Kümeste aşırı kavga :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenomen62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

fenomen62

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Çetinkaya
Meslek
Öğrenci {Ağ işletmenliği}
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese merhaba.

Arkadaşlar resimde görünen posta kırması kuşları bir arkadaş hediye etti. Mavi Mardinlerim 2-3 aydır bendeydi zaten. Posta kırıkları gelince ilk 3-4 gün mardin erkeğim postaları kovalıyordu ama hiç değilse ne zaman duracağını biliyordu. 4 -5 gün sonra bir baktım posta erkek mardinleri öyle bir dövüyor ki mardinlerde tüy kalmadı,, öldürecek gibi vuruyor. Mardinlerin yuvası duvarda asılı yerden 1 metre yüksekte. Aynı limon kasasından bir tanede yere koydum postalar hemen sahiplendi yuvayı çok güzel kurdu ama ne zaman yemliğe yem koysam maviler iner inmez postalar mavileri duvardaki yuvalarına çıkana kadar dövüyor. Hayvanların su içmesine bile izin vermiyorlar. Ben de mardinleri rahatsız etmesinler diye postaların kanatlarını çektim. ama yinede dövüyor cani postalar işin kötüsü mardin dişi yumurtlayacak gibi beli çok düşük bende ilk yumurtamı alıcam kuşlara zarar gelsin istemiyorum sizce postaları elden çıkarsam mı ? Hediyeler diye biraz daha bekleyeyim belki alışırlar dedim ama olmuyor.

Bu arada mardinler 2 haftadır çiftleşiyor hem de yarım saatte iki kez çiftleştiklerine şahit oldum ama yumurtlamadılar hala. Dişinin çatalı da açık beli de gerçekten çok düşük sizce neden kuşların kısır olma ihtimali yok ikisininde yavrusu alınmış zaten mavi erkek dişinin babası yani baba-kız eşleşmişler.

Sizlerden yardım istiyorum arkadaşlar özellikle kavga konusunda.

ALLAH' a emanet olun.

Ekli dosyalar

• IMG_2764.webp
    IMG_2764.webp
    292.4 KB · Görüntüleme: 1,629
  • IMG_2781.webp
    IMG_2781.webp
    208.6 KB · Görüntüleme: 1,630
  • IMG_2770.webp
    IMG_2770.webp
    260 KB · Görüntüleme: 1,559
  • IMG_2778.webp
    IMG_2778.webp
    207.3 KB · Görüntüleme: 1,535
Arkadaşlar düzelteyim mardinler 2 haftadır değil , 3 - 4 haftadır çiftleşiyor postaların sebep olduğu sıkıntıdan dolayı baya dalgınım kusura bakmayın

ALLAH' a emanet olun

POSTA YA BENZEYEN KUŞLARIN ,TAKLACI PAÇALI KUŞLARINA ORANLA ÇOK DAHA GÜÇLÜ YAPIDA OLDUKLARINDAN

HER ZAMAN YEM,SU,YER.. MÜCADELESİNDE ÜSTÜN GELECEKTİR..
paçalı kuşlarında haykıracak :hayırrrr:

*EZİKMİYİM LAN BEN * İş in şakası ... :evet:

kanaatim ; bu iki farklı cins birlikte ,aynı kümes içinde oldukça '' huzursuzluk ve üstünlük '' devam edecektir..!

Türker abim değerli yorumun için teşekkür ederim.

Dediğin gibi postaya benzeyenler yem, su, yer mücadelesinde hep üstün geliyor :hungur: Onları elden çıkarayım diyorum fakat yere koyduğum limon kasasına otlarla çok muntazam bir yuva yaptılar. Zaten mavi mardin dişime baktım bu sabah malum yerinde şişlik var beli de (kuyruğu) baya bi düşük belki bugün yarın yumurtlar dişi posta kırığı da yumurtlayacak gibi yoksa elden çıkartıcam ama yumurtlayacak kuş bu durumdayken elden çıkarılmaz diye düşünüyorum, zaten kuşlarımı beslediğim yer kendi binamızın çatısı,, çatı kapalı ama ön tarafı açık taklacı zor ineceğinden postaların yavrusunu almak istiyorum.

Tekrar tavsiyen için teşekkür ederim.

yumurtladıklarında ortam sakinleşir, yumurtlamak için yuva tuttuklarından dolayı, karşı çifti tehlike olarak görüp saldırmaları normal, yumurtlayana kadar, yemliği ve suluğu dışarıda tut.

Türker ve Mesut abim bugün hava biraz ısınıp güneş kendini gösterince kuşlara banyo yaptırayım dedim. Fotodaki posta kırıklarında da at sineği görünce suya biraz üzüm sirkesi ve limon sıktım. Postalar ve mavi erkek banyo yaptı . Sonrada sinekler sebebiyle postaları ve mavi erkeği kafaları dışarıda kalacak şekilde 10-15 sn. suda tuttum. Sonra da tüm kuşları güneşe çıkardım yarım saat güneşlenip iyice kurudular.

Birşey aklıma takıldı mavi dişinin beli düşük, yumurtlayacağı için ona karışmadım sadece kendi suya girip 2-3 saniye sonra çıktı. Yumurtlayacağından bu banyo sorun olur mu ? Ya da içindeki yumurta zarar görmüş müdür? (su sirkeli olduğu için )

fenomen62' Alıntı:
Türker ve Mesut abim bugün hava biraz ısınıp güneş kendini gösterince kuşlara banyo yaptırayım dedim. Fotodaki posta kırıklarında da at sineği görünce suya biraz üzüm sirkesi ve limon sıktım. Postalar ve mavi erkek banyo yaptı . Sonrada sinekler sebebiyle postaları ve mavi erkeği kafaları dışarıda kalacak şekilde 10-15 sn. suda tuttum. Sonra da tüm kuşları güneşe çıkardım yarım saat güneşlenip iyice kurudular.

Birşey aklıma takıldı mavi dişinin beli düşük, yumurtlayacağı için ona karışmadım sadece kendi suya girip 2-3 saniye sonra çıktı. Yumurtlayacağından bu banyo sorun olur mu ? Ya da içindeki yumurta zarar görmüş müdür? (su sirkeli olduğu için )
her şey yolunda * sıkıntı yok ! :slm:

https://www.google.com.tr/search?q=sine ... 4ATpn4DABw

Geri