kümesin temizlenmemesi kuşlar için faydalı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dragnel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dragnel

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erkan TUFAN
Meslek
tıp öğrencisi
İlgi Alanı
Kuşlar
ben yabancı bir sitede bir yetiştiricinin - yarış kuşu yetiştiricisi - bunu tavsiye ettiğini okudum.

bunun nedenimi de şu şekilde açıklıyor. birincisi bu dışkılar kümesin tabanında bulunan nemi absorbe edecek yani emecek ve zeminin kuru kalmasını sağlayacak . ikincisi ise kuşların dışkılarında bulunan salmonella e coli gibi bakteriler yavru kuşların ve diğer kuşların bu bakterilere karşı bağışıklık oluşturmasını sağlayacak.

siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ????

TEMİZLİK OLMAYAN YERDE YAŞAM DÜŞÜNEMİYORUM İNSANLAR İÇİNDE HAYVANLAR İÇİNDE TEMİZLİĞİN ŞART OLDUĞU ÇOK VE NET BİR ŞEKİLDE ORTADA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. :slm: :slm: :slm:

oğuzhan kardeşim bu şekilde bir uygulamanın faydalarını yazdım sen acaba bunun zararları ne olabilir söyler misin?

selamlar

KİMSE TUVALETTE YEMEK YEMEK İSTEMEZ

ERKAN DUYUMUNCA HAKLI ÇÜNKÜ BAZI KUSCULAR KÜMES TEMİZLİGİNİN KUSLARI HASTALANDIRDIGI VE BAKTERİLERİN CANLANDIGI HASTALANMAYA SEBEB OLDUGUNU SÖYLEMEKDELER

LAKİN TEMİZLİKDENDE KİMSEYE ZARAR GELMEZ KÜMES TEMİZLENMELİ AMA TEMİZLİKDEN SONRADA GEREKENLER YAPILMALI HAVALANDIRILMASI İLAÇLANMASI KUŞLARIDA DISARDA TUTARAK DAHA GÜZEL BİR HİJYENİK ORTAM SAGLANMIS OLUR

SAYGILAR

muharrem abi çok haklısınız temizliğin önemi açık .

ancak bu sistemde kuşların bağışıklıkların güçlenmesi ve zemini kuru kalması amaçlanıyor .

link de vereyim hatta

http://www.albertaclassic.com/probioti.php

ve bununla ilgili başka birşey mesela yavrular ve ekelerin ayrılması tavsiye edilir ve bir yerde okudum yine yavruların içine birkaç tane ekenin de konulmasının yavruların bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından faydası olduğu belirtiliyordu.

bana göre faydadan çok zararlı diğe düşünüyorum

evet farklı orjinal yorumlar bekliyorum

yarış kuşu bakanlar günde iki defa onlar scrape diyor raflardaki dışkıları kazırlar. özellikle sabah gün doğumundan önce bunu yaparlar ki kuşların dışkılarının formuna bakarlar herhangi bir problem var diye ayrıca kuşlar yılın her mevsimi belli oranda tüğ döker buna bakarlar . bunu gün doğumundan önce yapmalarının sebebi de kuşlar gün doğumuna kadar dinlenirler yani hareket etmezler normali budur . gün doğumundan sonra ise hareket ederler ve dışkılarının üzerine doğal olarak basarlar . eğer gün doğumundan önce dışkı kazıma işlemini yaparsanız dışkıların bütünlüğünü kontrol etme şansınız olur.

bir hijyendir tutturmuş gidiyoruz acaba hangimiz bunu yapıyoruz soruyorum . kaçınız gün doğmadan kalkıp kuşların dışkılarını kontrol ediyor . eğer salmalarımızdq bis sistem tutturamaz isek kuşlarımız hasta olmaya mahkumlardır malesef
:((

aynen büyük faydası var..bende kümes temizliğini yapamadım zemini 1 hafta follukları 2-3 aydır bugün hafif başladık ,zemin ve kasalara kireçte vuracaktım zaman kalmadı,tavanda değişiklik yapacaktık ondan..bu temisliği akasatmam bana dahada büyük bir olaya patladı ,kuşlarda kanat tutulması ,özellikle dişilerde ,bir dişi halsizleşti,ve bir kaç kuşta özellikle birinde göz etrafı gaga etrafında hem şişme hemde kızarıklık vardı...şimdi kara kara sıra hangisinde onu düşünüyom,ilaç masarfı sormenalla ve vitamin aldım ,toz halinde 2-3 litre suya karıştırarak 3 gün sonrası 3 güne vitamin takviyesi olacak,zamanı zamanında harcamadık şimdi deli dana gibi olduk,bahara girmeden hastalıklar geldi..tembellikten...verim bence bakımdan geçer,kuşaların haşereden uzak böcekten uzak temiz havayla temas olması kümesde verim olayını artırır,kuşların uçum oranını artırır...

Geri