Kümeslerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

kemal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kemal Tüfekçi
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
Kuşlar

Maşallah;
İki kümesinizmi var ,kuşlarınız kelebek sanırım , resim paylaşımı için teşekkür ederim.

evet benim için varsa yoksa kelebek..bir kaç tane resim var kuşların fakat yakında hepsini güzel bi rşekilde çekip yükleyeceğim

kümes ve kuşlarınız çok güzel, en çokta pal ile sartallar çok hoş, çok ta güzel oynarlar eminim

merak ettim, sırtalların soyu neye dayanıyor, bide kuyruklarında bozulk yada tel varmı?

soyunun nereye dayandığı hakkında bir bilgim yok fakat Edremit te çok var ve üretiliyor tahminim edremit kuşu kuyrukları telsiz düz beyazdır

kemal abi yine çoşturmuşsun gerçekten senin kuşlarına hayranım çok güzelller maşallah

Merhabalar Kemal bey,kümesiniz ve kuşlarınızın güzelliği birbirlerini tamamlamışlar maşallah,Ancak gözüme kaçan bir noktadan dolayı sizi uyarmak istiyorum,saya kelebeğin olduğu fotoğrafta hemen üst tarafında çatıda bir boşluk dikkatimi çekti,bu kadar mesafedeki açıklıklar sansarların affetmeyeceği delikler,Allah korusun kümesinize o açıdan girebilir.Geçmişte canım çok yandığı için hemen dikkatimi çekti,o bölgeyi kapatmanızı tavsiye ederim.

merhaba kemal bey kuşlarınız harika görünüyor.kümesinizde sansar ve iki ayaklı tilkilerin olmadığı bölgede ise gayet güzel.en sağlıklı yavrular bu tarz ahşap kümeslerde alınıyor.fakat hırsızlık olaylarından dolayı ahşap kümes yapmaya cesaret edemiyoruz.
Saygılarımla.
Ömür DENİZ

teşekkür ederim kümeslerin bulunduğu bina müstakil bir bina ve bitişik nizam değil etrafı açık kolay kolay bir hırsız cesaret edemez çıkmaya Allah nasip etmesin muhafaza buyursun dua ediyoruz..sansar bizim buralarda yok denecek kadar az çok senedir sansar dadanan kümes duymadım bizim civarda yinede iyi niyetli uyarılarınız için teşekkür ederim o açıklığı kapatacağım..

kümesler güzel çok dikkat ettiğim bir şeydir temizlik kemeslerin ikiside buradan temiz görünüyor helal olsun kümes temiz olunca kuşlarda sağlıklı oluyor.....göründüğü gibi.... maşallah kuşlarda çok güzel eski bir kelebekçi gözü ile yaptığım eleştiridir... 4 yıl kelebek besledim. elimde hala bi 3 çift tutarım döneklerle birlikte biraz zor oluyor ama idare ediyoruz...
saygılar..............

teşekkür ederim...dönek beslemek hele yugoslav döneği beslemek bence bir ayrıcalık yakınımızda besleyen büyüklerimiz var nasıl eğiitim verdiklerini nasıl emek harcadıklarını ve emeklerinin karşılığını kuşları aşşağıya doğru dönmeye başladıklarında yüzlerindeki memnuniyet ifadesine hayranım..saygılar...

dönek gerçekten bambaşka bir olay .. emek veriyorsun eğitim veriyorsun. sonucunda o kuşun kümese kadar omuz omuz döne döne 1 kez gelmesi insanı ne kadar mutlu ediyor. anlatılamayacak bir duygu. düşünün 4 veya 5 ay eğitim veriyorsun yavruyaa nasıl bir sabır gerektiriyor ama sonuç ta 5 saniyelik bir olay yeterli oluyor...

herkese selam
arkadaslar hic birtane yuva ici hijyenige dikkat edeni gormedim kuslar diski ustunde yatiyor bu sistemde yapilan kumeslerde temizlik yapmak imkansizdir ani hastaliklar kacinilmazdir yuvalara mutlaka tabanlik altinada gazete koyun gazeteyi degistirip altliklari yikayabilirsiniz

ewet gerçehten de kümesin güzel ama bide fotogörebilsek daha iyi olurdu

saygılar

t.dağdan yalçın

[No message]

Ekli dosyalar

• Görüntü059.webp
    Görüntü059.webp
    392.4 KB · Görüntüleme: 1,311
kemal abim ukşların ve kumwesin harika

Geri