kümesin zeminindeki rutubeti kış aylarında engelleyemiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yukselelkt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

yukselelkt

Üye
Siteyi ziyaret et
arkdaşlar tavana baca açtım kapının altınd ve üstündeki pencereleri kapatmıştım rutubet olunca tekrar açtım yinede yerler ıslak nasil önlerim

Selamlar
Sitede Daha Önce Yazılmış Kümesin su alması Başlıkta Bu Sorunla İlgili Bazı Bilgiler Verilmiş alttaki linkte

guvercin-salma-kumes-ic-ve-dis-ortamlari/kumesin-su-almasi-t2110.html

Tahir abi Bunları Yazmış

Güvercinleri hasta yapan, bütün hastalıkların başlangıcı, virüs, bakteri üreme etkeni nemdir. salgınların kaçınılmaz sebebidir. Amonyak gazı oluşumu üst solunum yolu hastalıklarına, yerde kabarmış partiküllere gaganın değmesi halinde canlı aşılama şeklinde ağızdan viral hastalığın bulaş sebebidir. Hüsran kaçınılmazdır. Derhal ince marangoz talaşı temin et bolca serpip fazla nemi al süpür. Bulabilirsen CALDEZ kümes ve ahır dezenfektanı alıp serp çok kısa sürede kurumasını sağla. Suyun gelme sebebini mutlaka önle veya orada güvercin beslemekten vazgeç hem sana hem güvercinlerine yazık. Hobin zevkten çok acı çekmene sebep olabilir. Kolay gelsin kardeşim.

Yaşadığınız yerde Caldez Temin Edemezseniz internet sitesini vereyim ordan iletişim kurun size yakın olan caldez satan yerlerin telefon numarısını alırsınız bence kullanın ben kullandım memnun kaldım hala kullanırım çok pahalı birşey degil cuvalı 20 ytldi ben aldığımda fiyat değişmemiş olabilir ...

http://www.guvenzirai.com.tr/caldezsip.html

merhaba,arkadaşım eğer çatısından su girme ihtimali yok diyorsan bu nemlenme sadece terlemeden yani sıcak soğuk çarpışmasından oluyordur havalandırmanı açmışsın yeterliyse zaten yakında nemlenme kesilir yuvanın dışından soğuğun direk çarpmasını engelleyecek strafor yada ahşap kapla ama havalandırmanı sadece akşamları kapat konu açarken yuvam demir yada tahta, altında ızgara var yada bodrumda vs. detay verirsen yardım etmek kolaylaşır :slm:

teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için . şimdi benim kümes tuğladan sonrasında sıva alçı sonrasında 3cm strafor ve alçı sıva var .sizce kaç günde zemindeki nemin kuruması lazim.birde kuru toprak yad kum seriyorum bir bakiyorum bir süre sonra oda ıslak olmuş karından çok zararı oluyor tekrar kümesten atiorum kumu ve toprağı.şimdi talaş öneriyorsunuz buda belirli bir süre sonra rütübet olacaksa onunda zararı olaca diye düşünüyrum .bir tane daha 20-60 cm pencerem mevcut onudamı açıp denemem lazim ama kuşlar oraya tünüyor işte orada tavan bacası arasında ceryana maruz kalabilr kuşlar onuda bir şekilde engelleyeceğiz. başka ne yapabiliirm . birde plastik ızgaralar oluyomus nerede satarlar ucuzmu pahali bir şeymi , şimdiden tşk

Selamlar, öncelikle kümesin altı betonmu toprak mı belirtmemissin .eğer topraksa kolay kırmızı toprak ve samanı ıslatıp mil haline gelene kadar karıştır ,eski evlere sıva yapar gibi yere ser ,göreceksin çok kısa zamanda rutubetin kalktığını göereceksin.Şayet beton ise kalın odun talaşı döşe üstünede ızgara döşe ,güneş gören tarafa cam montaj et ,gtüneş giren yere doktor girmez ,derler. Kolay gelsin ,iyi kuşlar yetiştirmek dileği ile Ö PAPATYA.

kardeşim eğer zeminden su kaynıyor yada altından su fln geçiyosa engelleyemessin zaten rutubeti yapacağın şey kanımmca komple kuşların temas ettiği here 10 cm eninde en az tahtadan taban çakabilir ve üstünüde zehirli vernik ile kuşların zeminin rutubetini kesebilmek bi nebze mümkün faydasınıda görürsün bnce

tşk arkadaşlar kümes zemininde 40 cm yüksekliğinde kayalardan oluşan bir zemin üzerine beton şap attım
kümesin altından yada kenarından su almiyor kuslarin pisliği zeminde ıslaklık yapiyor üç dört günde pislik anca donar gibi oluyor kurumuyor bile buda zeminde pislik yapiyor .
birde aklıma baca harici açık olan havalandırma yeri olan kapı üzerindeki yerleri kapatıp kümesin tavanına yakın olan yerdeki camlı pencereyi açsam mı ki.belkide kış günü kümesin zeminiden giren soguk hava hemen oracıkta sıcak havayla çarpışıp zemin ıslak kalmasını saglıyordur. ne diyorsunuz .(açmak istediğim havalandırma yeri 2 metrelik kümesin tavandan 50 cm aşağıda 15 cm e 60 cm bir pencere inşallah baca ile arasında ceryan yapmaz. kuşların o noktada olmasıda imkansız gerçi.)

kümesin 40 cm kaya üzerine beton temel üzerine tuğladan örülü içinde strafor döşeli.Şimdi deniliyorki kümes 40 -50 cm yerden yukarıda olacak.benim kümesim buna uygun ama kümesi dikdörtgen düşününce uzun kenarının bir tarafı yola bakıyor kreyder düzeltirken tuğlalara kadar toprak atmış.yani 3 cepe yerden 40 cm yukarda ama yola bakan taraf topraga sıfır.Bundan dolayı kümesin zemini kuru kalmıyor olabilirmi.

tabiki sıkıntı bundan kaynaklanıyor senin yaza kadar beklemen gerekiyor gibi görünüyor

Re: kümesin zeminindeki rutubeti kış aylarında engelleyemiyo

Biraz geç oldu cevap yazmam ama kümeste rütübet anlamında birşey kalmadı.
1.Kümes zeminden 40-50 cm yukarda.
2.Zemine strafor döşendi üzerine şap atıldı.
3.Kümesin altında (demir kapınının altından)havalandırma açıldı.
4.Kümesin tavanından 15 cm çapından havalandırma deliği açıldı.
5.Kümesin çevresine zaten strafor döşemiş ve alçıyla sıva yapmıştım
6.Kümesde 2 yerde de havalandırma pencereleri var ve kışın dahi kapatmıyorum
7.Kümesin arkasındaki toprak birikintisini kaldırdım.Toprak tam bir iletkendir.
9.Kolay kolay kuşlar hasta olmuyor.Hasta gelen de iyileşiyor.:-)

Re: kümesin zeminindeki rutubeti kış aylarında engelleyemiyo

yukselelkt' Alıntı:
Biraz geç oldu cevap yazmam ama kümeste rütübet anlamında birşey kalmadı.
1.Kümes zeminden 40-50 cm yukarda.
2.Zemine strafor döşendi üzerine şap atıldı.
3.Kümesin altında (demir kapınının altından)havalandırma açıldı.
4.Kümesin tavanından 15 cm çapından havalandırma deliği açıldı.
5.Kümesin çevresine zaten strafor döşemiş ve alçıyla sıva yapmıştım
6.Kümesde 2 yerde de havalandırma pencereleri var ve kışın dahi kapatmıyorum
7.Kümesin arkasındaki toprak birikintisini kaldırdım.Toprak tam bir iletkendir.
9.Kolay kolay kuşlar hasta olmuyor.Hasta gelen de iyileşiyor.:-)
:tamam: :tamam: :tamam:

Geri