Kümeste Yakaladığım Lağım Faresi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kerim KINIR
Meslek
Operatör
İlgi Alanı
Kediler
S.a arkadaşlar ...
2 Haftadır peşinde olduğum lağım faresini bugün canlı olarak yakalamak nasip oldu. :p
Geçenlerde bir kuşu yiyen , 2 kuşun kanadını kıran ,1kuşu kör eden, 10civarı boş yumurtayı yutan "cani" fareyi , bu sabah uçum kümesimi açtığımda köşede yatar vaziyette gördüm.Daha önceki zahiyatlarını çatı arasındaki damızlık kümesimde vermişti.
Bugün kendisini çatının üzerindeki uçum kümesimde buldum.Allahtan onların hiç birine dokunmamış.4-5 Gün önce 6 adet yavrusu yapışkana yapıştı.Kendide yapışıp kaçmıştı.Videodan da anlaşılacağı gibi sol tarafındaki tüyler yapışkanda kaldı. (:
Tek başıma olduğum için hem video çekip hem yakalarken görüntüde kayma oldu ama sonuç belli (:
Yakaladıktan sonrada ne kadar pis ve hastalıklı hayvanda olsada , allahın verdiği canı almak bana düşmediği için şaşal şişesiyle beraber çöp kamyonuna attım.Artık hayatına çöplükte devam eder..

Uçum kümesim(Sağdaki)

Yakalama anı:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EUpodFHu2E0[/youtube]

Ekli dosyalar

• resım.webp
    resım.webp
    296.3 KB · Görüntüleme: 2,032
  • SDC13819.webp
    SDC13819.webp
    272 KB · Görüntüleme: 2,276
  • SDC13850.webp
    SDC13850.webp
    232.4 KB · Görüntüleme: 2,001
Bu Fareler sadece yumurta yavru yada eke kuş yemekle kalmazlar dışkı ve idrarlarıylada kümesi zehirlerler , birçok bulaşıcı hastalığı taşır kuşların hastalanmasına sebep olurlar .. Ayrıca bu bir yavru siizn fareniz bu değil sanırım daha büyük daha cüsseli akrabalarıda var mutlaka çalışmalarınıza devam edin bence .selamlarŞEREF

Bu tür fındık farelerigibi değildir etrafınızda bunlardan olduğu sürece sağlıklı bir kümese sahipolmanız mümkündeğil . selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Bu Fareler sadece yumurta yavru yada eke kuş yemekle kalmazlar dışkı ve idrarlarıylada kümesi zehirlerler , birçok bulaşıcı hastalığı taşır kuşların hastalanmasına sebep olurlar .. Ayrıca bu bir yavru siizn fareniz bu değil sanırım daha büyük daha cüsseli akrabalarıda var mutlaka çalışmalarınıza devam edin bence .selamlarŞEREF

Şeref abi çok doğru bir biçimde ifade etmiş :heyo:
Aman dikkat et!
Kazasız belasız beslemeler

şeref' Alıntı:
Bu tür fındık farelerigibi değildir etrafınızda bunlardan olduğu sürece sağlıklı bir kümese sahipolmanız

Kümesin içerisine bir kere girdi girdiği günde zaten saydığım olayları gerçekleştirdi.Hastalıklarını bildiğim için anında yuvayı spatula ile kazıyarak bir kaç farklı dezenfektanla dezenfekte ettim.Yuvanın kapısının önüne yapışkan koyduğum için bir daha giremediler.Girmeye çalışanda yapıştı kaldı.
Dediğiniz gibi aradığımız anaç fare bu değil sanırım.Diğer yapışkana yapışanlara baktığımda bu onların 2 katı büyüklüğünde bu yüzden anaç sanmıştım. (:
Fakat bugün gördüm ki yapışkana önceki yavrular kadar bir 4 tane daha yavru fare yapışmış (:
Kısacası toplam 10 yavru + 1 videoki = 11 fare etti (:
Bakalım daha ne kadar çoğalıcaklar.

Geçmiş olsun kerim benimde aynı şeyi yaşadığımı biliyosun.Önlemini dahada arttırmalısın kesinlikle daha vardır ve yakalıyacaksın umarım daha fazla zarar görmessin :hayir:

Kerim TÜRK' Alıntı:
şeref' Alıntı:
Bu tür fındık farelerigibi değildir etrafınızda bunlardan olduğu sürece sağlıklı bir kümese sahipolmanız

Kümesin içerisine bir kere girdi girdiği günde zaten saydığım olayları gerçekleştirdi.Hastalıklarını bildiğim için anında yuvayı spatula ile kazıyarak bir kaç farklı dezenfektanla dezenfekte ettim.Yuvanın kapısının önüne yapışkan koyduğum için bir daha giremediler.Girmeye çalışanda yapıştı kaldı.
Dediğiniz gibi aradığımız anaç fare bu değil sanırım.Diğer yapışkana yapışanlara baktığımda bu onların 2 katı büyüklüğünde bu yüzden anaç sanmıştım. (:
Fakat bugün gördüm ki yapışkana önceki yavrular kadar bir 4 tane daha yavru fare yapışmış (:
Kısacası toplam 10 yavru + 1 videoki = 11 fare etti (:
Bakalım daha ne kadar çoğalıcaklar.

SENİN KUSLARDAN ÇOK YAVRULAMISLAR KERİM SAKAT İŞ BİR SEKİLDE KURTULMALISIN HER TÜRLÜ HASTALIK GETİRİRLER ÇOK DİKKAT ET GEÇMİŞ OLSUN :tamam:

Geçmiş olsun Kerim, Umarım farelerin ardı-arkası kesilir kümesinden

geçmiş olsun. umarım fare belasından tamamen kurtulursun

Geri