Kümeste Işık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
Geceleri kümesimde aydınlatma kullanıyorum ve sürekli yapıyorum eşleşmeler ve yumurtlama hızlı olsun diye bunun kuşlarda yan etkisi olurmu mesela bazıları kuş gündüz sanıyor uyumuyor dinlenemiyor gibi yorumlarda bulunuyor yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar Burak

BURAK ; BİR ÇOĞUMUZ * GECE IŞIK ( AYDINLATMA ) KULLANIYORUZ.LAMBAMIZ VAR !
YAKALIM IŞIĞI BELKİ İŞTEN KARANLIKTA GELDİK .YEMLERİNİ ,SULARINI VE İHTİYAÇLARINI GİDERELİM.
BU ARADA , YEM YEME ,SU İÇME İHTİYACI OLANLAR İHTİYAÇLARINI GİDERSİN.
BİZ KONTROL VE GÖZLEMİMİZİ YAPALIM.
KISA BİR SÜRE SONRA HEPSİ YERLERİNE ÇEKİLECEK GECENİN HİSSİ İLE UYKU İHTİYAÇLARI YİNE AĞIR BASACAKTIR.
SABAHA KADAR YA DA SAATLERCE AYDINLATMA OLMAMASINDAN ,HATTA MİNİK BİR GECE LAMBASI DAHİ OLMAMASI GEREKTİĞİNDEN YANAYIM.

KÜMESİN HEMEN YANINDA IŞIĞI KAPATMA DÜĞMESİ OLMALI IŞIĞI KAPATIRKEN YUMURTADA YATAN DİŞİ DIŞARIDA KALABİLMEKTEDİR..DİKKAT EDİLMELİ..DÜŞÜNCELERİM BÖYLEDİR.

kış geceleri uzun yaz kısadır doğada bir denge vardır bunu bozarsan işler karışır ben lambalı da lambasız da kuş baktım.lamba olduğunda nasıl olmadığında nasıl tecrübe ettim.ısıtcılı ısıtıcısız baktım tecrübe ettim.kışa girerken kuşların tüyü değişir kanın yoğunluğu değişir.kışa göre ayarlanır günler kısaldıkça kuşun metobolizması değişir.sen 24 saat lamba ısıtıcı koydunmu kuşun ne günün kısalmasından uzamasından kışdan ne yazdan haberi olmuyor. yada ayarı kaçıyor.keyfi kaçıyor.huzursuz uluyor. ondan sora tüye girmedi ver ilaç hasta oldu ver ilaç.
damızlık salmacı lar genelde kuş gece de yem yesin yavruya baksın diye lamba yakar.fakat lamba olmasa kuş akşamdan yavruyu doyurunca sabaha kadar acıkır daha hırslı yem ister bakıcı gece dinlenir sabah daha iyi olur.
lambayı süreli yakıp söndürünce de
lamba yanıkken yavru dan yumurtadan yem için kalkan dişi,birden lamba sönünce yuvaya dönüp yatamaz yavru yumurta kaybı çoğalır.
bunlar benim gözlemim her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır öyle yapan arkadaşlarıma da saygı duyarım

Haklısın bnmde dün yavrularım çıktı çoğu kişi ise tam tersini söyledi ışıgın yavruda birden çok faydası var diye :S tam bir bilgiye ulaşabilsek çok iyi oalcak :S

Bu mevsimde yavru alınmaması kuşların dinlendirilmesi iyi olur.Yazın günler uzun ışık yakmasakta olur.Doğaya ne kadar müdahale etsek bir o kadar yanlışlıklar çoğalıyor.Yavru cıktı büyütmekle olmuyor, bunun tüy dönemi var, ilk bir sene meşakatli oluyor bunu başaramadımmı emeğede zamanada yazık dön başa.Çok üretip yaşam süresini azaltmak yerine az üretip yaşam süresini uzatmak en iyisi.

Geri