konuyu kapatmıştım. Gene aynı şeyler söylemek istiyorum ama güvercinlerinize çok iyi bakın zira bu kümesde iyi bakıma ihtiyaçları olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

merhaba arkadaşım kümesin etrafada uyumlu çok güzel olmuş,tek eksiği ikinci bir kapı ,dış kapıya bir işlem yapmadan yeni baklava dilimi denen telden (çift kat )sadece gündüzleri için içe açılım bir kapı yaparsan gündüz takıp akşam ana kapıyı takarsan :heyo: :slm:

Kümesin güzel.. ama bir şeye dikkat ediyorum ankaralı arkadaşlarımızın çoğunluğunun kümesleri dar ufak.. Kümes içinde besleyici rahat bir şekilde hareket edebilsinki kuşlarda ona göre aynı rahatlığı yaşasınlar.. selamlar..

Kümes çok güzel olmuş ama keşke birde havalandırma yapsaydın.. Hatta mümkünse birde pencere gibi bir yer.. Ama yinede güzel.. Hayırlısı olsun...

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

yuvanin görünüsü harika ama o yuvadan verimli ve saglikli kus alacagini sanmiyorum.insallah basarirsin..

cok guzel havalandırma ve ısıklandırmasıda vardır ınsaallah

İbrahim Bey,
Ben de Hüseyin Aydoğmuş ile aynı fikirdeyim. Çok güvenli ve sağlam bir kümes olabilir ama maalesef kuşlar için uygun bir yaşam alanı olmamış. Hemen hemen tüm görüş bildirenler havalandırma için yapman gerekenleri belirtmiş. Dikkate almalısın. Güneş görmeyen ve iyi havalandırma olmayan yerde rutubet olur. Rutubet ise kümeslerde her türlü hastalığın oluşmasının en baş etkenidir.
Kolay gelsin...

Sayın Hüseyin Başoğlu'na Yapmış olduğu açıklama için teşekkür etmek istiyorum Gerçekten bilir kişiye yakışır bi şekilde konuyu aydınlatmış...

çok gzl yapmıssın..eline sağlık.kilitide kalın yaparsa çok rahat olur abi içine ışık ve ısıtmalı lambada olur çok ii olsun..kolay gelsin.ii kaçak çekmeler. :ckmk: .xD. :heyo: :dans:

guzel ancak aydınlatma ve havalandırma sıstemı varmı kumesın? yazın fırın gıbı olur onun ıcı kardesım.ıcerısıde cok karanlık.belkı de ben goremedım resımlerde...

bu kümes güzel fakat sağıklı bi kümes değil malesef havalandırma ve aydınlatmada sorunlar olduğu gibi gerek yapımında kullanılan malzemeler gerekse konumu itibariyle yazın havasız kışında rutubetli olur.

Sağlam ve güzel olmuş güle güle besleğin (:

Geri