Kümesteki bit böceklerden kurtulmak

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Azalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Azalin

Üye
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Suat Korkmaz
Meslek
yazılım
Şehir
Ankara
İlgi Alanı
Kediler
Bit dediğim çok küçük nokta şeklinde olanlardan. Fazla yok ama hiç olmasa daha iyi. Eskiden kümesi boşaltıp içine ilaç sıkardım ve tertemiz olurdu ama şimdi buna cesaret edemiyorum çünkü çok fazla yavru yumurta var. Kümesi temizlesem de bu böceklerden arındıramıyorum. Kümese girip çıktıkça elime koluma geliyorlar. Nasıl kurtulacağım bu böceklerden?

Saygılar,
Suat
 
BLOTIC İLAÇ FAYDALI OLACAKTIR..BLOTIC OLARAK GOOGLE ARAMADAN BİLGİ TOPLAYABİLİRSİNİZ..
 
arama yapınız lütfen



Güvercin Paraziti İlaçları
Cevap gönder


23 mesaj • 1. sayfa (Toplam 3 sayfa) • 123
Sık kullanılanlara ekle Başlığa abone ol Abonelikler: 0 Sık kullanılanlar: 0 Görüntüleme: 6646
Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:39

Parazit İlaçları !
AGİTA, % 10 WG Suda çözünen granül (NOVARTİS)

Formülasyonu : % 10 thiametoxam ve % 0,05 oranında Z-9 tricosene içermektedir.

Agita % 10 WG, hayvan barınakları ve besin işletmelerinde bulunan karasineklerle mücadele etmek amacıyla geliştirilmiş olan, kullanılma aşamasında karıştırılarak uygulanmaya özgü granüllü toz halinde hazırlanmış bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri : Agita % 10 WG’un aktif maddesini oluşturan thiametoxam maddesi, sineklere yönelik bir mide zehiridir. Sineklerin düzenli beslendikleri yerlere boyama ve sprey şeklinde uygulandığında sinekler tarafından alınmak suretiyle öldürücü insektisidal etkisi gelişir.

Kullanılma yerleri : Agita, hayvan barınakları, süthaneler ve besin üretim yerlerinde bulunan karasineklerle mücadele amacıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Agita % 10 WG, boya ve sprey şeklindeki uygulamalarla kullanılır. Belirtilen uygulama seçenekleri, sineklerin bir arada bulundukları veya yerleştikleri özellikle güneşli ve ılık duvarlara, tahta perdelere, pencere çevrelerine, süt borularına ve yemliklerin çevrelerine hedeflenir.

Boyama : 400 gram Agita % 10 WG, uygun bir kapta 320 ml ılık su ile karıştırılarak boyama yapılabilecek kıvama getirilir. Hazırlanan karışım 160 m2 ‘lik taban alanına veya yaklaşık olarak bu alana denk gelen 400 m2’lik duvar veya tavan alanına yetecek kadardır. Boyama esasına göre yapılan uygulamalarda 10x30 cm’lik boyutlarda en az 30 adet boyanmış kısım bulunmalıdır. Boyanmayan alanlara veya renk değişikliği istenmeyen kısımlara, şeritler halinde kesilerek hazırlanan ve üzerleri aynı karışımla boyanmış kartonlar asılabilir. Bu uygulama seçeneğiyle 6-8 hafta süreyle kalıcı etki sağlanır.

Sprey : 400 gram Agita % 10 WG, 3,2 litrelik ılık su ile püskürtücünün deposunda karıştırılır. Hazırlanan karışım taban alanı 80 m2 olan bir binaya veya buna denk gelen 200 m2’lik duvar veya tavan alanına yetecek kadardır (püskürtme işleminin toplam yüzeyin % 30’una yapılması yeterlidir.) Bu uygulama seçeneğiyle 4-6 hafta süreyle kalıcı etki sağlanır. Püskürtme işlemine 30 dakikadan daha fazla ara verilmesi halinde, tekrar uygulamaya geçilmeden önce karışımın iyice çalkalanması gerekir. Agita % 10 WG karışımının yapıldığı gün veya hazırlanmasından hemen sonra uygulanması önerilir. Kirli, aşırı gözenekli veya yeni kireçlenmiş yüzeylere uygulanmamalıdır.

Uyarılar : Agita % 10 WG uygulanmasından önce açıkta bulunan yiyecekler ve kaplar kaldırılır. Arılar için zararlıdır. Kullanılmış ilaç kapları iyice boşaltıldıktan sonra ezilerek çöpe atılır. İlaç artıklarının akarsu, göl ve kanalizasyonlara dökülmemesi gerekir. İnsanlar için de zehirlenme sakıncası söz konusu olduğundan, kullanıcıların ilaçla temasını en aza indirecek önlemleri alması gerekir.

Ticari şekli : 400 gramlık özel plastik ambalajlarda sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:39

ASCAPİL, Suda Çözünen Toz (ROCHE)

Formülasyonu : 100 gram toz içeriğinde; 24.000 mg Piperazin baz ve 1.100.000 İÜ Vitamin A bulunmaktadır.

Ascapil, evcil hayvanlarda sindirim sistemi yuvarlak kıl kurtlarından ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımı amacıyla, piperazin bazı esasına göre hazırlanmış olan ağızdan verilmeye özgü, oral bir antelmintik ilaçtır.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ilacın başlıca etken maddesini oluşturan piperazin, hayvan türlerinde nematodlardan ileri gelen hastalıkların sağaltımında, geniş bir antelmintik spektruma ve sağaltım indeksine sahiptir. Piperazin, evcil hayvanların sindirim kanalından hızla ve tama yakın oranda emilir. Bir bölümü dokularda metabolize edilir. Geri kalan % 30-40’ı da ilk 24 saat içerisinde idrarla atılır. Üzellikle bütün hayvan türlerinde sıklıkla karşılaşılan askarid çeşitleri ile özefagostomum invaziyonlarındaki etkinliğiyle seçkinleşir. Antelmintik etkinliği, duyarlı helmintlerin miyoneural kavşaklarında neuromüsküler blokaj yapma esasına dayanır. Bu düzeyde piperazin, asetil kolini bloke etmek suretiyle, parazit kaslarında asetil kolin etkisiyle şekillenen kontraksiyon şeklindeki yanıtları inhibe eder.

Kullanılma yerleri : Ascapil, bütün evcil hayvanların sindirim sistemi parazitlerini oluşturan yuvarlak kurtlardan ileri gelen invaziyonlar ve parazitoz olgularının sağaltımında kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Kümes hayvanlarında; 4-8 haftalık arasında olanlara 0.1-0.2 gram/civciv, 8-12 haftalık arasında olanlara 0.2-0.6 gram/piliç, 12-20 haftalık arasında bulunanlara 0.4-0.6 gram/piliç ve daha büyük yaşta olanlara da 0.8 gram/tavuk düzeylerinde verilir. Kümes hayvanlarında günlük olarak tüketilen suyun dörtte birine (1/4) katılarak kullanılır. Sağaltımdan sonra kümes altlığı temizlenerek yenisi serilmelidir. Diğer hayvan türlerinde öngörülen dozlar uygun nitelikli bir sıvı içeceğe katılarak verilir. İlk uygulamadan etkilenmeyen parazit larvalarının gelişebileceği düşüncesiyle, bunlarında yok edilebilmesi için, yaklaşık 8 gün sonra ikinci bir ilaç uygulaması daha yapılır.

Uyarılar : Öngörülen sağaltım dozlarına uyulduğu sürece, bütün evcil hayvanlarda hiçbir istenmeyen, toksik ve yan etki sakıncası bulunmaz.

Ticari şekli : Ascapil, 250 gram ve 1000 gramlık ambalajlarda sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:39

ASUNTOL, % 1 Serpme Tozu (BAYER)

Farmakolojisi ve özellikleri : 1 gram toz içeriğinde 10 mg kumafos bulunmaktadır.

Asuntol, kediler dışında kalan evcil hayvanlarda karşılaşılan dış parazitlere bağlı invaziyonların sağaltımı ve kontrolü amacıyla, kumafos esasına göre geliştirilmiş olan serpme tozu şeklinde uygulanmaya özgü bir formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün başlıca etken maddesini oluşturan kumafos (asuntol) organik fosforlu bir insektisiddir. Aynı ilaç, geniş bir antiparaziter spektrum sergiler. Özellikle serpme tozu, banyo ve püskürtme şeklinde uygulanmak suretiyle sığırlarda uyuz etkenleri, boynuz ve yüz sinekleri ile at, koyun, keçi, köpek ve kanatlıların bit, kene ve akarları gibi çeşitli ektoparazitlere karşı etkili bir kontrol sağlar. Antiparaziter etki mekanizması, duyarlı parazitlerde kolinesteraz enzimini dönüşümsüz bir şekilde inhibe etme esasına dayanır.

Kullanılma yerleri : Asuntol, kediler dışında kalan bütün evcil hayvanlarda karşılaşılan uyuz, kene, bit, pire gibi dış parazitler ile emici, sokucu, ısırıcı ve yara sineklerine bağlı invaziyonların sağaltımı ve kontrolü amacıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Kanatlılarda ilaçlama işlemi iki çeşit seçeneğe göre yapılabilir; ilkinde ilaç doğrudan bir fırça yardımıyla tüyler arasına sürülür. (özellikle kanat altları, kuyruk altı ve kloaka civarı olmak üzere). İkincisinde ise; ilaç kum, toz veya pudra ile 1/2 oranında karıştırılarak hayvanların kaldıkları folluk, yuvalık, tünek v.b. yerlere serpilir.

Uyarılar : Asuntol, organik fosforlu bir insektisid olduğundan, aşırı doz uygulamalarında konakçı hayvanlar için de zehirlenme tehlikesi yaratabilir. Bu nedenle gereksiz doz uygulamalarından kaçınılması gerekir. Zehirlenme durumunda antidot olarak atropin sülfat kullanılır.

Ticari şekli : Asuntol, 50 gramlık püskürtme şişesi ile birlikte 500 gram ve 1000 gramlık plastik poşetlerde sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:39

BLOTİC % 20 EC (TOPKİM)

Formülasyonu : 1 ml emülsifiye olabilir konsantrede 200 mg propetamfos bulunmaktadır.

Blotic % 20 EC, her türden evcil hayvanlarda bit, pire, kene, uyuz ve kellik etkenleri gibi dış parazit çeşitleri ile hayvan barınakları, altlık ve gübrelerde uçkun ve parazit larvalarıyla mücadele amacıyla, propetamfos esasına göre hazırlanmış olan, emülsiyon şeklinde hazırlanarak uygulanmaya özgü bir dış parazit formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün etken maddesini oluşturan propetamfos, evcil hayvanlara yönelik toksisitesi yüksek olan bir organik fosforlu insektisid türevidir. Ev sinekleri, hamam böcekleri, bit, pire, kene, uyuz etkenleri ile benzeri dış parazitler ile barınaklar ve açık alanlarda yaşayan zararlılarla mücadele amacıyla fazlaca kullanılan bir ilaçtır.

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, sığır, koyun ve keçi başta olmak üzere, diğer evcil hayvanlar ve kanatlıların dış parazitlerinden bit, pire, kene, uyuz ve kellik gibi zararlıların kontrolü ile hayvan barınakları, altlıklar ve gübrelerde bulunan uçkun larvalarıyla mücadele amacıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Blotic % 20 EC, evcil hayvanlara, barınaklara ve açık alanlara banyo, püskürtme ve yıkama şeklinde uygulanır. Hayvan türlerine, barınak çeşitlerine ve uygulama seçeneklerine göre kullanılma şekli ve sulandırılma oranları aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Kümes hayvanlarındaki bitlere karşı 175 ml ilaç 10 litre suya katılarak tüm kümes veya ekipmanlara püskürtülerek uygulanır. İlaçlama yapılmadan önce hayvanlar dışarı çıkarılır.

Ticari şekli : Blotic % 20 EC, 100 ml ve 500 ml’lik şişelerde sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:39

BOLFO % 1, Serpme Tozu (BAYER)

Formülasyonu : 1 gram serpme tozu içeriğinde 10 mg propoksür (baygon) bulunmaktadır.

Bolfo, kafes kuşları dışında kalan bütün evcil kanatlılar ile kedi ve köpeklerin bit, pire, kene ve tavuk bitleri gibi dış parazitlerle mücadele amacıyla, propoksür esasına göre hazırlanmış olan, doğrudan hayvanların vücuduna ve barınaklara serpilerek kullanılmaya özgü bir toz insektisid formülasyonudur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bolfo serpme tozu etken maddesini oluşturan propoksür maddesi, karbamat türevi bir insektisiddir. Hızla yere serici ve yeterince insektisidal etkinliğe sahiptir. Ayrıca evcil hayvanlara yönelik toksisitesi nispeten düşüktür. Belirtilen özelliklerden yararlanılmak suretiyle evcil hayvanlarda ve barınaklarda başlıca bit, pire, kene, hamam böceği ve ev sinekleri gibi dış parazitlerle mücadele amacıyla kullanılır.

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, kanatlılarda tüy bitleri ve kırmızı tavuk bitleri ile kedi ve köpeklerde bit, pire, kene ve diğer dış parazitler, diğer evcil hayvanlarda da kenelere karşı kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bolfo, hayvanların kıl ve tüyleri arasına uygun derişimlerde serpilmek suretiyle kullanılır. Kanatlılarda serpilen tozun tüy diplerine değin iyice yayılmasını sağlayabilmek için, serpme işleminden sonra ılımlı şekilde ovulması yerinde olur. Özellikle kanat ve kuyruk altları ile kloaka çevresinin ilaçlanmasına özen gösterilir. Kümeslerde folluk, tünek v.b. yerler ilaçlanır. Etkin bir ilaçlamanın yapılabilmesi için her folluğa 2-2.5 gram dolayında ilaç püskürtülmesi veya serpilmesi gerekir. Kanatlılar dışında kalan evcil hayvanlarda kulak içleri, bacakların iç kısımları, kuyruk altı ve anüs çevresi iyice ilaçlanır; hayvanların vücut yüzeyine serpilecek bolfo toz miktarı, hayvanın vücut parazit yükü veya invaziyonun şiddetine bağlı olarak ayarlanır.

Ticari şekli : Bolfo serpme tozu, 75 gramlık serpme şişesinde ve 500 gramlık plastik torbalarda sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:40

CURANTEL, Oral Toz (AYDIN)

Formülasyonu : 1000 gram toz içeriğinde 40 gram fenbendazol bulunur.

Curantel, evcil ruminantlar ve kanatlılarda karşılaşılan yuvarlak kurtlara bağlı helmint hastalıklarının sağaltımı amacıyla fenbendazol etken maddesi esasına göre geliştirilmiş oral toz formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Curantel’in aktif maddesini oluşturan fenbendazol methyl-5-(phenylthio)-benzimidazole carbamate kimyasal bileşiminde bir benzimidazol türevidir. Parazitlerin ergin ve lavral dönemlerinde etkili olan bu ilaç, duyarlı helmintlerde enerji kullanım mekanizmasını bozmak suretiyle öldürücü etki meydana getirir. Ruminantlara ağızdan verildiğinde rumenden başlamak üzere, sindirim kanalından yavaş yavaş emilir ve % 36 değişmemiş halde olmak üzere, başlıca dışkı ve idrarla atılır. Bu ilacın yavaş yavaş atılması antelmintik etkinliğinin de daha uzun süre devam etmesine olanak sağlar. Dolayısıyla da sindirim kanalı ve akciğerlerde bulunan parazitlerin daha uzun süre öldürücü derişimlerde ilaçla temas etmesi sağlanır. Uygulanan sağaltım dozlarında gerçekleşen kan doruk ilaç değeri 6-48 saat arasında devam eder. Aynı değer, türlere göre değişmek koşuluyla 0.40 ile 3.6 mcg/mg arasında değişir. Fenbendazol, çok geniş bir antelmintik spektrum sergiler. Bu kapsamda olmak üzere; tavuklarda Ascaridia, Heterakis, Capillaria, Syngamus ve Cestodes türleri; kazlarda Amidostomum, Streptocara, Syngamus ve Trichostrongylus türleri ile kumrularda Ascaridia, Capillaria ve Syngamus türleri fenbendazole karşı yeterince duyarlıdır.

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda yukarıda çeşitleri bildirilen iç parazitlere bağlı helmint enfestasyonlarının klinik parazitoz olgularının sağaltımında ve kontrolünde kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Tavuklarda genelleştirilebilen sağaltım dozu 120 mg/kg canlı ağırlık miktarında tutulur. Belirtilen doz düzeyinin sağlanabilmesi için yemlere 1.25-2.5 gram/kg yoğunluğunda katılarak 4 gün süreyle yedirilmesi gerekir. Kazlarda 6 gün süreyle 1.5 gram/kg yem yoğunluğunda ve kumrularda ise 3 gün süreyle 2.5 g/kg yem yoğunluğunda katılarak yedirilmesi öngörülür.

Ticari şekli : Curantel, 100 gram, 1 kg ve 25 kg’lık alüminyum folyo ambalajlarda sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:40

KARSİN, Serpme Tozu (TAY İLAÇ)

Formülasyonu : Karsin, % 5 oranında karbaril içermektedir.

Karsin, evcil hayvanlarda karşılaşılan dış parazitlerle mücadele amacıyla, karbaril etken maddesi esasına göre serme tozu halinde hazırlanmış olan bir üründür.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün etken maddesini oluşturan karbaril, karbamat türevi bir insektisittir. Evcil hayvanlarda ve barınaklarında karşılaşılan bit, pire, kene ve uyuz etkenleri üzerinde güçlü insektisidal etkiye sahiptir. Aynı çeşitten parazitler üzerindeki öldürücü etkisi, kolinesteraz enzimini hızlı ve dönüşümlü bir şekilde inhibe etmesi temeline dayanır.

Kullanılma yerleri : Karsin, her türlü evcil hayvanlarda ve kanatlılarda bit, pire, kene ve uyuz etkenleri gibi dış parazitlere bağlı parazitoz olgularının sağaltımı ve kontrolü amacıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç evcil hayvanlarda dış parazitlerin barındığı baş, boyun, kulak içi, bacakların iç kısmı, karın ve kuyruk kısımlarına serpilir, kıl ve tüylerin tersi yönünde eldivenli el veya fırça yardımıyla yayılmak suretiyle kullanılır. Böylece ilacın geniş ölçekte deriye temas etmesi sağlanır. Ahır, kümes ve benzeri hayvan barınaklarında duvar diplerine, tahta aralıklarına, yarıklara, çatlaklara ve hayvanların yattıkları ve gezindikleri yerlere serpilir. Evcil kanatlıların göğüs ve kanat altlarına, kümeslerdeki eşinme yerlerine, tünek ve folluklara serpilerek uygulanır. Uzun süreli etki elde edilebilmesi için bir hafta ara ile iki kez ilaçlama yapılması önerilir.

Ticari şekli : Karsin, 100 gram, 500 gram ve 1000 gramlık ambalajlarda sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:40

KENESON, Serpme Tozu (İLTERİŞ)

Formülasyonu : 1 gram toz içeriğinde 50 mg karbaril bulunmaktadır.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün etken maddesini oluşturan karbaril, karbamat türevi bir insektisittir. Evcil hayvanlarda ve barınaklarında karşılaşılan bit, pire, kene ve uyuz etkenleri üzerinde güçlü insektisidal etkiye sahiptir. Aynı çeşitten parazitler üzerindeki öldürücü etkisi, kolinesteraz enzimini hızlı ve dönüşümlü bir şekilde inhibe etmesi temeline dayanır.

Kullanılma yerleri : Keneson, her türlü evcil hayvanlarda ve kanatlılarda bit, pire, kene ve uyuz etkenleri gibi dış parazitlere bağlı parazitoz olgularının sağaltımı ve kontrolü amacıyla kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç evcil hayvanlarda dış parazitlerin barındığı baş, boyun, bacaklar, karın ve kuyruk kısımlarına serpilip el veya fırça yardımıyla kıl ve tüylerin tersine yayılmak suretiyle kullanılır. Böylece ilacın geniş ölçekte deriye temas etmesi sağlanır. Ahır, kümes ve benzeri hayvan barınaklarında duvar diplerine, tahta aralıklarına, yarıklara, çatlaklara ve hayvanların yattıkları ve gezindikleri yerlere serpilir. Evcil kanatlıların göğüs ve kanat altlarına, kümeslerdeki eşinme yerlerine, tünek ve folluklara serpilerek uygulanır.

Ticari şekli : Keneson, 100 gram, 500 gram ve 1000 gramlık kutularda sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:58

LEVADİF, Oral Toz (SANOFİ-DİF)

Formülasyonu : 1 gram toz içeriğinde 150 mg levamizol hidroklorür bulunmaktadır.

Levadif Toz, kanatlı hayvanlarda karşılaşılan başlıca iç parazit olgularının sağaltımı ve kontrolü amacıyla levamizol etken maddesi esasına göre geliştirilmiş, hayvanların içme sularına katılarak verilmeye özgü, oral bir toz formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Levadif içeriğindeki levamizol etken maddesi, güçlü antelmentik etkinliğe ve geniş antinematodal spektruma sahip olan güvenli bir ilaçtır. Kanatlılar dahil bütün evcil hayvanlarda sindirim sistemi ve solunum sistemine yerleşen nematodların ergin ve lavral şekillerini tek dozluk uygulamalarla yok edebilir. Kanatlı nematodlarından Ascaridia gali, Heterakis gallinarum ve Capillaria obsignata’nın ergin ve lavral şekilleri üzerinde 36-48 mg/kg canlı ağırlık dozlarında verildiğinde aynı çeşitten parazitlere bağlı vücut parazit yükünü % 95’den daha yüksek oranlarda ortadan kaldırır.

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, kanatlıların başlıca iç parazitlerinden olan, A.galli, H.gallinarum ve Capillaria türlerinden ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımı ile invaziyonların uzun süreli sağaltımında kullanılır. Ergin parazitleri % 95 oranında yok ederken, lavral şekilleri de öldürür.

Kullanılma şekli ve dozları : Levadif, kanatlı hayvanlarda yukarıda belirtilen parazit çeşitlerinden ileri gelen infestasyonlara karşı koruyucu amaçlarla; kümeslerin durumuna göre ayda bir kez uygulanması önerilir. İlaç 25 mg/kg (18-36 mg/kg arasında) günlük alım dozuna denk gelecek şekilde 8-12 saat içerisinde içilebilecek miktardaki içme suyuna katılarak verilir.

Ticari şekli : Levadif Toz, 150 gram, 300 gram ve 500 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.

Hüseyin BAŞOĞLAN
Site Kurucusu


Mesajlar: 4658
Kayıt: 06 Ocak 2008 07:13
Yaş: 27
Ad Soyad: Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek: Yazılım-Tasarım
İkametgah: Muğla
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
Diğer Irklarım: Dönek
Re: Güvercin Paraziti İlaçları
gönderen Hüseyin BAŞOĞLAN » 10 Ocak 2008 10:59

LEVAMİN-10, Oral Toz (VİLSAN)

Formülasyonu : 1 gram toz içeriğinde 150 mg levamizol bulunmaktadır.

Levamin, tüm evcil hayvanlarda mide-barsak ve akciğer kıl kurtları ile askaridler ve diğer yuvarlak kurtlardan ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımı amacıyla levamizol etken maddesi esasına göre hazırlanmış olan, bir toz formülasyondur.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün etken maddesini oluşturan levamizol, imidazotinazol türevi sentetik bir maddedir. Aynı etken madde içeriği sayesinde evcil hayvanlarda sıklıkla invaziyonlara yol açan mide-barsak ve akciğer kıl kurtları ile askaridler ve diğer yuvarlak kurtların ergin şekilleri ve farklı gelişme evrelerindeki lavral şekilleri üzerinde güçlü antelmentik etki meydana getirir. Ağız yoluyla verildiğinde kolaylıkla emilmek suretiyle bütün vücuda dağılır. Uygulamayı izleyen 1-2 saat içerisinde kandaki derişimi en yüksek değere ulaşır. Levamizol, duyarlı parazitler üzerinde paraliz yapıcı etkiye sahiptir. Belirtilen etkisi, otonom gangliyonları şiddetli biçimde uyararak, güçlü kas kontraksiyonu oluşturmasından ileri gelir.

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda mide-barsak ve akciğer kıl kurtları (Cooperia, Ostertagia, Nematodirus, Bunostomumu, Chabertia ve Oesophagostomum türleri, Trichostrongylus axei, Ditcyocaulus viviparus, D.arnfileldi) ile askaridler (Strongylus vulgaris, T.leonina, T.canis, Uncinaria stenocephala, Anchylostoma türleri) ve kanatlı parazitlerinden Heterakis gallinarum, syngamus trahea, Capillaria türleri v.b. yuvarlak kurtlardan ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımında kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Levamin, hayvanların içme sularına katılarak içirilmek suretiyle uygulanır. Tavuk, hindi, ördek ve kaz gibi kanatlı hayvanlarda ağız yoluyla bir defada verilen sağaltım dozu 18-36 mg/kg arasındadır. Kıl kurtlarına karşı etkili bir klinik ve koruyucu sağaltımın sağlanabilmesi için, Levamin 10’un özellikle ilkbahar ve sonbahar başlangıcında verilmesi önerilir. Hayvanlarda parazit varlığı saptanmasından hemen sonra ilaç uygulanmalı ve 1-1,5 ay sonra da ilaçla sağaltım tekrarlanmalıdır. Kanatlıların içme sularına katılmak suretiyle sürü sağaltımı yapılabilir.

Ticari şekli : Levamin, 20 gram, 100 gram ve 250 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.n onlarca baslık ve bilgiler mevcut
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst