Kümeste gece ışık yakmak..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkeze saygılar..
herşeyden önce tek amacım kümesimin yani kuşlarımın daha rahat edebilmesini saglamak için daha fazla bilgi toplamaya çalışmam ve daha çok şey ögrenmek istememden dolayı kaynaklanıyor..Kısacası ben kümesimin biraz soguk oldugunu düşünüyorum ve bu yüzden hafiften de olsa bu sogugu kırcagını düşünerekten kümesime ışık koydum ambul yaptım her gece sabaha kadar yakıyorum ama bir kaç kişiden kuşlarımın gece rahat bi şekilde dinlenemiyecegini duydum Yani ışıgın olması onları rahatsız edermiş bunun dogrulugu nedir. saygılarımla..

SELAMLAR

Öncelikle şunu söylemeliyim ki GÜVERCİNLER üşümez bu yüzden üşüyeceklerini düşünüp ışık yakıyorsan hiç yakma çünkü hem cebine zarar hem kuşlarına..
Lakin gece belli bir saatte ışık yakıp kuşları yemliyip kapatabilirsin ve yavrularda yemlenmiş olur verim artar.Kuşlarının aşırı bir ceyranda kalmasından koru soğuktan korkma helede kesinlikle gece boyunca ışık yakma ki kuşların rahat rahat uyusun dinlensin ;)

SAYGILARIMLA

mücahid' Alıntı:
SELAMLAR

Öncelikle şunu söylemeliyim ki GÜVERCİNLER üşümez bu yüzden üşüyeceklerini düşünüp ışık yakıyorsan hiç yakma çünkü hem cebine zarar hem kuşlarına..
Lakin gece belli bir saatte ışık yakıp kuşları yemliyip kapatabilirsin ve yavrularda yemlenmiş olur verim artar.Kuşlarının aşırı bir ceyranda kalmasından koru soğuktan korkma helede kesinlikle gece boyunca ışık yakma ki kuşların rahat rahat uyusun dinlensin ;)

SAYGILARIMLA

Bencede güvercinler soğuktan üşümez.Ve ayrıyetten güvercinlerin gece boyunca yanan ışığa baktıklarını devamlı ve bu yüzden kafalarının döndüğünü söylemişti bir abi doğruluk payı ne kadar doğrudur bilemem söylemek istedim.

bende katılıyorum ışık guvercınlerı rahatsız edebılır ruzgar almasın kumes yeter

teşekkürler cevaplar içinn..Gece 1 saat yakıp bıraksak yyeterli olucaktır yem su için..

selamlar

Evet yeterli olacaktır ama ışığı kapamadan anaçların ufak yavruların üzerine yattığından emin olup ışığı kapamanda fayda var.

saygılarımla

kumesınızde et yavrular varken kumesınızın ısıgının acık kalmasında sayısız fayda bulunmaktadır saygılarımla!

julyo_s' Alıntı:
kumesınızde et yavrular varken kumesınızın ısıgının acık kalmasında sayısız fayda bulunmaktadır saygılarımla!

mesela ne gibi faydaları var açıklayabilirmisiniz.

tabıkı acıklayabılırım
1. bazı arkadaslar kusların onunde yemlıgı bırakıyorlar ve kus normal olarak arada bır rahat rahat ınıyor yem yıyor sora yavruya kusuyor ( Yavru varken ıdaılı budur bana gore! ) bu durumdada kusun nezaman yavruye kusacagı bellı olmaz butun gun kusmamıstır gece ksuucaktır ısık sonukken ozamanda yavruyu goremedıgı ıcın ya ıkıkere aynı kusa kusabılır yavruları ezecektır baska kuslar foluga gırebılır bu durumlarda ısık acık kalması bır faydadır!
2. bazı arkadaslarda gunde ıkıkere veya bıkere kusların onune yem atar yada koyar anne babada hemen bır an once yem yıyımde yavruya kusıyım telasıyla ıner ym yer gıder kusar bıdaha yem yer kendıne bu duznsızlıkte yavruların gelısımı pek saglıklı olmaz
vs sebeblerden ve ayrıca kus folluguna gectımı zaten dınlenır ıstırahıtını yapar ısık acık kalmıs kapalı kalmıs farketmez
bu soledıklerım tecrubelerıme dayanarak bana gore dogrudur!

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

selamınaleyküm arkadaşlar öncelikle sitenizde yeniyim beni aranıza kabul ettiğiniz için teşekkürler kümeste gece ışık yanık bırakmak bana göre doğru değilönceleri bende kümesimde gece gündüz ışık yakardım nedense pek yavru alamıyordum daha sonra kümesi değiştirdim ve ışıkta yakmadım bol bol yavru alıyorum şimdi .kuşların üşüme olayına gelince ayak kemiğinde ilik olmayan hayvan türleri soğuğa dayanıklıdır,su kablarındaki sular donmadığı sürece kuş üşümez altları kuru ve karınları tok olduğu müddet korkulacak bişey yok teşekkürler

erzurum gibi illerde kışın kuşlar kümes içinde donarak ölüyor her nekadar kuş üşümesede elbette ılık ortamda durması bence daha iyi kuşun ağzı dili yokki ben üşüdüm acıktım desin bence hava eksilere indiğinde lamba yakmanı tavsiye ederim kümesinde yavru varsa mutlaka yak derim

eywallh

her canlı gibi kuşlarımızında karanlığa ve geceye ihtiyaclarını olduğunu unutmuyalım. Yukarıda arkadaşlarımın dedikleri gibi kuşlar altı ıslak olmadıkca, üstüne su tamlamadıkca ve rüzgar almadıkca cok cok anormal derecede soğuk olmadıkca, üşümezler gecelin belli bir süre yakılmasında fayda var hem anaçlar yavrularına bakarlar hemde o esnada içerisi bir kaç derece kırılır buda bende kanaatimce yeterlidir..
Saygılar

Işığın açık kalması güvercinlere bi zarar verebilirmi gözlerine felan bide ısıgim çok yakın

Kendinizi , "kuşlarınızın yerine koyarak " düşünün cevabı bulacaksınız ! *

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri